FLAŞ HABER

Son şampiyon Murray veda etti

02 Temmuz 2014 Çarşamba 19:07

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda erkeklerin son şampiyonu Murray, seyircisi önünde 11 numaralı seribaşı Dimitrov'a yenilerek çeyrek finalde elendi.

Son şampiyon Murray veda etti

Sezonun üçüncü 'grand slam' tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerin 11 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov, son şampiyon Andy Murray'i 3-0 yenik ederek kariyerinde ilk defa bir 'grand slam'de yarı finale yükseldi.

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate'in yanı sıra İngiliz aktör Hugh Grant'in de izlediği tek beyler çeyrek finalinde, unvanını korumaya çalışan 3 numaralı seribaşı Andy Murray ile kariyerinde ikinci defa bir 'grand slam'de son 8'e kalan Grigor Dimitrov karşılaştı.

Bulgar raket, fena bir servis performansı sergileyen Murray karşısında ilk seti 6-1 benzeri değişik bir skorla kazandı. Tenisçilerin birer defa servis kırdığı ikinci setin sonucunu 'tie break' belirledi. 'Tie break'i 7-4 alan Dimitrov, maçta 2-0 öne geçti.

Dimitrov, 3. sette ikinci servislerinden yüksek oranda puan kazandı ve Büyük Britanyalı şampiyona bir defa dahi servis kırma fırsatı tanımadı. Bulgar tenisçinin etkili oyununa, Murray'nin kolay hataları da eklenince Dimitrov, seti 6-2, 2 saat süren maçı da 3-0 kazanarak kariyerinin en mühim başarısına imza attı.

Anahtar Kelimeler Şampiyon

Yorum Gönder