FLAŞ HABER

''Doping korkumuz yok"

05 Ekim 2015 Pazartesi 21:47

''Doping korkumuz yok".. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

''Doping korkumuz yok"
TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk TRT3 SPOR kanalında yayınlanan Olimpiyat Ateşi programına telefonla katılarak Türkiye'nin katılacağı paralimpik olimpiyatlarla ilgili bilgiler verdi.
 
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları ile ilgili hazırlıkların tüm yoğunluğu ile devam ettiğini söyledi.
 
2016 Rio Paralimpik Olimpiyatlar'ında Türkiye'nin atılıclık branşında dört kotası, okçulukta ise üç kotanın mevcut olduğunu belirten Uztürk, Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının Avrupa 2.si olması nedeniyle direk kota aldığını ifade etti.
 
''KATILIM REKORU BEKLİYORUZ''
 
Kota müsabakalarının önümüzdeki yılın Ağustos ayına kadar devam edeceğini söyleyen Başkan Uztürk, "Kota sayısı muhtemelen 40'ın üzerine ulaşacak. Biz 2012 Londra Paralimpik oyunlarında da 43 sporcu ile yarışmıştık. Hem Görrme Engelliler Spor Federasyonu hem de Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bu yıl tahmin ediyorum toplam 70-75 sporcu sayısı ile katılım rekoru kıracak. Madalya sayımızı da 2012'de aldığımız 7 madalyanın üzerine çıkarmak istiyoruz. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızdan, sayın bakanımızdan, Spor Genel Müdürlüğü'müzden ve Spor Toto teşkilatımızdan büyük destek alıyoruz" dedi.
 
''RİO 2016'DAN ÜMİTLİYİZ''

 
''2012 Londra Paralimpik olimpiyatlarda sporcularımızla birlikteydik.Her sporcunun en büyük arzusu paralimpik oyunlarda yarışabilmek ve madalya alabilmek. Bu hem sporcularımızı hem de bizi memnun eden bir olay. 2012 Londra'da 7 madalya alarak bu mutluluğu porcularımızla birlikte paylaşmıştık. 2016 Rio'da da sanırım aynı mutluluğu sporcularımızla, ülkemizle, bizleri izleyenlerle ve sporcularımızın yakınlarıyla yaşayacağımızı umuyorum.''
 
 ''2012 Paralimpik oyunları da dahil doping ile ilgili kötü tablomuz yok. Müsabakalara daha uzun süre varken bu kontrolleri yaptırıyoruz. Örneğin geçtiğimiz günlerde halter branşında biz kendimiz kontrol yapılmasını talep ettik. Doping konusu çok önemli bir konu. Sağlık kurulumuzla beraber önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm antrenörlerimize yönelik bilgilendirme seminerleri yapacağız. Bütün milli takım antrenörlerimizde listeler mevcut. Son derece duyarlı ve titiz hareket etmeye çalışıyoruz. Şuana kadar herhangi bir vukaat olmadı inşaallah olmayacak da.''
 
''ÖDÜL YÖNETMELİĞİ İSTENİLEN DÜZEYDE OLACAKTIR''
 
''Sürekli ödül yönetmeliklerimizde değişiklik söz konusu oluyor. Bazen bunları bizim teklifimizle Spor Genel Müdürlüğü dikkate alarak değiştiriyor. Paralimpik olmayan branşlarla ilgili sorunlarımız daha çok ön plana çıkıyor. Ampute futbol, badminton ve bilek güreşi branşlarında uluslararası arenada çok başarı elde ettiğimiz branşlar. Paralimlik olanlarla olmayan branşlar arasında ödül yönetmeliğinde zaman zaman farklılıklar oluyor. Biz düzenlemeler konusunda fikirlerimizi hem bakanlık makamımıza hem de Spor Genel Müdürlüğü'müze hazırlık aşamasında bildiriyoruz. Tahmin ediyorum istenilen düzeyde mutlaka olacaktır.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder