FLAŞ HABER

Lale Kupasi'nda Çağla Büyükakçay, Ipek Soylu Ile Eşleşti

22 Nisan 2014 Salı 18:22

 MALEZYA'daki WTA turnuvasında çeyrek final oynayarak tarihi bir başarı elde eden Çağla Büyükakçay, İstanbul'da gerçekleşen Lale Kupası'ndaki ilk maçını İpek Soylu ile yapacak. Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara...

Lale Kupasi'nda Çağla Büyükakçay, Ipek Soylu Ile Eşleşti
 MALEZYA'daki WTA turnuvasında çeyrek final oynayarak tarihi bir başarı elde eden Çağla Büyükakçay, İstanbul'da gerçekleşen Lale Kupası'ndaki ilk maçını İpek Soylu ile yapacak.

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, bu haftaki mücadelesini İstanbul'un Göztepe semtinde gerçekleşen 50 bin Dolar para ödüllü Uluslararası Lale Kupası'nda veriyor. Geçen hafta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da oynadığı zorlu turnuvada son 8'e kadar ilerleyerek bir WTA organizasyonunda teklerde çeyrek finale yükselen ilk Türk tenisçi olma unvanına erişen ve bu başarısı neticesinde dünya sıralamasında 143. basamağa tırmanan Çağla Büyükakçay, bu yıl ikincisi yapılan Lale Kupası'na bir numaralı seribaşı olarak katılıyor.

Büyükakçay'ın ilk turdaki rakibi ise milli takım ve kulüp arkadaşı İpek Soylu olacak. 18 yaşındaki Soylu, son dönemde Antalya'da boy gösterdiği ITF turnuvalarında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Çağla ile İpek arasındaki birinci tur maçı, yarın 10.30'da başlayacak.

Göztepe Parkı'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada Pemra Özgen ile birlikte çiftlerde de raket sallayan Çağla, açılış maçında zorlansa da yoluna devam etmesini bildi. İki genç tenisçi, Ayla Aksu ve İnci Öğüt'ün oluşturduğu ekibi 4-6, 6-3, 10/2 ile geçen Çağla ve Pemra, çeyrek finalde Boev/Marozova ikilisiyle karşı karşıya gelecek. os (os)  
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder