FLAŞ HABER

F.Bahçe'ye hakem çelmesi

18 Mart 2016 Cuma 00:20

F.Bahçe'ye hakem çelmesi.. F.Bahçe'ye yazık oldu! Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe, Braga'ya 4-1 mağlup olarak kupadan elendi. Fenerbahçe maçı 8 kişi tamamlarken, Hakem Ivan Bebek'in verdiği kararlar büyük tepki çekti.

F.Bahçe'ye hakem çelmesi
HAKEM MAÇI KATLETTİ
Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, rövanşta hakemin kurbanı oldu. Portekiz ekibine konuk olan Fenerbahçe, hakemin yanlış ve taraflı yönetimi nedeniyle sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.
Braga 11. dakikada Ahmed Hassan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Pozisyonda ofsayt tartışmaları yaşandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 45. dakikada hakem Ivan Bebek'e yaptığı itirazlar sonucu tribüne gönderildi. 45+3'te Alper Potuk skoru eşitledi. İkinci yarıda Mehmet Topal'ın ceza sahası içinde koluna çarpan topta hakem penaltı kararı verdi. 69'da topun başına geçen Josue, ev sahibine 2-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyun koptu. 74'te Stojiljkovic ve 83'te Rafa Silva'nın attığı goller sonucu belirledi: 4-1. 87'de Alper Potuk'un da direkt kırmızı kart gördü. 90+6'da ise Volkan Şen oyundan atıldı ve Fenerbahçe maçı 8 kişi tamamladı

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz deplasmanında Braga karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Municipal Stadı'nda oynanan maçta Pereira, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Kayserispor karşılaşmasında oynattığı Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Volkan Şen ve Jose Fernandao'yu yedek soyundurdu. Portekizli teknik adam bu futbolcuların yerine Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Robin van Persie'yi ilk 11'de şans tanıdı.

VOLKAN ŞEN YEDEK KALDI

Sarı-lacivertlilerin kanat oyuncusu Volkan Şen, formasını Alper Potuk'a kaptırdı. Ligde ve Avrupa'da oynanan son 11 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Volkan'ın yerine, Kayserispor karşılaşmasında cezalı olduğu için oynayamayan Alper Potuk forma giydi. Bir diğer kanat oyuncusu Lazar Markovic ise sakatlığından dolayı Portekiz'e getirilmedi. Volkan Şen'in yanı sıra, Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Fernandao, Kadlec ve Raul Meireles de yedek kulübesinde oturdu.

DİEGO'NUN CEZASI BİTTİ
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, UEFA'dan aldığı 3 maçlık cezayı tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde tekrar formasına kavuştu. Celtic karşısında gördüğü kırmızı karttan sonra aldığı 3 maç cezayı, Lokomotiv Moskova maçlarıyla ilk Braga karşılaşmasında çeken Brezilyalı futbolcu, kritik mücadele ilk 11'de forma şansı buldu.

GÖKHAN GÖNÜL YETİŞEMEDİ
Fenerbahçe'nin milli sağ beki Gökhan Gönül, sakatlığından dolayı Braga'yla yapılan rövanş maçında da oynayamadı. Kaburgasında kırık bulunan Gökhan, Süper Lig'de 29 Şubat'ta oynanan Beşiktaş derbisinden sonraki maçlarda sakatlığından ötürü forma giyemedi. Takımın yaptığı son iki çalışmaya katılmasına rağmen Gökhan, Braga rövanşına da yetişemedi. Gökhan'ın yerine yine Şener Özbayraklı forma giydi.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN MAÇA İLGİ

Fenerbahçeli taraftarlar maça ilgi göstererek kendileri için ayrılan deplasman tribününün tamamına yakınını doldurdu. Avrupa'dan ve Türkiye'den Portekiz'e gelen sarı-lacivertli taraftarlar, gün boyu Braga sokaklarında tezahüratlar yaptı. Statta da bine yakın Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Sarı-lacivertli taraftarlar Ankara'da geçen hafta sonu yaşanan terör saldırısına da tepkisiz kalmadı. Taraftarlar sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türkiye" tezahüratlarında bulundu. Bragalı taraftarlar ise stadı dolduramadı. Toplam 30 bin kapasitesi bulunan statta yer alan iki tribünün de büyük bir bölümü boş kaldı.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder