FLAŞ HABER

Indycar pilotundan acı haber

25 Ağustos 2015 Salı 12:56

Indycar pilotundan acı haber.. Justin Wilson'dan acı haber! Indycar pilotu Justin Wilson hafta sonunda geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybetti

Indycar pilotundan acı haber
Motorsporları dünyası bir acı haberle daha sarsıldı. Formula 1 pilotu Jules Bianchi'nin ölümünün üzerinden henüz 2 ay bile geçmeden Indycar pilotu Justin Wilson hafta sonunda geçirdiği kazanın ardından yaşamını yitirdi.

Indycar'da hafta sonunda koşulan sezonun 15. yarışında talihsiz bir kaza yaşanmıştı. Bitime 21 tur kala otomobilinin kontrolünü kaybeden Sage Karam hızla duvara çarpmış, Karam’ın otomobilinden fırlayan bir parça arkadan gelen Justin Wilson’ın kokpitinin içine girmişti.

Başından yaralanan Britanyalı pilot, helikopterle en yakın hastaneye kaldırılırken, yapılan ilk açıklamada Wilson'ın komada olduğu belirtilmişti. Ancak Britanyalı pilot, yaşam mücadelesini kazanamadı. 37 yaşındaki sürücü, arkasında acılı bir eş ve iki kızını bırakarak hayata gözlerini yumdu. Formula 3000 pilotu olarak ilk önemli başarısını 2001 yılında şampiyonluk elde ederek yaşayan Justin Wilson, 2003'te Minardi adına Formula 1'de yarışmıştı. O sezon son 5 yarışta jaguar direksiyonunun başına geçen Justin Wilson, daha sonra geçiş yaptığı Indycar'da 3 kez şampiyon oldu.

Son dönemde motorsporlarından gelen bir diğer acı haber Jules Bianchi'nin ölümüyle yaşanmıştı. Ekim 2014'te Tokyo Grand Prix'sinde kaza geçiren fransız pilot, yaklaşık 10 ay komada kalmış ve geçtiğimiz temmuz ayında hayatını kaybetmişti.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder