FLAŞ HABER

Schumacher'den umut ışığı

12 Mart 2014 Çarşamba 16:57

Schumacher'den umut ışığı.. Fransa'da kayak yaparken düşerek ağır yaralanan ve hastanedeki tedavisi devam Formula 1'in efsanevi pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumunda "küçük ama umut verici" iyileşme belirtileri görüldü.

Schumacher'den umut ışığı
Schumacher'in menajeri Sabine Kehm, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü pilotun sağlık durumunda gelişme olduğunu belirterek, "Michael'in iyileşerek ayağa kalkacağından son derece eminim" dedi.

Fransa'daki Grenoble Hastanesinde uzun süredir yapay komada bulunan Schumacher'in uyandırılma sürecininde sabırlı olunması gerektiğini hatırlatan Kehm, "Küçük ama umut verici iyileşme belirtileri var. Michael, birkaç hastalıkla savaş veriyor. Geçmişte birçok riskli durumu atlatan Micheal'ın yaşadıklarını anlamak bizim için çok zor" diye konuştu.

Kariyerinde 7 Formula 1 şampiyonluğu bulunan pilotun çok ağır bir süreçten geçtiğini ve ciddi yara aldığını kaydeden Kehm, "Michael, en başından itibaren uzun ve zorlu bir savaş veriyor. Bu mücadelede tamamen güven duyduğumuz doktorlarıyla ona destek oluyoruz. Sürecin uzun sürmesi bizim için önemli değil" ifadesini kullandı.

Schumacher'in ailesine gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını belirten Kehm, "Ailesi, kendilerine destek olan herkese minnettar. Şu da unutulmamalı ki, onlar da çok yıpratıcı ve yorucu bir süreçten geçiyor" şeklinde konuştu.

Kehm, başarılı pilotun durumunun kritikliği ve özel hayatın gizliliği nedeniyle iyileşme sürecinin basına yansıtılmadığını anımsatarak, "Tüm enerjimizi Michael'ın iyileşmesi adına kullanıyoruz ve inanıyoruz ki o bu mücadeleden galip ayrılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Schumacher'in tedavisinde, ocak ayı sonunda aldığı narkoz azaltılmaya başlanmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti.

Yorum Gönder