FLAŞ HABER

Sofuoğlu, geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor

09 Kasım 2015 Pazartesi 11:52

Sofuoğlu, geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor.. Dünya şampiyonu milli motosikletçi Sofuoğlu, "Yetişen çocuklara bakıldığı zaman henüz 12-13 yaşlarında olmalarına rağmen benimle çekişecek seviyedeler. İnşallah motor sporlarında Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum" dedi.

Sofuoğlu, geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor
Dünya şampiyonu milli  motosikletçi Kenan Sofuoğlu, keşfettiği genç yetenekleri, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun katkılarıyla Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlıyor.
 
Federasyonun organize ettiği yarışlarda keşfettiği genç sporcular  arasında eleme yapan Kenan, tüm giderlerini federasyonun karşılaması koşuluyla  2016'da 3 sporcunun Avrupa şampiyonasına, 10 sporcunun da Türkiye şampiyonalarına  gitmesini sağlayacak.
 
Seçtiği çocuklarla özel ilgilenen Kenan Sofuoğlu, Sakarya'nın Akyazı  ilçesinde ismini taşıyan pistte gerçekleştirilen antrenmanlarda, geleceğin  yıldızlarına deneyimlerini aktarıyor.
 
Kenan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi gibi şampiyon olacak  seviyede çocukların yetişmesi için var gücüyle çalıştığını ifade etti.
 
Genç yetenekleri, antrenmanlarda ve Türkiye'deki şampiyonalarda görme  imkanı bulduğunu belirten Sofuoğlu, "Bugün yaptığım antrenmanlarda yetişen  çocuklara bakıldığı zaman henüz 12-13 yaşlarında olmalarına rağmen benimle  çekişecek seviyedeler. İnşallah motor sporlarında Türkiye'nin geleceğinin çok  parlak olduğuna inanıyorum. Bu çocuklarla aynı parkurda olmak, onlara bir şeyler  öğretebilmek, onların yanında olmak hem çok zevkli hem de gurur verici. Allah,  yıllarca kazanmış olduğum tecrübeyi, onların başarısında, yürüdüğü bu yolda  destek olmak için kullanmayı nasip eder inşallah" diye konuştu.
 
Yetiştirdiği genç sporcuları "Türkiye'nin dünya çapındaki yıldızları"  olarak niteleyen Kenan, bu spora başlamak isteyen çocukların kendisine sosyal  medya yoluyla veya yakınları vasıtasıyla ulaşmak istediğini belirtti.
 
Kenan Sofuoğlu, "Biz de sporcu olmak istiyoruz, biz de yarışmak  istiyoruz" diyen herkesin bu sporu yapamayacağına da dikkati çekti.
 
Motor sporlarına başlamak için çok büyük maliyetlerin gerekmediğine  değinen Kenan, şöyle devam etti: "Bugün yanımda olan bütün çocuklar, Türkiye şampiyonasında zaten  izlediğim, henüz daha 10-12 yaşlarındaki çocuklar. Bunlar kendini ilk federasyon  yarışlarında gösterecekler. Zaten yeteneğini gördükten sonra  ben onlara sahip  çıkıyorum. Buraya getirdiğim bütün çocukların hepsiyle bizzat antrenman  yapmışlığım var. Bir haftadır da burada sürekli antrenman yapıyoruz. Bu elemeleri  dışarıdan görüp katılmanız mümkün değil. Önce federasyona başvurulacak,  federasyondan lisans çıkartılacak ondan sonra bu elemeye girebiliyorlar. Bu  elemeden de üç sporcu Avrupa'ya gidecek, 10 sporcuyu da bütün sezon boyunca,  Türkiye'de tamamen bütün masrafları federasyon karşılayacak şekilde  yarıştıracağız. Onların da geleceği zaten Avrupa olacak. Onun için ilk önce  herkesin kendi adımını atması gerekiyor ondan sonrası zaten geliyor."
 
"Çocuklardaki yeteneğe şaşırıyorum"

 
İlk yetiştirdiği ve en çok emek verdiği sporcunun Toprak Razgatlıoğlu  olduğunu anlatan Sofuoğlu, Toprak'ın neler yapabileceğini herkesin gördüğünü  aktardı. Toprak Razgatlıoğlu'nun ilk sezonunda Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını  hatırlatan Sofuoğlu, şunları kaydetti: "Toprak, 7 yarışın 5 tanesini kazandı, diğer ikisini de kazanabilecek  potansiyeli vardı ancak sakatlık yaşadı. Bundan sonra yetişen çocuklar da en az  Toprak kadar yetenekli. Ben burada antrenman yaparken hepsindeki yeteneğe  şaşırıyorum. Yeni gelen nesil gerçekten çok şanslı. Arkalarında güçlü bir  federasyon ve bu işi bilen bir sporcu abilerinin olması onların büyük avantajı.  Ben de bütün gücümle onlara yardım etmeye çalışıyorum. İnşallah onların da  ileride dünya şampiyonalarında olmasına vesile olmak istiyorum. Şu anda Toprak en  önde giden sporcumuz. Ondan sonra ikizler ve benim yeğenim olan Bahattin Sofuoğlu  var. Bahattin'in dışında Avrupa'da başarısı olan diğer sporcular var. Birçok  sporcu var yetişiyorlar. Benim şu anda gördüğüm 10'un üzerinde altın denilecek  kadar değerli sporcularımız var."
 
Federasyonun yaptığı çalışmaların yetenekleri ön plana çıkardığını  kaydeden Kenan, "Motosiklet Federasyonu olarak şanslıyız. Belki benim arkamdan  gelen sporcu olmayabilirdi ama federasyonun yapmış olduğu çalışmalar sayesinde  bugün 10'un üzerinde altın kadar değerli yetenekli sporcularımız var. Bu da bizim  bu işe daha hevesli daha fazla yatırım yapmamıza vesile oluyor" şeklinde ifadeler kullandı.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder