FLAŞ HABER

Enkazdan çıkıp, zirveye yerleşti

16 Ağustos 2014 Cumartesi 18:21

Enkazdan çıkıp pistlerin zirvesine yerleşti... 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sağ kurtulan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda üç kez birinci olarak pistlerin zirvesine yerleşti.

Enkazdan çıkıp, zirveye yerleşti
Enkazdan sağ çıkmayı başaran milli motosikletçi Sofuoğlu, hayata yeniden motor sporlarıyla tutundu. Yarışmayı bırakmayan milli motosikletçi, 2007, 2010 ve 2012 yıllarında Dünya Supersport Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşarak Türkiye'nin motor sporlarındaki gururu oldu.

Marmara Depremi'nin 15. yıl dönümünde yaşadıklarını Gençlik Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne anlatan Sofuoğlu, ilk yarışını depremden bir gün önce kazandığını söyledi.

Sofuoğlu, depremle birlikte kendisi için yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Deprem olunca hayallerim yıkıldı. Bir daha yarışamayacağımı düşündüm" dedi.

Depremden sonra tüm mal varlığını kaybettiğini ifade eden Sofuoğlu, "Enkazdan ilk çıkan ben ve 2002 yılında vefat eden ağabeyim Bahattin oldu. Enkazdan çıkıp motor sporlarıyla uğraşmaya devam ettim. Depremden bir süre sonra her şey normalleşmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder