FLAŞ HABER

Kartal Londra'da 1 puana razı oldu

03 Ekim 2014 Cuma 00:03

Şansız gece! Kartal Londra'da 1 puana razı oldu.. UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Tottenham Hotspur ile Beşiktaş Londra'daki White Hart Lane Stadı'nda karşılaştı.

Kartal Londra'da 1 puana razı oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde Londra'da Tottenham'a konuk olan Beşiktaş karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle  ayrıldı.

Maç boyunca sayısız pozisyondan yararlanamayan temsilcimiz 27. dakikadaki Harry Kane'in golüne, 89. dakikada Demba Ba'nın penaltıdan attığı gol ile cevap verdi.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Tottenham'ın santrasıyla zorlu mücadele başlıyor.

2' Gelişen atakta Olcay ilerideki arkadaşı Demba Ba'ya yerden bir pas atıyor. Demba Ba rakibin müdahalesiyle yer kalırken Olcay kendi topuna hareketleniyor ve hakem oyunu devam ettiriyor. Olcay Şahan, boş pozisyonda ceza sahasına girerken şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.

6' Demba Ba hava topu mücadelesinde rakibine faul yapıyor. Hakem bu pozisyonda sarı kartını kullanıyor.

7' Orta sahanın sağ tarafında Jose Sosa, Benjamin Davies'in sert müdahalesi sonrası yerde kalıyor ve hakem Manuel Grafe, Benjamin Davies'e sarı kartını gösteriyor.

13' Ceza sahası içinde topla buluşan Demba Ba'nın çaprazdan çektiği şutta top direkten kornere çıkıyor!

18' Tottenham orta alandan kısa paslarla Beşiktaş kalesine yaklaşmak istiyor ancak savunmada da iyi bir görüntü çizen Beşiktaş buna izin vermiyor.

23' Sağ çaprazdan ceza sahasına hızla giren Gökhan Töre, topu soluna çekiyor ve şutunu çekiyor acak top kalenin yanından auta gidiyor.

27' Harry Kane'in golüyle Tottenham 1-0 öne geçiyor.

30' Tottenham yarı sahasının ortalarından sağ çizgiye yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta, ceza sahasına gönderilen ortada kaleci Hugo Lloris topa sahip oluyor.

33' Sağ kanattan hızla atağa kalkan Sosa'nın ceza sahasına yerden gönderdiği topta önce Demba Ba'dan seken top arka direkte Olcay'a geliyor. Olcay'ın vuruşunda kaleci Lloris topu kornere çeliyor. Çok net bir pozisyondan yararlanamıyoruz.

38' Tottenham, 2. gol fırsatını değerlendiremiyor ! Sağ çaprazda güzel hareketlerle topu süren Andros Townsend, yerden etkili pasında Harry Kane'i ceza alanı sağ çaprazında topla buluşturuyor. Harry Kane, topu kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak kalecimiz Tolga Zengin üzerine gelen topu güçlükle kornere çeliyor.

42' Beşiktaş iyi pas yapıyor. Ceza yayı önünde topla buluşan Olcay topu Demba Ba'nın önüne bırakıyor. Demba Ba'nın şutunda top hemen önündeki rakibinden geri dönüyor.

45' Maçın ilk yarısına en az 1 dakika ilave ediliyor.

46' Hakem Manuel Grafe'nin düdüğüyle ikinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların santra vuruşu ile başlıyor.

47' Atiba Hutchinson, Nabil Bentaleb'den topu kaptıktan sonra yerde rakibinin müdahalesi sonrası yerde kalıyor ve hakem Manuel Grafe, sarı kartını Nabil Bentaleb'e çıkarıyor.

50' Korner kullanılmadan önce ceza sahası içindeki itişmeler sonucunda Fazio sarı kart görüyor.

56' Demba Ba rakibinden sıyrılarak ceza sahasına hareketlenen Olcay'a pasını veriyor. Ceza yayı üstünde topla buluşan Olcay, ceza sahasına girerken şutunu çekiyor ancak kaleci topu kornere çelmeyi başarıyor.

59' Kaleyi cepheden gören uzak bir noktada topla buluşan Veli Kavlak kaleyi düşünüyor. Veli'nin şutunda top savunmadan geri dönüyor.

64' Demba Ba'nın sağ kanattan açtığı ortada ceza sahasında Olcay Şahan şık bir vole vuruşuyla kaleyi deniyor ancak top kalenin dibinden auta çıkıyor.

73' Sol köşeden kullanılan kornerde oyuna yeni giren Mustafa Pektemek ceza sahasında iyi yükseliyor ancak kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta gidiyor.

76' Demba Ba ceza sahası içinde topu müthiş kontrol ediyor. Çok yakın mesafeden çetiği şutta kaleci Lloris harika bir kurtarışa imza atıyor.

77' Jose Sosa'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda top kaleci Hugo Lloris'de kalıyor.

86' Beşiktaş, Jose Sosa ile sağ kanattan korneri kullanıyor. Penaltı noktası civarına gelen topa iyi yükselen Demba Ba kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst ağlarda kalıyor.

88' Chiriches ceza sahası içinde topa elle müdahale ediyor. Hakem penaltıyı veriyor.

89' Demba Ba, penaltıyı gole çeviriyor. Beşiktaş 1-1'lik eşitliği yakaladı.

90' Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

92' Demba Ba'nın ceza sahası yayının içinde şutunda top kaleci Hugo Lloris'in kucağında kalıyor.

93' Hakem mücadeleyi bitiren düdüğü çalıyor.

MAÇTAN NOTLAR


UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda deplasmanda Tottenham Hotspur ile karşılaşan Beşiktaş'ta, teknik direktör Slaven Bilic, savunmanın solunda Motta'ya şans verirken, Arjantinli futbolcu Sosa'yı ilk onbirde sahaya sürdü.

Tottenham karşısında gruptaki ilk galibiyetini almak isteyen siyah-beyazlı takımın Hırvat teknik direktörü, ligde geçen hafta 1-1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçına göre kadroda iki değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Eskişehirspor maçında savunmanın solunda görev verdiği İsmail Köybaşı'nı bugün yedek soyundururken, bu futbolcunun yerine Motta'yı tercih etti.

Eskişehirspor maçında Oğuzhan'ı ilk onbirde değerlendiren Bilic, Tottenham deplasmanında bu futbolcuyu yedek kulübesinde bekletti. Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında sonradan oyuna giren Arjantinli futbolcu Sosa ise ilk onbirde sahaya çıktı.

Bu sezon ilk kez geçen hafta ilk onbirde sahaya çıkan Serdar Kurtuluş, Londra temsilcisine karşı da savunmanın sağında görev yaptı. Bu mevkide görev yapan Necip Uysal, yedek kulübesinde görev bekledi.

Sakatlığı düzelen ve Tottenham Hotspur karşısında 18 kişilik kadroya alınan Ersan Gülüm'ün yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Kerim Koyunlu oturdu.

Pochettino, Beşiktaş'a karşı takımı tamamen değiştirdi

Tottenham Menajeri Mauricio Pochettino ise Beşiktaş karşısında kaleci Lloris dışında takımın tamamını değiştererek, puan mücadelesi verdi.

Arjantinli teknik adam, geçen hafta Arsenal ile deplasmanda oynadıkları ve 1-1 berabere biten karşılaşmada forma giyen Kaboul, Adebayor, Lamela ve Naughton'u siyah-beyazlı ekibe karşı yedek soyundururken, Arsenal maçına yedek başlayan Soldado, Dier, Townsend, Fazio ve Bentaleb Beşiktaş karşısında ilk onbirde sahaya çıktı.

Sivok, 50. maçına çıktı

Beşiktaş'ın deneyimli savunma oyuncusu Tomas Sivok, İngiliz etkibi Tottenham Hotspur ile yapılan maçta Avrupa kupalarındaki 50. maçına çıktı.

Avrupa kupalarındaki ilk maçına 7 Ağustos 2002'de Sparta Prag formasıyla çıkan Tomas Sivok, Sparta Prag ve Beşiktaş formalarıyla 49 Avrupa kupası maçında görev aldı. İtalya'nın Udinese takımından 2008-2009 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan 31 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 28 maçta forma giydi.

Tomas Sivok, forma giydiği 49 Avrupa kupası maçında 3 kez de fileleri havalandırmayı başardı. Deneyimli futbolcu, bu gollerin 2'sini Beşiktaş, 1'ini ise Sparta Prag formasıyla kaydetti.

Çek futbolcu, Beşiktaş'ın bu yılki kadrosunda Avrupa'da 73 maç oynayan Atiba Hutchinson'dan sonra Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcu oldu.

Serdar Kurtuluş, 8 yıl sonra Tottenham karşısında

UEFA Avrupa Ligi'nde 8 yıl önce de Tottenham Hotspur ile eşleşen Beşiktaş'ın o dönemdeki kadrosunda yer alan savunma oyuncusu Serdar Kurtuluş, bugün de İngiliz ekibine karşı forma giydi.

İki takımın aynı grupta yer aldığı 2006-2007 sezonunda gruplarda her takım birbiriyle bir kez karşılaşırken, İstanbul'da oynanan maçı İngiliz ekibi 2-0 kazanmıştı. Londra ekibinin gollerini Ghaly ve Berbatov atmıştı.

Siyah-beyazlı taraftarlar yalnız bırakmadı

Tottenham Hotspur ile Beşiktaş arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın oynandığı White Hart Lane Stadı'na gelirken yaptıkları tezahüratlarla renkli görüntüler oluşturan Beşiktaşlı futbolseverler, maç boyunca takımlarına destek verdi.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder