FLAŞ HABER

3 ay futboldan men edildi.

27 Ekim 2014 Pazartesi 22:21

Real Madrid Castilla'yı çalıştıran teknik direktör Zinedine Zidane'a kötü haber geldi.

3 ay futboldan men edildi.
 İspanya Üçüncü Lig takımlarından Real MadridCastilla'yı çalıştıran teknik direktör Zinedine Zidane ve yardımcısı Santiago Sanchez,  yeterli teknik direktörlük lisansına sahip olmadıkları gerekçesiyle üçer ay sahalardan men cezası aldı. 
 
Ulusal Teknik Direktörler Merkezinin (CENAFE) direktörü Miguel Galan  ve ardından Ulusal Teknik Direktörler Odasının suç duyuruları sonrasında harekete  geçen İspanya Futbol Federasyonuna (RFEF) bağlı resmi futbol liglerinden sorumlu  komite bugün kararını açıkladı. 
 
Zidane ve Sanchez'in RFEF'nin yönetmenliğinde yazan gerekli lisansa  sahip olmadığına kanaat getiren komite, her ikisine de üçer ay men kararı  verildiğini duyurdu. Zidane'ın UEFA'dan tasdikli A tipi teknik direktörlük  lisansı olduğu ve İspanya'da bunun genç ve bölgesel takımları kapsayan 2. düzeye  denk geldiği belirtilirken, Real MadridCastilla'yı çalıştırması için 3. ligden  La Liga'ya kadar geçerli olan 3. düzey lisans gerektiği kaydedildi. 
 
Real Madrid Kulübü'nün, Zidane ve Sanchez hakkında verilen bu  cezalarla ilgili olarak İspanya Spor Yüksek Konseyine bağlı Spor Tahkim  Mahkemesine itiraz hakkı bulunuyor. 
 
RFEF'in yönetmenliğine göre La Liga'da en az 8 yıl oynayan veya  İspanya Milli Takımı'nda en az 5 kez forma giyen eski futbolculara, 4 hafta teori  ve 6 hafta pratik bir kurstan sonra 3. düzey teknik direktörlük lisansı alma  hakkı veriliyor. 
 
Zidane'ın ise lisansını Fransa'dan alacağı, bunun için 2012 yılında  başvurusunu yaptığı ve mevcut durumda Fransa Futbol Federasyonunun kararını  beklediği iddia edildi. 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder