FLAŞ HABER

UEFA'dan İsrail'e tokat!

17 Temmuz 2014 Perşembe 17:22

İsrail Gazze'ye saldırı düzenledi UEFA bu duruma sessiz kalmadı

UEFA'dan İsrail'e tokat!
 İSRAİL GÜVENLİ DEĞİL

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yarın yapılacak 2014-2015 sezonu UEFA şampiyonlar ligi ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimi öncesinde toplanan Acil Durum Paneli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki mevcut güvenlik koşullarının UEFA karşılaşmaları için müsait olmadığını belirterek, Avrupa kupalarında mücadele edecek İsrail kulüplerinin maçlarını, ikinci bir duyuruya kadar ülke dışında oynamasına hükmetti.

ATEŞKES 5 SAAT SÜRMÜŞTÜ

İsrail'in, yıllardır ambargo altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı "Koruyucu Hat" adlı operasyonda, Birleşmiş Milletler'in Gazze'ye insani yardımların ulaşımının sağlanması talebi üzerine başlayan 5 saatlik ateşkes öncesi açıklanan sayıya göre 230 Filistinli hayatını kaybetmişti.

LİEV VE LVİV DIŞINDA İKİ KENTTE DE MAÇLAR OYNANABİLİR

Panel, Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle UEFA kulüp organizasyonlarındaki maçlarını Kiev ve Lviv kentlerinde yapacağı açıklanan Ukrayna takımlarının, bu iki şehre ek olarak Dnipropetrovsk ve Odesa kentlerinde de karşılaşmaya çıkabileceğini bildirdi. Böylece yarınki kura çekimine katılacak Dnipro ve Chornomorets ekiplerinin maçlarını evlerinde oynamasına izin verilmiş oldu.

UEFA, buna ek olarak Rusya Futbol Federasyonu (RFS) ve Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan (FFU) gelen talep doğrultusunda, iki ülkenin futbol takımlarının ikinci bir duyuruya kadar birbiriyle eşleşemeyeceği bilgisini verdi.


KAYNAK: AA

DHA
Anahtar Kelimeler UefaIsrailGazze

Yorum Gönder