FLAŞ HABER

Trabzonspor istediğini aldı!

07 Kasım 2014 Cuma 00:08

Fırtına istediğini aldı! Trabzonspor, geriye düştüğü Lokeren deplasmanından puanla ayrılmayı başardı.. Rakibine ikili averajda da üstünlük sağlayan bordo mavililer, gruptan çıkma yolunda yakaladığı avantajı artırarak son iki haftaya taşıdı.

Trabzonspor istediğini aldı!
NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...
UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. haftasında deplasmanda Belçika'nın Lokeren takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic ilk 11'de 7 yabancı oyuncusuna görev verdi.

Lokeren ile ilk oynanılan karşılaşmada 8 yabancı oyuncusunun tamamını ilk 11'de oynatan Boşnak teknik adam, Belçika temsilcisi karşısında sadece yabancı oyunculardan Cardozo'yu yedek kulübesinde oturttu.

İlk maçta Cardozo ve Yatabare olmak üzere çift forvet sahaya süren Halilhodzic, bu kez tek forvet tercih etti.

Halilhodzic, Lokeren ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanılan ve bordo mavili takımın 2-0 kazandığı karşılaşmanın 11'ine göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

İlk maçın 11'inde forma giyen Zeki Yavru ve Cardozo'nın yerine Musa Nizam ve Fatih Atik, bu kez görev yaptı. 

Fatih Atik sürprizi

Bordo mavili takımın en son 2 Ekim'de UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynadığı maçta forma giyen Fatih Atik, sürpriz şekilde kadroda yer aldı. 1'i UEFA Avrupa Ligi, 4'ü de Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere 5 resmi maçta ilk 11'de oynayamayan futbolcu, Lokeren maçıyla tekrar formasına kavuştu.

Lokeren'de tek eksik

Lokeren'de ise golcü oyuncu Hans Vanaken, cezası nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi. Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes'in basın toplantısında, sakatlıkları bulunan ve maç saati durumlarının belli olacağını açıkladığı De Pauw ile Overmeire ise 11'de forma giydi.

Başkan Hacıosmanoğlu da izledi
Trabzonspor Kulübü Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da dün gece özel uçak ile Belçika'ya gelerek bordo mavili takımın karşılaşmasını izledi. Kafileyle Gent'e gelen Kulüp Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, yöneticiler Köksal Sadıklar, Onur İncehasan ve Erol Ağaoğlu da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Belçikalı Urbain Breams ve eski kalecisi Jean Marie Paff ile eski futbolcularından Gineli İbrahima Yattara da karşılaşmayı izledi. Eski takımlarını yalnız bırakmayan Breams, Paff ve Yattara, bordo mavili taraftarlar da fotoğraf çektirdi.

Trabzonspor'a bin 500 kişilik taraftar desteği
Lokeren kentinde 12 bin kişilik seyirci kapasitesi bulunan Daknam Stadı'nda oynanan karşılaşmaya bordo mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kulübün internet sitesinden satışa çıkarılan bin 500 bileti tüketen bordo mavili taraftarlar, stadyumda yerlerini alarak takımlarını destek verdi. Bazı taraftarlar, Lokeren seyircisine ayrılan bölümden de bilet alarak karşılaşmayı izledi.

Belçika'da ve çevredeki ülkelerden gelen taraftarlar, bordo mavili takımı Belçika'da yalnız bırakmadı. Lokeren Kulübü, bordo mavili taraftarlara maç öncesi özel uyarılarda  bulundu .

Tribünlerin tamamen dolduğu karşılaşmada bordo mavili taraftarlar bulundukları tribüne Türk bayrakları asarken, Lokerenli  taraftarların da Yunanistan bayrağı astıkları gözlendi.

Öte yandan Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi konakladıkları Gent Şehri'ni gezdi. Bordo mavili futbolcular, sabah otelde yaptıkları kahvaltının ardından tarihi özellikleriyle dikkati çeken Gent kentinde, nehir kenarında yürüyüş yaparak fotoğraf çektirdi.

Dostluk yemeği

Lokeren Kulübü tarafından, Trabzonspor Yönetim Kurulu ve UEFA temsilcine yemek verildi. Yemeğe, Kulüp Asbaşkanı Ali Kemal Başaran ve yöneticiler Erol İbrahimağaoğlu, UEFA Temsilcisi Dennis Cruise, Lokeren Kulübü Başkanı Roger Lambrecht ve kulüp yetkilileri katıldı.

Yemekte iki kulüp yetkilileri birbirlerine başarı dileyerek hediye verdi.

Lokeren: 1 - Trabzonspor: 1


Stat: Daknam

Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)

Lokeren:
Barry, Galitsios, Maric, Scholz, Odoi, Persoons, Overmeire, Junior Dutra, Patosi, De Pauw, Leye

Trabzonspor:
Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Constant, Fatih Atik, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare

Goller: Dk. 5 Patosi (Lokeren), Dk. 45+2 Waris (Trabzonspor)

::Maçtan dakikalar::

5. dakikada Junior Dutra'nın sağ taraftan yerden ortasında, yakın mesafedeki Patosi'nin şutunda, top kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Dönen top ile tekrar buluşan Patosi, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

13. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Junior Dutra'nın vuruşunda top açıyı daraltan kaleci Fatih Öztürk'e çarparak uzaklaştı.

22. dakikada Constant'ın sağdan ortasında, ceza alanında iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda, top az farkla üsten auta gitti.

28. dakikada Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, karşılaşmanın hakemine tepkisi nedeniyle Gianluca Rocchi tarafından kırmızı kart ile tribünlere gönderildi. Daha önce İstanbul Başakşehir ve Le

Yorum Gönder