FLAŞ HABER

Dünya Offshore 225 Şampiyonasi'nda Türk Takimi "stihl" Dünya Şampiyonu Oldu

22 Nisan 2014 Salı 18:17

 KATAR'ın başkenti Doha'da düzenlenen 2014 Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda Kerem Tuncer ve Tarık Öktem'den oluşan "Stihl" takımı şampiyon oldu. Qatar Marine Sports Federation tarafından organize edilen Qatar Cup etkinlikleri...

Dünya Offshore 225 Şampiyonasi'nda Türk Takimi "stihl" Dünya Şampiyonu Oldu
 KATAR'ın başkenti Doha'da düzenlenen 2014 Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda Kerem Tuncer ve Tarık Öktem'den oluşan "Stihl" takımı şampiyon oldu.

Qatar Marine Sports Federation tarafından organize edilen Qatar Cup etkinlikleri dahilindeki Dünya Offshore 225 Şampiyonası üç gün boyunca dünyanın önde gelen pilotlarını ve takımlarını Katar'ın başkenti Doha'da ağırladı. Aralarında Qatar ve Fujairah takımlarının da olduğu üç gün süren şampiyonanın sonunda aldıkları puan ve gösterdikleri performans ile liderliğini koruyan 88 Stihl takımı, 2014 Dünya Offshore 225 Şampiyonu oldu.

88 Stihl takımının pilotu Kerem Tuncer, "Denizde olmak bir tutkudur, denizde yarışmak ise apayrı bir duygudur. Başta her ne kadar yanımızda olamamış olsa da, Uğur Işık olmak üzere bizimle olan, bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz. Dünya Şampiyonluğunu üs üste ülkeme getirmek büyük bir gurur. Ama yine de bir burukluk var içimizde. Her yeri ayrı bir cennet olan Türkiye'de yarışmayı çok isterdik. Tekrar hem takım arkadaşlarıma, hem aileme, sevdiklerime ve basın mensubu arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. Bizi hiç yalnız bırakmadınız" diye konuştu.

Şampiyonlar, 2015 yılında gerçekleşecek ödül töreninde kupalarını Monako'da alacak.

TÜRK PİLOTLARININ PERFORMANS VE DİSİPLİNİNE HAYRAN KALDILAR

Union Internationale Motonautique (UIM) Başkan Yardımcısı Sami Abu Shaikha ve Qatar Marine Sports Federation (QMSF) Başkanı Sheikh Hassan bin Jabor Al Thani üç gün boyunca Türk takımlarının sergilediği performans ve disiplinin örnek teşkil ettiğine ve başarılı sporcu yetiştirmenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, tebrik etti. Abu Shaikha ve Al Thani, önümüzdeki senelerde de bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını bildirdiler.

Öte yandan Sheikh Hassan bin Jabor Al Thani, şampiyonaya bundan sonraki senelerde iki tekneli Spirit of QATAR takımı ve Katarlı sporcular ile katılma kararı aldı.

Doha'da Şubat ayında gerçekleşen kupa törenine Katar Türkiye Büyükelçisi Ahmet Demirok da katıldı. Dereceye giren takımların pilotlarını teker teker tebrik eden Demirok, Türk pilotlarının yurt dışında kazandıkları bu başarı ile gurur duyduğunu söyledi. os (os)  
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder