FLAŞ HABER

Olimpiyat'ta Torku filmi!

11 Şubat 2016 Perşembe 00:48

Olimpiyat'ta Torku filmi! Yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Kartal oyuna etkili başladı, Cenk Tosun’un şık golüyle devreyi de önde kapattı.

Olimpiyat'ta Torku filmi!
Siyah-beyazlı takım ikinci yarı farkı artırmak için yüklenirken, 64’te Marcelo kırmızıyla atıldı, Bajic frikikten fileleri havalandırdı. Volkan’la ikinci golü de bulan Aykut Kocaman’ın öğrencileri yarı final için dev bir avantaj yakaladı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor’u ağırlayan Beşiktaş hiç beklemediği bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. Marcelo’nun 64. dakikada kırmızı kart görmesiyle son yarım saati 10 kişi oynayan Kartal üst üste yediği gollere engel olamayınca turu ateşe attı: 1-2
Karşılaşmanın 7. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalacağı sırada kendini yerde bulan Cenk Tosun önemli bir gol fırsatını kaçırırken, uzun süre penaltı itirazı yaptı.
Yedek ve as oyuncuların karmasından oluşan bir kadroyla sahaya çıkan Beşiktaş üstünlük sayısını 31. dakikada buldu. Defansın hatasından yararlanan başarılı futbolcu yakın mesafeden topu tavana astı: 1-0
İkinci yarıda yine Cenk Tosun ile gol arayan Beşiktaş, 63’te ikinci sayıya çok yaklaştı. Quaresma’nın müthiş ortasına kafayla dokunan Cenk topu auta yolladı.
Marcelo’nun 64. dakikada Rangelov’u düşürmesiyle kazanılan serbest vuruşu gole çeviren Bajic skora denge getirdi: 1-1
 
Üst üste hatalar
Marcelo atılınca 10 kişi kalan Beşiktaş buna rağmen gol için bütün gücünü sahaya yansıtmaya çalıştı, ancak golü bulan taraf Torku Konya oldu. Başta Boyko olmak üzere siyah-beyazlı savunmanın hatasını affetmeyen Volkan sert bir şutla topu filelere göndererek takımını galibiyete taşıdı: 1-2
 
Cenk Tosun bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda 8 maçta forma giyerken 7 gol attı. Süper Lig’de 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 gol kaydeden Cenk toplamda ise 14 gole ulaştı.
 
Boyko’nun kaderi
Kartal’ın ara transferde Dnipro’dan 3.3 milyon euro bonservis karşılığında kadrosuna kattığı Denys Boyko, siyah-beyazlı formayı ilk kez Torku Konyaspor’a karşı giydi. Tolga Zengin’i kadroya almayan Teknik Direktör Şenol Güneş, 28 yaşındaki Ukraynalı kaleciye ilk 11’de forma verdi.
Boyko henüz ilk sınavında yenilgi üzüntüsü yaşadı. İlk yarıda kalesinde tehlike görmeyen deneyimli file bekçisi ikinci devre Bajic ve Volkan’ın gollerini engelleyemedi. Volkan’ın golünden önce boşa çıkan Ukraynalı kaleci sürpriz yenilgide pay sahibi oldu.
Bu arada Kartal’ın kalesini tam 1026 gün sonra yabancı file bekçisi korudu. Allen McGregor, 20 Nisan 2013’te Beşiktaş’ın, Akhisar’a 4-1 yenildiği maçta görev yaparken kaledeki son yabancı olmuştu.
 
Terim takipte
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Atatürk Olimpiyat Stadı’na gelerek karşılaşmayı takip etti. Terim protokol tribününde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’la birlikte oturdu. Siyah-beyazlı yöneticiler Deniz Atalay ve Metin Kalkavan da maçı tribünden izledi.
 
Tolgay’ın öfkesi

Sakatlığı geçen Tolgay Arslan tam 8,5 ay sonra maç kadrosunda yer aldı. Sezon başındaki Almanya kampında sol diz çapraz bağları kopan Tolgay ilk kez kadroya girdi. 25 yaşındaki futbolcu son olarak 29 Mayıs’ta oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giymişti.
İkinci yarıda oyuna girmeyi bekleyen siyah-beyazlı futbolcu bu isteği gerçekleşmeyince bir hayli öfkelendi. Isınmaya giderken eldivenlerini çıkarıp yere atan Tolgay’ın, yardımcı antrenörlerle de kısa bir tartışma yaşadığı gözlendi.
 
 Nasıl tur atlarlar?
Beşiktaş’a üç hafta sonra Konya’da oynanacak maçta tur için 2 farklı (2-0, 3-1) galibiyet veya 2-1’in üstünde tek farklı üstünlük (3-2, 4-3) gerekecek. Kartal 2-1 kazanırsa turu geçen tarafı uzatmalar, skor değişmezse penaltı atışları belirleyecek. Torku Konya ise her türlü beraberlik ve galibiyetin yanı sıra 1-0’lık yenilgide de yarı finale çıkan taraf olacak.

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER:
Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

BEŞİKTAŞ:
Boyko (4) - Serdar (5), Marcelo (4), Delgado (5), Tosic (5) - Quaresma (5), Necip (5), Sosa (5) (Dk.61 Oğuzhan 4), Veli (5) (Dk.67 Beck 5), Kerim (4) (Olcay Dk.80) - Cenk Tosun (6)

TORKU KONYASPOR:
Kaya (6) - Skubic (6), Selim (6), Vukovic (6), Mehmet (6) - Selçuk (4) (Dk.46 Rangelov 6), Volkan (7), Emir (5) (Dk.61 Ali Çamdalı 6), Mbamba (6), Sissoko (6) (Dk.82 Traore - Bajic (7)

GOLLER:
Cenk Dk.31, Bajic Dk.65, Volkan Dk.69
KIRMIZI KART: Marcelo (Dk.64)
SARI KARTLAR: Sosa (BJK) Mbamba, Rangelov (T.Konya)
 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder