FLAŞ HABER

Rosberg seyircisi önünde kazandı!

20 Temmuz 2014 Pazar 19:22

Rosberg seyircisi önünde kazandı... Formula 1'de sezonun 10. yarışı Almanya Grand Prix'sini, seyircisi önünde mücadele eden Mercedes takımından Nico Rosberg kazandı

Rosberg seyircisi önünde kazandı!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 10. yarışı Almanya Prix'sini seyircisi önünde kazanan Mercedes pilotu Nico Rosberg, bu sezon 4. kez podyumun zirvesine çıktı.

Formula 1 sezonunun 10. mücadelesi, Almanya'nın Hockenheim kentiyle aynı adı taşıyan 4 bin 574 metre uzunluğundaki pistte, 67 tur üzerinden yapıldı.

İlk sıralama seansında yaptığı kaza nedeniyle 15. sıradan kalkacak Mercedes'in şampiyona ikincisi sürücüsü Lewis Hamilton, aracının vites kutusu değiştirildiği için yarışa 20. cepten başladı.

Hamilton'ın yarışa "pole pozisyonu"ndan başlayan pilotlar klasmanı lideri takım arkadaşı Nico Rosberg, kalkışta herhangi bir sorun yaşamadı ve yerini korudu ancak 3. sıradan kalkan Williams-Mercedes pilotu Felipe Massa, 4 cepten başlayan McLaren-Mercedes sürücüsü Kevin Magnussen ile yaşadığı temas sonucu takla atarak, ilk virajın sonunda yarış dışı kaldı. Bu ikiliye çarpmamak için pistin dışına kaçan Red Bull-Renault'dan Daniel Ricciardo, arka sıralara düştü. Sol ön tekerinden darbe alan Magnussen ise "pit stop" sonrası yarışa devam etti.

Süper yumuşak lastik kullanan sürücülerin "pit stop"larını tamamladığı 16. tur sonunda Rosberg liderliğini kurudu. 20. sıradan kalkmasına rağmen rakiplerini peş peşe geride bırakan Hamilton, yumuşak lastik tercih ettiğinden pite girmedi ve kendisini 2. sırada buldu. Mercedes'leri sırasıyla Willams-Mercedes'ten Valtteri Bottas, Red Bull-Renault'dan Sebastian Vettel ve Ferrari'den Fernando Alonso izledi.

27. turda pite gelen Hamilton, 8. sırada piste döndü. 29. turda Ricciardo'yu geçerek 7'nciliğe yükselen Hamilton'ın otomobili'nin ön kanadı, 31. turda McLaren-Mercedes'ten Jenson Button'ı geçme girişimi sırasında hasar görse de yarışması için engel teşkil etmedi. Hasarlı ön kanadına rağmen Button'ı geçen Hamilton, 33. turda da Force India-Mercedes'ten Nico Hulkenberg'i geride bıraktı ve 5'nciliğe yerleşti.

44. turda tamamlanan ikinci "pit stop"ların ardından Rosberg, Bottas'ın yaklaşık 15 saniye önünde birinci sıradaki yerini korudu.

Kalan bölümde iki kez girdiği pitte, süper yumuşak lastiği tercih ederek rakiplerine büyük fark atan Hamilton, 57. turda 3. sıraya kadar tırmandı.

Mücadeleyi baştan sona fazla zorlanmadan önde götüren Rosberg, 1:33:42.914 saatlik derecesiyle en yakın rakibi Bottas'ın 20.7 saniye önünde sezonun 4'üncü, kariyerinin 7. yarış zaferini elde etti.

Son turlarda Bottas ile arasındaki farkı 1 saniyenin altına indiren Hamilton, Bottas'ın aracına göre daha yeni ve yumuşak lastiklere sahip olmasına karşın rakibini geçemedi ve 20. başladığı yarışı Bottas'ın 1.8 saniye arkasında 3. sırada bitirdi.

Pilotlar klasmanında birinci sırada bulunan Rosberg bu sonuçla puanını 190'a yükselterek en yakın takipçisi Hamilton ile arasındaki farkı 14'e çıkardı.

Sezonun 11. yarışı Macaristan Grand Prix'si 27 Temmuz'da yapılacak.

- İlk 10
     
       Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:
      
         1. Nico Rosberg (Mercedes)
      
         2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
      
         3. Lewis Hamilton (Mercedes)
      
         4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
      
         5. Fernando Alonso (Ferrari)
      
         6. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
      
         7. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
      
         8. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
      
         9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
      
         10. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
      
 
      
         - Pilotlar ve markalar klasmanı
      
 
      
         Formula 1'de Almanya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar
 klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:
      
         Pilotlar klasmanı
      
         1. Nico Rosberg (Almanya)   190 puan
      
         2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya)   176
      
         3. Daniel Ricciardo (Avustralya)   106
      
         4. Fernando Alonso (İspanya)   97
      
         5. Valtteri Bottas (Finlandiya)   91
      
 
      
         Takımlar klasmanı
      
         1. Mercedes   366
      
         2. Red Bull-Renault  188
      
         3. Williams-Mercedes  121
      
         4. Ferrari  116
      
         5. Force India-Mercedes  98

Yorum Gönder