FLAŞ HABER

Ulusoy'a büyük şok! Başkan yeniden Demirören

25 Haziran 2015 Perşembe 13:43

TFF Olağan Genel Kurulu'nda Demirören tek aday.. TFF Olağan Genel Kurulu, saat 11.00’de Ankara’da başladı... 214 oy alan mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor. 39 imza toplayan Haluk Ulusoy aday olmaya hak kazanamadı.

Ulusoy'a büyük şok! Başkan yeniden Demirören
Türk futbolunun patronu, Ankara Marriott Otel'de yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul'da belli oluyor. Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda diğer aday adayları yeterli imzayı toplayamayınca, mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor.

KADERİ 26 KİŞİ BELİRLEDİ

297 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde; adaylık listelerinin ıslak imzalarını inceleyen Divan Başkanlığı, 26 mükerrer imzanın olduğunu açıkladı. Adaylık için asgari 59 imzanın gerektiği genel kurulda, Yıldırım Demirören'in 214 imzasının, Haluk Ulusoy'un ise 39 imzasının bulunduğunu bildirdi. Bu sonuçla yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı. Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığı da sandıklar açılmadan gerçekleşmiş oldu.

ÇİFT İMZA KRİZİ
Başkan adayları için gerekli 59 imza, yeni bir krize yol açtı. Her delegenin sadece bir başkan adayına imza şartı olmasına rağmen, 26 delegenin hem Demirören'e hem de Ulusoy'a imza attığı ortaya çıktı. Çifte imzalar geçersiz sayıldı.

-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu saat 11.00'de başladı.
-TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Kurulu; Mehmet Baykan, Mesut Hoşcan, Hüseyin Eryüksel ve Çağatay Kantarcı'dan oluşuyor.
- Seçim sürecinde Haluk Ulusoy için çalışan milli takımlar eski menajeri Can Çobanoğlu, dün taraf değiştirip Yıldırım Demirören'in listesine girmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine Can Çobanoğlu, bu sabah listeden çıkarıldı. Çobanoğlu, Ulusoy için delegeleri tek tek arayan isimdi.
-Yıldırım Demirören, Can Çobanoğlu'nun yerine Ali Dürüst'ü listesine aldı.
-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçe, Demirören'in yönetim kurulu listesinde girdi.
- 240 imza alan Yıldırım Demirören'le birlikte, Haluk Ulusoy'un da gerekli sayıya ulaştığı açıklandı.
-Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, "Ortaya çıkan sonuç şöyle; Yıldırım Demirören 240, Haluk Ulusoy 65 imza teklifi getirmiş. İki tarafa imza sayısı ise 26... Yıldırım Demirören 214 imza teklifi getirmiş bulunuyor. Ulusoy 39 imza teklifi getirmiş bulunuyor" açıklaması yaptı.
- Yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı.
-Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor.

GENEL KURUL ÖNCESİ GERGİNLİK
-Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy'un otele girişi sırasında gerginlik yaşandı. Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması sebebiyle Saffet Ulusoy'un genel kurulun yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi.

Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek, genel kurulun yapılacağı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren tartışmanın ardından salona girerken, oğul Ulusoy ise otelin lobisine indi.

DEMİRÖREN'İN MUHTEMEL LİSTESİ

Mevcut başkan Yıldırım Demirören, listesine yeni ve iddialı isimleri dahil etti. Uzun bir süredir seçim çalışmalarını sürdüren Demirören'in yönetim kurulunda; Servet Yardımcı, Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşar ve Mustafa Beyazlı'nın yanı sıra Kaan Terzioğlu, Nihat Özdemir, Mustafa Çağlar, Ali Dürüst, Hilmi Gökçınar, İbrahim Usta, Ahmet Gökçek ve Ali Düşmez'in olduğu bildirildi.

Yorum Gönder