FLAŞ HABER

Orduspor 2 yıllık imzayı attırdı!

07 Ağustos 2014 Perşembe 21:44

Orduspor 2 yıllık imzayı attırdı! Orduspor, Martin Mutumba ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, geçen sezon devre arasında İsveç'in AIK Stockholm takımından Çaykur Rizespor'a transfer olan Ugandalı orta saha oyuncusu Martin Mutumba ile anlaşmaya vardı.

Orduspor 2 yıllık imzayı attırdı!
Orduspor, Martin Mutumba ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, geçen sezon devre arasında İsveç'in AIK Stockholm takımından Çaykur Rizespor'a transfer olan Ugandalı orta saha oyuncusu Martin Mutumba ile anlaşmaya vardı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Transfer çalışmalarını sürdüren kulübümüz Ugandalı orta saha oyuncusu Martin Mutumba ile anlaşmaya varmıştır. 2 yıllık resmi sözleşmeye imza atan oyuncumuza 'hoş geldin' diyoruz. Orduspor camiasına hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

Mutumba ise kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Orduspor'un büyük bir camia olduğunu belirterek, şunları ifade etti.

"Öncelikle Türkiye'de kalmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü Çaykur Rizespor'da yabancı kontenjanından dolayı fazla şans bulamamıştım. Bu nedenle kendimi Türkiye'de ispatlamadan ayrılmak istemiyordum. Orduspor gibi büyük bir camiadan da teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Kendimi ispatlama şansını verdiği için Orduspor camiasına da ayrıca teşekkür ediyorum. Takımıma katkı sağlayarak bana güvenenleri mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Martin Mutumba

Orta sahanın iki kanadında da forma giyebilen Mutumba, sırasıyla Vasalunds IF, AIK Stockholm, FC Inter, AFC United, Videoton, AIK Stockholm ve son olarak Çaykur Rizespor takımlarının formasını giydi.

İsveç ekibi AIK Stockholm'da görev yaptığı 30 maçta, 2 gol ve 9 asistle oynayan Mutumba, ligde forma giydiği toplam 120 karşılaşmada ise 10 gol ve 27 asistlik performans sergiledi. 9'u UEFA Avrupa Ligi olmak üzere kariyerinde forma giydiği 236 müsabakada, 24 gol atan ve 36 asist yapan Mutumba, aynı zamanda Uganda Milli Takımı'nın formasını da giyiyor.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder