FLAŞ HABER

Trabzonspor'da büyük hüsran

19 Şubat 2015 Perşembe 22:47

Trabzonspor, Napoli karşısında ezildi! UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Trabzonspor ile SSC Napoli karşı karşıya geldi.

Trabzonspor'da büyük hüsran
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadeleyi İtalyan ekibi ilk yarıdaki etkili oyunu ile 4-0 kazandı.

Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov'un yönettiği mücadelede Napoli'ye galibiyeti getiren goller, 6. dakikada Henrique, 20. dakikada Higuain, 27. dakikada Gabbiadini ve 90+2. dakikada Zapata'dan geldi. Öte yandan Napoli'de Mertens, 86. dakikada penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Bu skorun ardından Trabzonspor'un işi mucizelere kaldı. Mücadelenin rövanşı, 26 Şubat tarihinde İtalya'da oynanacak.

TRABZON'DA 15 OYUNCU!

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Napoli'yi ağırlayan Trabzonspor, eksik oyuncular nedeniyle sahaya 15 futbolcuyla çıktı.

Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak, Yusuf Erdoğan ve Yatabare, kart cezalıları Mehmet Ekici ile Kevin Constant, Napoli karşısında forma giyemedi.

UEFA listesinde adı olmayan yeni transferler Aytaç Kara ve Uğur Demirok'un yanı sıra Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş ile Deniz Yılmaz da takımda yer alamadı.

YEDEKLERDE ORTA SAHA VE FORVET YOK


Karadeniz ekibi, bu sezon ilk kez 18 kişilik kadroyla sahaya çıkamadı.

Yedek kulübesinde, kaleci İbrahim Demir'in yanı sıra savunma oyuncuları Salih Dursun, Zeki Yavru ve Musa Nizam yer aldı.

JOSE BOSINGWA İLK 11'DE!


Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle durumu maç saatinde belli olacağı açıklanan Bosingwa, ilk 11'de görev yaptı.

3 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor ile deplasmanda yapılan karşılaşmada sakatlanan ve sonrasında 1'i kupa, 2'si lig olmak üzere 3 maçta takımda yer alamayan Portekizli oyuncu, sakatlığının düzelmesinin ardından ilk 11'deki formasına kavuştu.

Kemik ödemi sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçının ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor, ligde de İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyen Yusuf Erdoğan'ın son çalışmada yer alarak oynamak istediği ancak son anda riske edilmeyerek kadroya dahil edilmediği öğrenildi.

NAPOLI İLK GOLÜ ERKEN BULDU!

Trabzonspor, mücadeleye istediği gibi başlayamazken, Napoli hızlı paslar ile birlikte istediği şekilde oyunu yönlendirmeyi başardı. İtalyan ekibi, 6. dakikada Henrique'nin golü ile öne geçti.

Manolo Gabbiadini'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu savunma uzaklaştırmak istedi ancak top altıpas içerisindeki Kalidou Koulibaly'e geldi. Koulibaly'nin çektiği şut kaleci Hakan Arıkan'dan döndü, kaleciden dönen topu iyi takip eden Henrique Adriano'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

İTALYANLAR 30 DAKİKADA RAHATLADI!

İlk golün ardından da ataklarını kesmeyen ve bordo-mavililerin kalesini tehdit eden anlayışını sürdüren Napoli, yakaladığı pozisyonları da gole çevirerek rahat skoru kaptı.

20. dakikada hızlı gelişen Napoli atağında sol kanatta topla buluşan Manolo Gabbiadini cez sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Gonzalo Higuain'e veriyor. Higuain'in gelişine çektiği şutta kaleci Hakan Arıkan'ın solundan ağları buldu.

27. dakikada ise, Raul Albiol'un sağ kanattan gönderdiği ara pas ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Manolo Gabbiadini topu güzel bir şekilde önüne aldıktan sonra şutunu çekti, top Hakan Arıkan'ın altından ağlarla buluştu.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve bordo-mavililer soyunma odasına 3-0 geride girdi.

NAPOLI BİR DE PENALTI KAÇIRDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor daha kontrollü bir görüntüde başlarken, Napoli de, Walter Gargano'nun yerine David Lopez Silva'yı alarak daha sakin bir oyun anlayışına döndü. İkinci 45 dakikada iki takım da istediği tehlikeleri yakalayamazken, Napoli, 85. dakikada penaltı vuruşu kazandı.

Ceza sahası içerisinde sol çaprazda Dries Mertens'i, Fatih Atik kolundan çekip yere düşürdü ve karşılaşmanın hakemi bu pozisyonun ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Dries Mertens, yerden çektiği şutta kaleyi bulamadı ve top az farkla dışarı çıktı.

Yorum Gönder