FLAŞ HABER

Almeida'nın kaçan rekoru

18 Aralık 2013 Çarşamba 10:26

Almeida'nın kaçan rekoru... Krallıkta Aatif ile birlikte ilk sırada bulunan Almeida’nın bir golü, Galatasaray maçının hükmen yenilgi sayılmasıyla iptal oldu. Böyle olmasa, Portekizli tek başına zirvede yer alacaktı.

Almeida'nın kaçan rekoru
Sivassporlu Aatif ile birlikte 10 golle krallığın ilk sırasında bulunan Almeida, G.Saray derbisinde de gol atmıştı. Ancak maçın hükmen bitmesinden dolayı Portekizli futbolcunun golü geçersiz sayıldı.
Bu gol geçerli olmuş olsa, Hugo Almeida tek başına gol krallığının zirvesinde olacaktı. Golcü ayrıca, bu golünün silinmesinden dolayı kariyer rekoruna da ulaşamamış oldu. Bugüne kadar ligde bir sezonda en fazla 11 gol atma başarısı gösterebilen başarılı santrfor, bu sezon bu rakama henüz 14 haftada kavuşacaktı ama olmadı. Almeida 1 gol daha atarsa, bir sezonda en fazla gol atma başarısını da egale etmiş olacak.

Daha önceki rekoru, 2007-08 sezonunda Almanya’nın Werder Bremen takımında oynarken 23 maçta 11 gol ve 0.48’lik bir ortalamaydı.

Beşiktaş’a geldiği ilk sezon yarı dönemde 12 maçta 4 gol bulabilen yıldız futbolcu, 2. sezonu daha verimli geçirmiş ve 22 maçta 10 gol atarak 0.45’lik bir ortalama yakalamıştı.

PİŞMAN OLDU


Kasımpaşa maçında, sahaya giren taraftarı tekmelediği için kırmızı kart gören Almeida, “Taraftar, Fernandes’e koşuyordu, şiddetli şekilde vurarak onu yere düşürdü, nasıl reaksiyon vereceğimi şaşırmıştım. Aklım başımda değildi, soğukkanlı davranamadım ve onu tekmelemeye başladım. Bu hareketimi onaylamam mümkün değil. Camiadan özür diliyorum” dedi.

Yorum Gönder