FLAŞ HABER

"70 milyon Euro'yu çöpe atamayız"

30 Eylül 2015 Çarşamba 15:41

"70 milyon Euro'yu çöpe atamayız".. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu, son haftalarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"70 milyon Euro'yu çöpe atamayız"
İşte Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları;

-Ligde 6 haftadır hakem hataları var. Biz bu hakem hataları ile ilgili TFF Başkanı bir mektup gönderdik. Şimdi size o mektubu okuyacağız ve sonra açıklamalarımızı yapacağız.

-Gelinen bu nokanın sorumlusu TFF’dir. TFF’nin altında ise sorumlu MHK’dır. Rahmetli andığımız Hasan Doğan başkan olduğunda, hakem camiası içindeki çürük elmaları elemiştir. Hakemlik hayatlarını bitirmiştir. Eğer bunu yapmasaydı bu sıkıntılar her zaman devam edecekti. Bu uyarılar sonrası hakemler bir nebze düzeldi. Ama şimdi hakem camiası içerisinde bir karışıklık var. Biz bunları duyuyoruz. Gazetelerden okuyoruz işte, bunun babası, bunun amcası diye… Hakemler içerisinde bir çekişme var. Hakemlik son düzenlemelerle çok cazip hale geldi. Artık bir hakemin eline geçen para 50 lira civarındadır. Asgeri ücretin yanında çok büyük para. Ben bunları Fenerbahçe için söylemiyorum. Genel olarak, bütün kulüplere karşı söylüyorum bunları.

BJK TV'den Yıldırım'a gönderme


- Şimdi bir tane yabancı hakem sayesinde bizim hocalar Avrupa’da maç alıyor. MHK başkanı yeni geldi. Olaya hakim olamıyor. Belki de bizim gördüklerimizi görüyor ama bir şey yapamayır. Kaç tane başkan değişti. Istikrar yok. Bir hakem hakkında işlem yapılyıor, sonra başkanlık değişince her şey başa dönüyor. Hakeme göre gözlemci verilir oldu. Aslında bunun tam tersi olması lazım. Kötü yöneten hakeme, gözlemci iyi puan veriyor ve bir daha maç almasını sağlıyor. Maddi kazanç çok olduğu için artık herkes profesyonel hakem olmak istiyor.

-Biz 70 milyon euro harcama yaptık. Bir hakemin düdüğü ile biz bu paraları sokağa atamayız. Ben bunun peşine düşerim. TFF bir önce üstüne düşüne yapmalı ve rahmetli Hasan Doğan gibi operasyonu yapmalıdır.

-Herkes Deniz Çoban’ı takdir etmelidir. Ama görüyoruz işte gazetede. Herkes onu eleştiriyor. Bizim Deniz Çoban hakkında hiçbir şüphemiz kalmadı. Demek ki talimat ile değil hata ile olmuş. Neden korkuyorsunuz? Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler her zaman tehlikelidir. Ben Deniz Çoban2ı burandan takdir ediyorum.

-Halis için benim kafamda soru işaretleri var. Ankara’da 4 dakika uzatacağı maçı 5 dakika uzattı ve bizi şampiyonluktan etti. Aynı adam, Galatasaray maçında Meireles’i haksız yere attı ve 11 maç ceza almasına sebep oldu. Sonra tahkim cezası 4’e indir. Bu hafta da Markovic’e arkadan tekme atıyorlar ve devam diyor. Okuyoruz işte dağıldı diyorlar. Hayır dağılmadı. Dağılsa bizim lehimize karar verirdi. Halis’in psikolojik olarak sıkıntıları mı var? Biz 70 milyon Euro harcadık.

-Cüneyt Çakır ne yaptı gördük işte. Trabzonspor’un en azından berabere kalacağı maçta  üç puanı Galatasaray’a verdi. Hakem hataları olmasaydı biz şu an 4-5 puan önde olurduk. Burada van Persie, Nani gibi yıldızlar olduğu için Avrupa’da değer görüyorlar. Yoksa burada 4. Sınıf oyuncularla oynarlar.

-Burada görev TFF’nindir. Muhakkak bir şeyler yapmak zorundalar. Ali Palabayık gibi genç adamları versinler. Artık yeter. Ambiyane tabirle kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez. Artık Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus falan olmaz. Gençleri ver artık. Onlar da hata yapsınlar. Sonra çıksın özür dilesinler. Biz de sadece hata olduğunu anlayalım. Türk sporu bunlar yüzünden ilerlemiyor.

-Bizim milyon dolarlar ödediğimiz oyuncuları betonda ısındıramazsın. Adam sakatlıktan daha yeni çıkmış. Git betonda ısındır diyorlar. Olmaz öyle şey. Ben maçında dördüncü hakem olan Özgür Yankaya’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. O izin vermiş burada ısınabilirsin diye.

-Hakemlerin içerisinde bir kutuplaşma var. Cüneyt Çakır’ın babası hakkında okuyoruz işte. Ben bunları buradan söylüyorum, TFF’den kendi araştırmasını yapsın. Çüneyt Çakır’ın güçlü olduğu için hakemlerde onun üzerinden atanıyor diye konuşuluyor işte. Bunlar çok sıkıntılı olayların oluşmasına sebep olur. Onun için TFF’nin bu konuların üzerine düşmesi lazım.

-Ali Palabayık, hiç tanımam etmem. Ama geçen geldi burada maç yönetti. Aynı şekilde Beşiktaş, Galatasaray maçları da yönetiyor. O zaman derbiyi de bunlar yönetecek. Gençleştirilme yapılacak. Korkmadan yönetecek. Hata yapınca da bizim aklımaza kuşku gelmeyecek.

-Futbol dünyasında çok büyük değerler var. Çok büyük paralar var. Biz bunları bir yanlıl düdüğe bırakmayız. Bunu herkes böyle bilsin. Bugün biz nazikçe hatırlatmalarımızı yaptık. Bize yakışan bu olduğu için bunu yaptık. Şimdi Akhisar maçına hakem atıyacaklar. Biz hafta boyunca konuşruz, o adam maçı falan yönetemez. Herkes ayağını denk alsın.

Soru-Cevap

Toplantı sonunda soruları cevaplayan Aziz Yıldırım şunları söyledi;

-Hakemler ya bilinçli yapıyor, ya bir yerden talimat alıyor ya da geçen akşamki gibi Deniz Çoban’ın yaptığı gibi hata yapıyor. Bunları gidin onlara sorun. Ben ne söyleyeceğim. Bundan sonra ne yapacaksınız soruna ise ‘Uzaya çıkacağız” dedi.

-Ligin heyeacanlı mı olmasını mı istersiniz yoksa adil olmasını mı? Hak edenin kazanmasını mı? Tabii ki adil olsun. Kimin kazandığı önemli değil.

-Ben hakemin neleri olduğu, nerede yaşadığı ile ilgelnmiyorum. Ama o hakem etkilenir. Sokağa çıktığı zaman, alışverişe gittiği zaman ailesine, kendisine muhakkak biri laf atar. Hakem için sıkıntı yani. Bizim burada demek istediğimiz bu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder