FLAŞ HABER

Antalyaspor'a Avrupai tesis geliyor!

15 Eylül 2014 Pazartesi 18:20

Antalyaspor'a Avrupai tesis geliyor! Antalyaspor’un Döşemealtı ilçesine yapılması planlanan yeni tesisi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait 237 dönümlük arazinin, Antalyaspor Kulübü Derneği’ne tahsisi gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise 1,5 yılda tamamlanması hedeflenen tesis için 20 milyon ödenek ayırdı.

Antalyaspor'a Avrupai tesis geliyor!
Antalyaspor’un Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni spor tesisi arazisinin 253 dönümlük bölümünün, 16 dönümü daha önce Döşemealtı Belediyesi Meclis kararıyla kulübe tahsis edilmişti. Diğer Maliye Hazinesi ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 237 dönümlük alanın, 49 yıllığına Antalyaspor’a tahsisi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda imza töreni düzenlendi.
Törene, Antalya Vali Vekili Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, kulüp yöneticileri, taraftar dernekleri ve kırmızı-beyazlı futbolcular katıldı.
Kulüp Başkanı Gencer, Antalyaspor olarak tarihi günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

GENCER: "ANTALYASPOR'UN GELECEĞİ OLACAK"
Yapılacak bir protokolle Antalya’ya dev bir adım atıldığının altını çizen Gencer, “Bu tesis bir spor kompleksinden öte akademi olacak. Dünya kulüplerin başarıyı altyapı ile yakaladığını biliyoruz. Antalyaspor’un geleceği olacak. Geçmişinden geleceğe Antalyaspor’u yaşatacak. Döşemealtı’nda yılan hikayesine dönen proje harekete geçti. Bu spor kompleksini inşa edecek olan Başkan Menderes Türel’e teşekkür etmeliyiz. Bu tesisisin isminin de Menderes Türel Antalyaspor Tesisi olarak verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

TANIR: "AMATÖR SPORLAR DA CANLANACAK"
Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor’un tesislerinin yetersiz olduğunu belirterek, “Döşemealtı’nda 16 dönümlük alan belediyeye aitti. 237 dönümde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Hazinesi'ne aitti. Antalyaspor olarak 6 olimpik branşta mücadele ediyoruz. Yasa gereği bu tahsisi alma hakkımız vardı. Bu süreci takip ettik. 16 dönümü geçtiğimiz Haziran ayında Döşemealtı Belediyesi’nden tahsis yapıldı. Önemli bir ayağı da Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 237 dönümlük alanın bize tahsisiydi. Bu tesis Antalyaspor’un geleceği açısından çok önemli. Bu tesisle amatör sporlar da canlanacak. Antalyaspor tam bir kulüp olacak” dedi.

BAŞKAN TÜREL: "TARİHE BİR NOT DÜŞTÜK"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise spor kulüplerinin tarihlerinde önemli anların olduğunu ifade ederek, bu protokol ile tarihe bir not düştüklerini söyledi.
Avrupa’nın en önemli spor tesislerinden birini Antalyaspor’a kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Türel, “Hizmet etmek zor iştir. Her şey kendiliğinden olup bitmiyor. Doğduğumdan beri Antalyasporlayım. 40 yaşıma kadar Atatürk Stadyumu’nu gören evlerdeydim. Böyle önemli bir tesisin yapılmasına vesile olmak benim için onur vericidir. Bugünkü tesislerde mülkiyet problemi var ve geleceğe yönelik değil. Bu tesisleri Antalyaspor için hayalim olarak sakladım. Geçmişte altyapı çalışmalarımız vardı. Son şekline geldi” ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLLİĞİM DÖNEMİNDE ALANIN TAHSİSİNİ SAĞLADIK"
Türel, alan tahsisinde bürokrasi ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Orman alanlarına tesis yapılması ancak o alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri ile mümkündü. Yılmadım. Antalyaspor’un tesisi Avrupa’nın en iyisi olacaktı. İddialıydım. Milletvekilliğim döneminde de alanın tahsisini sağladık. Geriye Antalyaspor’a devretmek kaldı” diye konuştu.
Tesisin proje çalışmasında sona gelindiğini belirten Başkan Türel, "2015 senesi başında ihale yapmayı planlıyoruz. Bu tesisler için 20 milyon lira parayı ödenek olarak ayırdık. Tesisleri 1 ya da 1,5 sene içinde hizmete açacağız” dedi.

"ENGELLEMELER OLMASAYDI STADYUM İNŞAATI ÇOKTAN BİTMİŞTİ"
Stadyum konusuna da değinen Başkan Türel, “Stadyum maceramı herkes biliyor. Engellemeler olmasaydı inşaat çoktan bitmiş olacaktı. Stadyumda inşallah önümüzdeki sene maçlarımızı oynayacağız. Burası sadece 33 bin kişilik stadyum değil, aynı zamanda Antalyaspor’un önemli gelir kaynaklarına kavuşması açısından önemli olacak” şeklinde konuştu.
Tesisin yanına Antalyaspor Koleji’ni açacaklarını açıklayan Türel, “Bu kolejde eğitimin yanında Antalya ve çevresindeki genç başarılı çocuklar ücretsiz burslu eğitim görecekler. Belki de 10 sene sonra Antalyaspor’un diğer branşlarının iskeletini oluşturacaklar. Dünya altyapıyı böyle çözüyor. Biz de böyle çözeceğiz” dedi.

"ANTALYASPOR'U ŞAMPİYON YAPIN BANA YETER"
Başkan Türel, Gencer'in tesise kendi isminin verilmesi yönündeki önerisi üzerine ise, "İsmimin verilmesi noktasında talepkar olmadım. Bu hizmetleri görev olarak kabul ediyoruz. Gereğini yerine getiriyoruz. Bu sene Antalyaspor’u şampiyon yapın bana yeter” ifadelerini kullandı.

EREN: "33 BİN KİŞİLİK STADYUM İÇİN GEÇ KALINMIŞTIR"
Vali Vekili Turan Eren de, profosyonel anlamda sportif başarılarının önemli olduğunun altını çizerek, “Antalyaspor’un yeri 1. lig değildir. İnşallah bu sene misafir kalır, olmamız gereken yerde oluruz. Geçici değil, sürekli başarı sağlamak, uygar, çağdaş, bilimsel altyapı tesisleri ile olur. Antalya bugün dünya kenti. Daha önce de önemli bir kentti. 33 bin kişilik stadyum ve yüzme havuzu için geç kalınmıştır. 1 yıl içinde tesisin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Başkan Gencer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e üzerinde ismi yazılı Antalyaspor forması hediye etti.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ
Toplamda 134 bin metrekare alanı kapsayan tesiste, 18 bin 500 metrekare kapalı alan, merkez yönetim binası, kamp binaları, sporcu odaları, 4 adet ışıklandırmalı çim saha, bin kişilik kapalı tribün, 2 antrenman sahası, tenis kortu, halı saha, kapalı spor salonu, futbol okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, spa, konferans salonları, eğlence merkezleri ve restaurant yer alıyor.

Yorum Gönder