FLAŞ HABER

Tuncay Şanlı konuştu: Arda Turan...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 20:43

Katar Yıldızlar Ligi'nde Bülent Uygun'un çalıştırdığı Umm Salal ile 1 yıllığına anlaşan Tuncay Şanlı önemli açıklamalarda bulundu.

Tuncay Şanlı konuştu: Arda Turan...
İngiltere’den, Almanya’dan, Türkiye’den sonra farklı bir ortam, farklı bir takım, Katar da farklı... Şu anda da Almanya’da kamptayız. Sağolsun Bülent Hocam bana inanıp, beni bu şartlarda buraya getirdi. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum buradan. Çok fazla yabancılık çekmiyorum, arkadaşlıkortamı çok güzel. Eski takım arkadaşım Jeremie Aliadiere da burada, yabancılık çekeceğimi düşünmüyorum. Hem yorucu hem keyifli geçiyor şu anda...

Hoca ‘Tuncay kendini tekrar özel hissedeceği bir takıma geldi’ dedi, sen ne düşünüyorsun?

Hocanın öyle söylemesinin sebebi, onunla çalışabilmek, onun bana güvenmesi, hem taktiksel hem bilimsel olarak çok farklı bir teknik adam olduğunu daha önce çalıştığı takımlardaki arkadaşlardan duyuyordum, onunla çalışmak cidden çok farklıymış. Kendimi tekrar farklı hissetmek, hocamla beraber olmak benim açımdan da sır bir durum açıkçası... Ortamı ve Katar’ı gördükten sonra, hoca geçen yıl gerçekten büyük bir başarı elde etmiş, onu tekrar anlamış oldum burada.

Katar, dışardan bakıldığında yaş ortalaması yüksek oyuncuların geldiği, tatil gibi düşünülebiliyor. Onların bakışı ve Avrupa’nın bakışı çok farklı. Onların bildiği doğrular var. Futbolda gelişmek istiyor, bu konuda da çalışıyorlar. Buraya gelip tutunabilmek çok kolay değil. O yüzden Bülent Hoca’nın yaptığı çok büyük bir başarı. İkinci sezonda takımın puanı yokken alıp kupaya götürdü. Yabancı sınırlaması da var. Katar’da yaşamak lazım anlatabilmek için, ben de heyecanı seven biriyim.

Hedef olmadan bir yerlere gelmek zordur. Bülent Hoca bana bu şansı verdi. Hedefim öncelikle ülkemi temsil etmek ve başarılı olmak, çünkü bana inanan bir hoca var. Benim başarısızlığımda kendisi de risk almış durumda. O yüzden başarılı olmalı, o güveni, inancı boşa çıkarmamalıyım. Kendinize iyi baktığınız zaman, istediklerinizi sahaya yansıtabilirsiniz. Allah sakatlık vermediği sürece, vücudum el verdiği kadar oynamak istiyorum.

Pişman olacağınız şeyleri yapmamak...

Pişman olacağınız şeyleri yapmamak daha büyük pişmanlık verir. O yüzden yaptıklarımdan keyif aldım, farklı insanlar tanıdım, farklı hocalarla çalıştım.İmkanlar ve şartlar olduğu sürece önümüzde yapacak işler varken, geçmişi konuşmayı çok sevmem. Ben de bu imkan ve şartları elimden geldiğince en iyi yerlere taşımak istiyorum. Yurt dışında parmakla sayılacak kadar az futbolcumuz var, bunların da başında Arda Turan var. Bu cesareti, inancı kendimizde görmeliyiz ki, biraz daha Avrupa’ya açılalım. Salih Uçan fazlasıyla yetenekli, inşallah istediklerinin başarır.

Manchester United, senden çektiği kadar kimseden çekmedi. İngiltere’de gol attın, Türkiye’de gollerini attın.

İngiltere’deyken her Old Trafford’a gittiğimde haftalık dergiler yayınlanır orada, oynadığın maçların anısı yazılır. Orada onu okumak, herkesin beni tanıması gurur verici. Onları unutmak mümkün değil.

Alex’i çok sevdiğini biliyoruz, ne söylemek istersin onunla alakalı?

Alex çok özel bir insan. Sadece futbolcu olarak değil, karakter olarak özelbir insan. Fenerbahçe’ye katkısı ortada. Kendi ülkesinde de yaşı geçtiği için oynayamaz denildi ama çok yetenekli olduğu için yaptıkları ortada... İnşallah futbolu bıraktıktan sonra ülkemize döner ve teknik anlamda kariyerine devam eder. Onun yeri bende her zaman ayrıdır.

Kendi istatistiğini tuttun mu?

Ben daha fazla sağ ayağımı kullanırım, bir televizyon programında en iyi 20 golümü yapmışlardı ve en az 10 tanesini sol ayağımla atmışım, ben bile hatırlamıyordum açıkçası. İstatistik, konuştukça aklıma geliyor ama bir çoğunu hatırlamıyorum diyebilirim.

Atilla Gökçek’in bir lafı var ‘sen takım içindeki ruhsun’. Çok azimli, hırslı bir futbolcusun.

İnşallah geriden gelenler de bu azmi, ateşi yansıtabilirler. Çok sevdiğim bir abim, “Farklı yeteneklere de sahip olabilirsin, ama asla hırsını kaybetme” demişti, o yüzden sahaya çıktığım zaman o amatör ruhumu bir yanımda hep tutuyorum.

2008’deki Milli Takım ile neler hissettin?

Sabahlara kadar oturup o maçların yorumunu yapıyorduk. Dışarıda Türk halkının bize o olan güveni, duaları, şartlar ne olursa olsun mücadeleyi bırakmıyorduk.

Aykut Hoca ile görüşme fırsatı buldun mu o dönem?

Görüşmüştük evet doğru. Samandıra’ya gitmiştim, görüşmüştük. Sonra bir bekleme süreci oldu, o bekleme sürecinde de ne olduğunu ben açıkçası bilmiyorum, birbirimize ulaşamamıştık. Sonrasında da zaten çok kısa bir süre kalmıştı. Ben dönmeyi düşünmüyordum, ama konu Fenerbahçe olunca ben her şeyimi bırakıp zaten dönerdim. Oradaydım, zaten bekliyordum. Ama şartlar öyle gelişmedi, çok fazla bilgi sahibi de değilim. Ama sağolsunlar sonrasında beni davet ettiler, kapılarını açtılar, ben de Bursasporlu oldum. Bursa’da da çok güzel arkadaşlıklarım oldu, gerçek taraftarlar bana çok destek oldu.

Her zaman desteğe hazırım.

Bazen Sakaryaspor için oluşum oluyor, bize de ulaşılıyor, ama oluşum sadece konuşarak olmuyor. İş icraate geçirilirse her zaman desteğe hazırım. En başta koşan insanlardan biri olurum. Sakarya’nın Körfez’in Türkfutbolu açısından liglerde olması çok önemli, çünkü altyapılarında çok fazla yetenekli oyuncular var.

Pek çok ligde oynadın, kafanda futbol kalitesi açısından bir sıralama yapsan nasıl olur?

Benim için Premier Lig... En alttaki takımları da, zirvedeki takımı da izlesenizher zaman keyif alırsınız. İspanya’da, Almanya’da 3-4 takımdan başka takımı izlemek her zaman keyif vermiyor.

Fenerbahçe’nin bir çeyrek final başarı var, sen de orada olmak ister miydin?

Oradaydım zaten, tribündeydim. Ama ben de formayı giyip, o çeyrek final heyecanını yaşamak isterdim. Bir taraftar olarak olarada olmuştum.

Attığın en anlamlı golün?

Manchester’a attığım 3 gol, ilk yılımda Galatasaray derbisinde attığım gol unutulmaz anlardır.

Biz kendi mutlululuğumuzu başkalarını mutlu etmek için yaşamışızdır çoğu zaman. O yüzden beni seven, destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Yorum Gönder