FLAŞ HABER

Goal 50 Listesi Açiklandi

29 Temmuz 2014 Salı 12:07

İstanbul- Dünya, Avrupa kupalarında oynamamasına rağmen Caner'in performansını görmezden gelemedi. Caner Erkin, sadece dünyanın en iyi futbolcularının girebildiği Goal 50 listesinde yer aldı. Goal, sadece dünyanın en iyi futbolcularının...

Goal 50 Listesi Açiklandi
İstanbul- Dünya, Avrupa kupalarında oynamamasına rağmen Caner'in performansını görmezden gelemedi. Caner Erkin, sadece dünyanın en iyi futbolcularının girebildiği Goal 50 listesinde yer aldı.

Goal, sadece dünyanın en iyi futbolcularının girebildiği Goal 50 listesini açıkladı. 35 ülkeden 500'ü aşkın Goal editörünün oylarıyla belirlenen sıralamada, Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Caner Erkin de yer aldı. Geçtiğimiz yıl Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın 20'nci sırasında yer aldığı listeye bu yıl 47'nci sıradan giren Caner, Burak'ın ardından, Türkiye'de forma giyen Türk oyuncular arasında listede yer alma başarısı gösteren ikinci oyuncu oldu. Goal 50'nin ilk sırasında geçtiğimiz yılın üçüncüsü Ronaldo yer alırken, Messi, Robben'in ardından üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Dijital spor medyası şirketi Perform çatısı altında faaliyet gösteren ve Türkiye'de de yayın yapan Goal, sadece dünyanın en iyi futbolcularının yer alabildiği Goal 50 listesini açıkladı.

Goal Türkiye Yayın Yönetmeni Erhun Geyisi, 35 farklı ülkede görev yapan 500'den fazla Goal editörünün oylarıyla belirlenen sıralamada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Türkiye'de forma giyen bir Türk oyuncu yer almasının mutluluk verici olduğunu söyledi. "Listeye 47'inci sıradan girme başarısını gösteren Fenerbahçeli Caner Erkin, böylece geçtiğimiz yıl listede 20'nci sırada yer alan Burak Yılmaz'ın başarısını da tekrarlamış oldu" diye konuşan Geyisi, "Caner'in listede yer alması sürpriz olmadı diyebiliriz çünkü sezon boyunca diğer ülkelerdeki Goal editörleri, ekibimize Caner'le ilgili sorular soruyordu. Türkiye'de en çok merak edilen oyuncu olarak, biz de Caner'i aday listesine önerdik ve sonrasında da sıralamada yer aldığını görmekten mutluluk duyduk" dedi.



Goal tarafından hazırlanan ve tüm dünyaya sunulan tanıtım yazısında, geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında forma giyememesine ve uluslararası vitrine çıkamamasına karşın Caner'in görmezden gelinemeyecek bir performans sergilediği belirtildi. Yazıda Caner için şu ifadeler kullanıldı:

"Fenerbahçe'nin yıldız sol beki Caner Erkin, listeye Süper Lig'den dahil olmayı başarabilen tek isim oldu. Goal 50'ye ilk defa adını yazdıran Caner, aynı zamanda listedeki tek Türk oyuncu olarak dikkat çekiyor. Bu sezon ortaya koyduğu üstün performansla Fenerbahçe'nin ligi açık ara lider bitirmesinde büyük pay sahibi olan sol bek, Süper Lig'de de yılın futbolcusu seçildi. 3 gol 14 asistlik performansıyla yıldızlaşan Caner, sadece savunmada değil hücumda da Fenerbahçe'nin en önemli silahlarından biri oldu. Fenerbahçe, 25 yaşındaki yıldız oyuncusuyla yeni sözleşme imzaladı imzalamasına ama Avrupa'nın devleri onu radarına aldı bir kere... Caner, üst düzey formunu korumayı başarabilirse Türkiye de Euro 2016'ya katılma şansını bir hayli yükseltecek."



RONALDO MESSİ'Yİ YAKALADI

Geçtiğimiz yıl Goal 50'nin 35'inci sırasında yer alan Borussia Dortmund'un Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan bu yıl listede yer alamazken, ilk 10'da da önemli değişiklikler oldu. Geçtiğimiz yılın üçüncüsü Cristiano Ronaldo liderliği ele geçirirken, ilk sıradaki Lionel Messi üçüncülüğe geriledi. Ronaldo böylece üçüncü kez liderlik koltuğuna oturdu ve daha önce Goal 50'ye üç kez birinci sıradan giren Messi'yi de yakalamış oldu. Listenin tanıtım yazısında, Ronaldo için şu sözlere yer verildi:

"Futbol kariyerinin belki de en müthiş sezonunu geçiren Ronaldo, mücadele ettiği tüm kulvarlarda toplamda tam 51 gol kaydetti. Üstelik Şampiyonlar Ligi'nde 17 defa fileleri havalandırarak, Devler Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmayı başardı. La Liga'da attığı 31 gol ile sezonun en skorer ismi olan Portekizli, Altın Ayakkabı Ödülü'nü de kendisiyle aynı sayıda gol atan Luis Suarez ile paylaştı. Ocak ayında ise FIFA Ballon d'Or'u kazandı.

Daha da önemlisi Real Madrid'in La Decima rüyasının gerçekleşmesinde aslan payının sahibi oldu. Real Madrid'in 2013-14 Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştığı her rakibine karşı en az bir gol atan 29 yaşındaki hücumcu, aynı zamanda İspanya Kral Kupası'nı da kazanan kadroda yer aldı.

Dünya Kupası'nda ise bekleneni veremedi. Portekiz turnuvaya grup aşamasında veda etse de Avrupa temsilcisini turnuvaya taşımayı başaran isim de ondan başkası değildi. Zlatan Ibrahimovic'li İsveç'e karşı tam dört gol kaydederek ülkesinin play-off turunu geçmesini sağlayan yine oydu.

Ronaldo şubat ayında 30 yaşına girecek, ancak Portekizli yıldız gücünün ve performansının doruğunda. Avrupa'nın en güçlü ekibi Real Madrid'in formasını gururla terleten gol makinesi, gelecek sezonda da Goal 50'de zirvedeki yerini korumaya çalışacak."



BAYERN FIRTINASI SÜRÜYOR

Yine 2013'te beşinci sırada yer alan Arjen Robben, geçtiğimiz sezonki müthiş performansının karşılığını ikinciliğe yükselerek aldı. Robben'le birlikte Lahm ve Müller de ilk 10'da yer alan diğer Bayern Münih oyuncuları olurken, listenin tamamında Bayern'den altı oyuncu yer aldı. Bu sayı Goal 50 2013'te 9 olarak gerçekleşmişti.



RAMOS'TAN BÜYÜK SIÇRAMA

Geçtiğimiz yıl listede yer almayan Sergio Ramos'un bu yıl ilk 10'a girmesi dikkat çekerken, aynı şekilde 2013'te listede kendilerine yer bulamayan Rakitic, di Maria, Diego Costa ve Marco Reus da ilk 15'de yer alma başarısı gösterdi.



2013-14 SEZONUNUN EN İYİ FUTBOLCULARINI GÖSTEREN GOAL 50 LİSTESİ: Cristiano Ronaldo

Arjen Robben

Lionel Messi

Philipp Lahm

Thomas Müller

James Rodriguez

Luis Suarez

Thibaut Courtois

Arturo Vidal

Sergio Ramos

Zlatan Ibrahimovic

Ivan Rakitic

Angel di Maria

Diego Costa

Marco Reus

Toni Kroos

Robert Lewandowski

Aaron Ramsey

Yaya Toure

Miralem Pjanic

Mats Hummels

Manuel Neuer

Keylor Navas

Diego Godin

Javier Mascherano

Gareth Bale

Vincent Enyeama

Juan Cuadrado

Eden Hazard

Neymar

Joel Campbell

Blaise Matuidi

Enzo Perez

Charles Aranguiz

Asamoah Gyan

Daley Blind

Gervinho

Paul Pogba

Rafael Marquez

A. Djabou

Robin van Persie

David Silva

Ciro Immobile

Serge Aurier

Yoshito Okubo

Matt Besler

Caner Erkin

Nadir Belhadj

Kim Shin-Wook

Tim Cahill GOAL 50 Birincileri

2008

Cristiano Ronaldo

2009

Lionel Messi

2010

Wesley Sneijder

2011

Lionel Messi

2012

Cristiano Ronaldo

2013

Lionel Messi

2014

Cristiano Ronaldo
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder