FLAŞ HABER

57'lik efsane geri dönüyor

15 Temmuz 2015 Çarşamba 04:14

57'lik efsane geri dönüyor.. Kırkpınar'da 9 kez başpehlivanlığı kazanan, ayrıca iki kez de peş peşe 3'er yıl başpehlivan olarak 2 altın kemerin de sahibi olan 57 yaşındaki Ahmet Taşçı, bu yılki Er Meydanı'nda boy göstermeye hazırlanıyor.

57'lik efsane geri dönüyor
Efsane geri dönüyor

Türk yağlı güreşine adını altın harflerle yazdıran, tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde 9 kez başpehlivanlığı kazanan, ayrıca iki kez de peş peşe 3’er yıl başpehlivan olarak 2 altın kemerin de sahibi olan Karamürselli Ahmet Taşçı, bu yıl 57 yaşında son kez Kırkpınar’a katılarak yeni bir rekor kırmak için hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta başlayacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için tüm pehlivanlar son hazırlıklarını yaparken, 57 yaşındaki Ahmet Taşçı da ’Kırkpınar’da başa güreşen en yaşlı pehlivan’ unvanını almak istiyor. Şu ana kadar Kırkpınar’a katılan en yaşlı güreşçi ise, Osmanlı döneminde 56 yaşında çayıra çıkan ünlü güreşçilerimizden Kel Aliço olarak biliniyor.

‘Başpehlivan olma iddiam yok’


Şu anda Karamürsel’de, 30 yıllık ustası Engin Çınar’ın gözetiminde çalışmalarını sürdüren Ahmet Taşçı, genç güreşçilerin bile kaldıramayacağı ağırlıkta idmanlar yapıyor. “Niyetim başpehlivan olmak değil” değil diyen Taşçı, “Tüm kış bu hazırlıkları yaptım ve yaklaşık 15 kilo verdim.  Benim niyetim Edirne’de başpehlivan olmak değil, öyle bir iddiam da yok. Ama o çayırlarda hem tarihi ve  kültürü yadetmek hem de geçmişteki başpehlivanlarımızı anmak; Türk toplumuna, bütün güreş camiasına sağlıklı yaşamın, spor yapmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatmak” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar’da ödül 196 bin TL

20-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde derece yapacak olan pehlivanlara 14 kategoride toplam 196 bin 600 lira para ödülü dağıtılacak. Başpehlivan olacak güreşçi ise 37 bin lira para ödülü kazanacak. Başpehlivanlık kategorisinde ikinci olan pehlivana 22 bin lira, üçüncülere ise 11’er bin lira verilecek.

(Fanatik)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder