FLAŞ HABER

Galatasaray'a kupa morali

29 Ocak 2014 Çarşamba 21:56

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Elazığspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle devirdi.

Galatasaray'a kupa morali
Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Elazığspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle devirdi.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Galatasaray, Elazığspor'u 3-0 mağlup etti.

Galatasaray'ın TT Arena zemininin bozulmaması için talep ettiği değişiklik nedeniyle mücadele Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Soğuk ve rüzgarlı havanın da etkisiyle maçı sadece 2000 kadar seyirci tribünlerden takip etti.

Maçın ilk bölümünde Galatasaray topa daha fazla hakim olan taraf olsa da, pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarının sonlarına doğru daha etkili hücum etmeye başlayan sarı kırmızılılar aradığı golü 38. dakikada Ceyhun ile buldu. Sağ kanattan topu getiren Emre Çolak sol ayağının dışıyla ortayı yaptı. Ceyhun yakın mesafeden yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

44. dakikada Drogba farkı ikiye çıkardı. Umut'un sol kanattan yaptığı ortada defansın ıskaladığı top Drogba'ya geldi. Fildişili yıldız kafayla topu ağlara göndermekte zorlanmadı. İlk yarı 2-0 Galatasaray üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda skor üstünlüğününü de etkisiyle Galatasaray tempoyu düşürdü. Maçın 85. dakikasında Sabri'nin ceza sahası dışından çektiği bir şut, kalecinin hatasıyla ağlarla buluştu ve skor 3-0'a geldi.

Maçın bu sonuçla tamamlanmasıyla Galatasaray B Grubu'nda puanını 7'ye yükseltti. Elazığspor ise 5 puanda kaldı.

Yorum Gönder