FLAŞ HABER

40 yıllık büyük özlem

21 Nisan 2014 Pazartesi 13:42

40 yıllık büyük hasret... PTT 1. Lig'de 10 hafta sonra ikincilik koltuğuna oturan Balıkesirspor, kalan iki maçını kazanıp Spor Toto Süper Lig'e yükselerek 40 yıllık özlemine son vermek istiyor.

40 yıllık büyük özlem
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantilediği 36'ncı hafta maçları, zirvenin diğer ortakları Balıkesirspor, Orduspor ve Ankaraspor için adeta final niteliğinde oldu.
 
Bir üst lige doğrudan çıkmanın planlarını yapan Orduspor, deplasmanda Bucaspor'a yenilerek yarışta önemli bir yara aldı ve ikinciliği Balıkesirspor'a kaptırdı.
 
Ankaraspor'un, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup ettiği bu haftada Balıkesirspor, evinde Manisaspor'u 1-0 yenerek ikincilik koltuğuna oturdu.
 
Haftalardır rakiplerinin puan kaybettiği dönemlerde yakaladığı fırsatı değerlendiremeyen kırmızı-beyazlılar, bu kez Orduspor'un İzmir'de 3 puan bırakmasıyla puan tablosunda 10 hafta sonra yeniden ikinci basamağa yükseldi.
 
Spor Toto Süper Lig kapısını aralayan Balıkesirspor, 40 yıllık özlemini gidermek için kritik viraja girdi. Balıkesir ekibi, önce deplasmanda Kahramanmaraşspor, son haftada ise sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek hedefine ulaşmaya çalışacak.
 
Ankaraspor'un bir, Orduspor'un iki puan önünde bulunan Balıkesirspor'un fikstürü, rakiplerine göre daha avantajlı görünüyor. Orduspor ile Ankaraspor'un 27 Nisan'da karşılaşacak olması, hedefine ulaşma yolunda Balıkesirspor'u bir adım öne çıkarıyor.

Yorum Gönder