FLAŞ HABER

Banvit'e Amerikali Pivot

01 Ağustos 2014 Cuma 16:13

BANVİT, 2.10 metre boyundaki 26 yaşındaki Amerikalı pivot Keith Benson'ı transfer etti. Takımın iskeletini büyük ölçüde koruyan ve transfer döneminde daha önce Berkay Candan ve Can Maxim Mutaf’ı renklerine bağlayan...

Banvit'e Amerikali Pivot
BANVİT, 2.10 metre boyundaki 26 yaşındaki Amerikalı pivot Keith Benson'ı transfer etti.
Takımın iskeletini büyük ölçüde koruyan ve transfer döneminde daha önce Berkay Candan ve Can Maxim Mutaf’ı renklerine bağlayan Banvit, Benson ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini de gerçekleştirmiş oldu. 
Keith Benson, Oakland Üniversite'sinde tamamladığı kolej kariyeri boyunca üst üste iki kez ''Summit League Yılın Oyuncusu'' seçilmiş, son senesinde ise aynı zamanda "Ligin En İyi Savunmacısı" ödülünü kazanarak NBA takımlarının dikkatini çekmeyi başarmıştı.
2011 yılında NBA ligi takımlarından Atlanta Hawks tarafından ikinci turda draft edilen Benson bu başarısı ile NBA draftında seçilmeyi başaran ilk Oaklandlı oyuncu olarak üniversite tarihine geçmişti.
Profesyonel kariyerine kısa süreli Sassari (İtalya), Golden State Warriors (NBA), Sioux Falls Skyforce (D-League), Tropang , son olarak kısa bir süre Çin’de Shaanxi Wolves takımının formasını giyen Benson'la 2 yıllık anlaşma yapıldı. FOTOĞRAF 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder