FLAŞ HABER

Banvit, Lukic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı haberi

05 Temmuz 2014 Cumartesi 11:25

Beko basketbol ligi takımlarından banvit, dimitris itoudis'in takımdan ayrılmasının ardından sırp hoca zoran lukic'e 3 yıllığına imza attırdı.

Banvit, Lukic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı haberi

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Dimitris İtoudis'in takımdan ayrılmasının ardından Sırp hoca Zoran Lukic'e 3 yıllığına imza attırdı.

Banvit Kara Ali Acar Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve umumi menajer Turgay Çataloluk ile Zoran Lukic'in katılımı ile gerçekleştirilen imza töreninde konuşan başkan Özkan Kılıç, 'Dimitris Itoudis’in CSKA Moskova takımına transferinden sonra başantrenörlük pozisyonu için pek fazla fazla mühim namzet arasından en doğru seçimi yapabilmek adına ince eleyip sık dokumaya çalıştık. Son beş sezondur çalıştığı Nizhny Novgorod takımına oynattığı basketbol, iş disiplini ve istikrarlı çizgisi ile Zoran Lukic ilk tercihimiz idi. Genç nesil antrenörlerin içerisinde en başarılılarından biri olduğunu düşündüğümüz Lukic’i geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye’ye çağrı ettik ve sima yüze görüşme fırsatı bulduk. Bu görüşmede umumi şekilde düşüncelerimizin ve hedeflerimizin tıpkı doğrultuda olması sonucu kendisinde karar kıldık. Zoran Lukic’in 1 yıl daha Nizhny Novgorod takımı ile sözleşmesi olmasına ve Euroleague oynama hakkı elde etmesine karşın teklifimizi kabul ederek eski kulübünden izin istedi ve bu transfer gerçekleşti. Bu vesile ile kendisine transfer iznini sağlayan Nizhny Novgorod kulübüne de anlayışlarından ötürü teşekkür ediyorum. Yeni hocamızla ile yanında Türkiye ligi ve kupasının yanı dizi bilhassa Avrupa arenasında daha mühim işler yapmak hedefindeyiz. Bu arada altyapımızdan gelen genç oyuncularımızı da daha üretken kullanabilmek istiyoruz ve bu konu hakkında kendisine olan inancımız tam. Bu birlikteliğin her iki yan için de hayırlı olmasını diliyor ve Sayın Zoran Lukic'e yeni görevinde üstün başarılar diliyorum'' dedi.

'ITOUDİS, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TAKIMLARINDAN BİRİNE GİTTİ'

Dimitris İtoudis'in takımdan ayrılması hakkında şekilde da açıklamalarda bulunan Özkan Kılıç, 'Biz kendisini fazla fazla seviyoruz. Bizimle sözleşmemizin devam etmesine karşın kendisine iyi bir Öneri yapıldı. Başına Şans kuşu kondu. Avrupa'nın en büyük takımlarından biri istedi. Bizimle 3 yıllık kontratı vardı fakat basketbolda göremeyeceğiniz bir davranış ile biz kendisine izin verdik. Kabul etmeyerek önünü kapatabilirdik. Böyle bir Öneri bir antrenöre ne süre gelebilir bilemem. Avrupa'nın en büyük takımlarından birine gitti' dedi.

İmza töreninde Banvit'in 2014-2015 sezonundaki hedefleri hakkında açıklamalarda da bulunan Kılıç, hedeflerinin bu yıl eurocup olduğunu söyledi. Kılıç, 'İlk hedefimiz Avrupa ligi olan Eurocup. Bunun yanı dizi altyapıda olan sporcularımızı kullanabilmeyi hedefliyoruz' diye konuştu.

LUKİC: 'BEN BURAYA BAŞARILI OLMAYA GELDİM'

Banvit ile anlaşma sağlayarak 3 yıllığına imza atan Zoran Lukic ise imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, 'Banvit geçmişte de fazla fazla doğru antrenör ve oyuncu seçimleri yapmış fazla fazla kıymetli bir kulüp. Ben de buraya başarılı olmaya geldim. Hem Avrupa Kupası’nda hem de Türkiye liginde en üst hedefleri kovalamak için bütün enerjimizi ortaya koyacağız. Benim için Nizhny Novgorod takımından ayrılma kararını almak hiç zor olmadı ve bu tabii bir süreçti. Ben geçmişte başarılı sayılabilecek işler yapmış olabilirim lakin geçmişe bakıp onunla yaşayan biri değilim. Eminim ki Banvit’le yanında daha mühim başarılara imza atacağız. Bu süreçte bütün taraftarların desteğini bekliyoruz. Herkese fazla fazla teşekkür ederim' halinde konuştu.

Öte yandan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, kulübün 2013-2014 sezonu bütçesinin 20 milyon lira civarında olduğunu, bu sezonda bu bütçenin altında kalınmayacağını söyledi.

Yorum Gönder