FLAŞ HABER

Celtic'in teknik direktörü:Korkmuyoruz!

01 Ekim 2015 Perşembe 00:12

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Celtic'in teknik direktörü Ronny Deila maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Celtic'in teknik direktörü:Korkmuyoruz!
 UEFA Avrupa Ligi'nde yarın sahasında Fenerbahçe ile  karşılaşacak Celtic'in teknik direktörü Ronny Deila, sarı-lacivertlilerin  Ajax'dan daha tecrübeli bir ekip olduğunu ancak son dönemde iyi sonuçlar aldıkları Celtic Park'tan galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi. 
 
Norveçli teknik adam, maçın oynanacağı Celtic Park Stadı'nda  düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, gruptaki ikinci maçlarında  Fenerbahçe'yi zorlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek,  "Fenerbahçe, Ajax'tan daha tecrübeli bir takım. Zorlu bir maç olacak ama son  zamanlarda Celtic Park'ta iyi performanslar ortaya koyduk ve iyi sonuçlar aldık.  Bu gruptaki herkesi yenebileceğimize inanıyorum, güvenimiz tam" diye konuştu. 
 
Fenerbahçe'yi yenmeleri halinde puan tablosunda iyi bir pozisyona  yerleşeceklerini ifade eden Deila, Molde ile sahasında oynadığı ilk maçı kaybeden  sarı-lacivertli ekibin baskı altında olduğunu, bunun da kendilerine avantaj  sağladığını dile getirdi. 
 
Rakiplerinin son dört maçını takip ettiklerini aktaran Ronny Deila,  sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Hafta sonu oynadığımız maçta gol atamadık, biraz şanssızdık. Ajax ile  iyi bir maç oynadık. Avrupa'da birçok maça çıktık. Dolayısıyla kendimize  güveniyoruz. Tüm futbolcular yarın nasıl bir oyun ortaya koyması gerektiğini  biliyor. İyi ve güçlü bir takımla karşı karşıya geleceğimizi biliyoruz. Zorlu bir  maç olacak ama performansımızın en iyisini ortaya koyduğumuzda herkesi  yenebiliyoruz, özellikle de burada, Celtic Park'ta." 
 
"Van Persie oynadığında gol atan bir futbolcu" 
 
Deila, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie ile ilgili  bir soruya, "Van Persie oynadığında gol atan bir futbolcu. Herkes onun nasıl bir  futbolcu olduğunu biliyor, çok iyi bir forvet. Yarın ne olacağını bilmiyorum  ancak her şeye hazırlıklı olmamız gerek. Yakından izledik, güçlü yönlerini  biliyoruz" yanıtını verdi. 
 
Hollandalı futbolcunun takımda mutlu olmadığına yönelik haberlerle  ilgili bir soru üzerine de Deila, "Futbolda çok fazla dedikodu ve spekülasyon  oluyor. Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım olduklarını biliyoruz. Çok iyi golcüleri  var. Dolayısıyla kendi oyunumuza ve Fenerbahçe'yi nasıl zorlayabileceğimize  odaklanmamız gerekiyor" dedi. 
 
Commons: "Sahamızda oynuyoruz, endişeli değiliz" 
 
İskoç ekibinin orta saha oyuncusu Kris Commons ise Celtic Park'ta  oynadıkları maçlarda daha az baskı altında olduklarını ve rakiplerinin  kadrosundaki hiçbir futbolcudan çekinmediklerini söyledi. 
 
Hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu belirten 32 yaşındaki futbolcu,  "Grup zorluklarla dolu, çok iyi takımlara karşı mücadele veriyoruz. İyi bir  şekilde odaklanırsak, başaracağımızı düşünüyorum. Evde oynadığımız oyunlarda daha  az baskı altında oluyoruz. Fenerbahçe'ye karşı zorlu bir maç olacağını  düşünüyorum. Çok kaliteli futbolculara sahip bir takım" ifadelerini kullandı. 
 
İskoç futbolcu, van Persie ile ilgili bir soruya, "Dünya klasmanında,  çok uzun süre kariyerlerinin en üst seviyesinde yer alan futbolcular. Sahamızda  başarılı olmamızın temel nedeni bireylerle ilgili endişe duymamamız. Çok güçlü  bir takımla karşılaşacağız ama hiçbir futbolcudan korkmuyoruz. Oyunumuz iyi  oyuncuları saf dışı etmeye odaklı olacak ama endişeli değiliz" yanıtını verdi. 
 
İskoç ekibi hazırlıklarını tamamladı 
 
Celtic, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci haftasında yarın Fenerbahçe  ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. 
 
Ronny Deila yönetiminde, İskoç ekibinin Glasgow'un kuzeyindeki  tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık  gerçekleşti. Isınma hareketleri ve gruplar halinde pas çalışmalarıyla başlayan  idmanın basına kapalı bölümünde yeşil-beyazlı ekibin Fenerbahçe maçının taktiğini  çalıştığı öğrenildi. 
 
Celtic'in Fenerbahçe karşısında Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose,  Blackett, Brown, Bitton, Forrest, Johansen, Commons ve Griffiths muhtemel  onbiriyle çıkması bekleniyor. 
 
İskoçya Futbol Federasyonu'nun verdiği 6 maçlık cezayı tamamlamasının  ardından lig ve İskoçya Lig Kupası maçlarında forma giyen milli futbolcu Nadir  Çiftçi'nin yarınki maça yedek başlaması öngörülüyor. 
 
Norveçli teknik adam Deila, 23 yaşındaki futbolcuyu grupta Ajax ile  deplasmanda oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları ilk maçta da 18 kişilik  kadroya almış ancak forma şansı vermemişti. 

Yorum Gönder