FLAŞ HABER

Ali Sami Yen Mezari Başinda Anildi (2)

29 Temmuz 2014 Salı 11:53

Serhan Türk, İstanbul- Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen, Feriköy mezarlığındaki kabri başında anıldı. Sarı-kırmızılı kulübün kurucusu olan Ali Sami Yen ölümünün 63. yıl dönümünde Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında...

Ali Sami Yen Mezari Başinda Anildi (2)
Serhan Türk, İstanbul- Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen, Feriköy mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün kurucusu olan Ali Sami Yen ölümünün 63. yıl dönümünde Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında bugün 10.30'da düzenlenen tören ile anıldı. Anma törenine Galatasaray yönetim kurulu üyelerinden Mete Ekiz ve Mehmet Cibara'nın yanı sıra Galatasaraylı Sporcular Derneği başkanı Levent Nafizoğlu ve sarı-kırmızılı kulübün çalışanları katıldı. METE EKİZ: "ALİ SAMİ YEN, FUTBOLU TÜRKİYE'YE SEVDİREN KİŞİ OLMUŞTUR"

Anma töreninin ardından açıklamalarda bulunan Mete Ekiz "Ali Sami Yen Bey çok kendine has bir kişilik, o dönemlere bakarsanız vizyonu çok geniş hala Galatasaray o vizyondadır. Yabancı takımları yenmekle o vizyonu kurmuştur. Bütün arkadaşları motive etmiştir ve o dönede yasak olan futbolu Türkiye'ye sevdiren kişi olmuştur. Ali Sami Yen'e aslında Galatasaray üzerinden bakmamak lazım Türk futboluna çok büyük emekleri olmuştur. Biliyorsunuz futbol federasyonunda çeşitli görevleri olmuştur. Türkiye'de futbolun sevilmesi için her şeyi yapmıştır ve hayatını adamıştır. Hürmetle, saygıyla ve özlemle onu arıyoruz. İzinde de yürüyoruz" ifadelerini kullandı. MEHMET CİBARA: "HİÇ BİR ZAMAN BEN DEĞİL BİZ DİYECEK EKİPLER OLUŞTARMA PEŞİNDEYİZ"

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara ise, "Ali Sami Yen bey başta olmak üzere arkadaşları ile beraber tam dünyaya örnek olabilecek bir spor kulübünü modern Türkiye'nin ilk yapı taşı olarak ortaya koyan büyük şahsiyet, kulübümüzün kurucusu. Bizler de kendisinden sonra gösterdiği hedefler doğrultusunda şimdiye kadarki başkanlar yönetim kurulu üyeleri ve görev verilen ve alan herkes

bu hedefler doğrultusunda en iyisini yamaya çalışıyoruz. Kendisinin de dediği gibi sadece Türkiye'de değil yurt dışında da başarılara imza atacak hiç bir zaman ben değil biz diyecek ekipler oluşturma peşindeyiz. Dolayısıyla bizler de Galatasaray kulübü yöneticileri olarak ilk başkanımızın koyduğu hedefler doğrultusunda şu anda büyüye büyüye dünyada milyonlarca destekçisi olan bir camiada kendisine layık olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuşu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder