FLAŞ HABER

Schumacher nefes alıyor iddiası

09 Mart 2014 Pazar 17:10

Schumacher nefes alıyor iddiası... Komadaki efsane Formula 1 pilotunun makine yardımı olmaksızın kendi kendine nefes almaya başladığı öne sürüldü.

Schumacher nefes alıyor iddiası
Michael Schumacher’in durumunda gelişme olduğu iddia edildi. İki ayı aşkın bir süre önce Fransa Alpleri’nde geçirdiği kayak kazasanın ardından kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini sürdüren efsane Formula 1 pilotu ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Alman Bild ve İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetelerindeki haberlere göre Grenoble hastanesinde yapay komada tutulan Schumacher’in makine yardımı olmaksızın kendi kendine nefes almaya başladığı öne sürüldü.

Çok önemli bir gelişme olduğu belirtilen bu durumla ilgili olarak resmi açıklama yapılmadığı ancak eğer iddialar doğruysa, bunun iyileşme yolunda çok önemli bir adım olduğu belirtildi. Yattığı hastaneye çok kısıtlı sayıda insanın girmesine izin verilen Schumacher’in yanına çok yakını olan isimlerin yanı sıra, Ferrari’den eski takım arkadaşlarının bazılarının da girişine izin verildiği, bu insanların gelişmeleri bildiren iddia niteliğinde haberlerin yaratıcısı oldukları ifade edildi.

Ferrari sesi dinliyor
Nefes almanın uyandırılma sürecinde bulunan eski pilotun gözlerini açmaya doğru gittiğine dair bir işaret olarak algılanabileceği yorumu yapılırken, efsane isme destek olmak amacıyla yan unsurlardan da yararlanıldığı belirtildi. Doktorların Ferrari seslerinin olduğu bir kaydı dinlettikleri böylece Schumacher’in tekrar bilinçlilik durumuna geçişini sağlamaya çalıştıkları kaydedildi. Ses kaydını Ross Brawn isimli Ferrari mühendisi hazırladı. (Skorer)

Yorum Gönder