FLAŞ HABER

Avrupa'da en çok kazanan Türk takımı Trabzonspor

24 Temmuz 2015 Cuma 16:10

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Differdange'yi deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor, Avrupa'da en çok kazanan Türk takımı olma unvanını sürdürdü.

Avrupa'da en çok kazanan Türk takımı Trabzonspor
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda ilk maçı evinde 1-0 kazanan Trabzonspor rövanş maçında Differdange'yi 2-1 yenerek Avrupa'da yoluna devam ediyor. Bu sonuçla birlikte Karadeniz ekibi Avrupa'da oynadığı maç sayısına göre en çok kazanan Türk takımı olma özelliğini de sürdürdü. Bordo-mavililer, kuruluş yılları 100 yılı aşan İstanbul’un 3 büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı geride bırakarak Avrupa’da en çok maç kazanma oranına sahip takım oldu.
 
TRABZONSPOR 123 MAÇIN 48'İNİ KAZANDI
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’nde son iki sezondur grup maçlarına kalma başarısı gösterdi. Bordo-mavililer grup maçlarda elde ettiği sonuçların ardından bir üst tura yükselmesine rağmen ilk yılında Juventus'a sonraki sezonda ise Napoli'ye elenerek Avrupa'ya veda etti. Bordo-mavililer Avrupa arenasında oynadığı 123 maçta 48 galibiyet, 31 beraberlik ve 44 yenilgi aldı. Attığı 160 gole karşılık ise kalesinde 164 gol gördü. 
 
BEŞİKTAŞ BU YIL DİREKT KATILIYOR
Spor Toto Süper Lig'i 3. sırada tamamlayan Beşiktaş bu yıl UEFA Avrupa Ligi'ne direkt katılacak. Siyah-beyazlı ekip geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalma başarısı göstermişti. Belçika temsilcisi Club Brugge'e elenen siyah-beyazlı takım Avrupa'ya veda etmişti. Bu sezon teknik direktör Şenol Güneş ile Avrupa arenasında boy gösterecek olan Beşiktaş, Avrupa'da oynadığı 178 maçın 66'da sahadan galibiyetle ayrıldı. 34 maçta berabere kalan siyah-beyazlılar, 78 maçta ise sahadan yenik ayrıldı.
 
GALATASARAY GEÇTİĞİMİZ SEZON AVRUPA'DA EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞADI
Avrupa kupalarının en başarılı Türk takımlarından biri olarak dikkat çeken Galatasaray ise son yıllarda aldığı saha sonuçlarıyla taraftarlarını üzdü. Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, Avrupa'da 261 maçta 97 galibiyet, 97 yenilgi ve 67 beraberlik aldı.
 
FENERBAHÇE’NİN DURUMU
Cezası nedeniyle Avrupa kupalarında yer alamayan Fenerbahçe, bu sezon ise Avrupa arenasında Türkiye'yi temsil edecek. 190 maç oynayan sarı-lacivertli takım söz konusu maçlarda 86 kez yenilirken, 67 maçtan galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin 37 maçı ise eşitlikle sonuçlandı.

Yorum Gönder