FLAŞ HABER

Kaybeden Türkiye oldu!

Kaybeden Türkiye oldu!

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
04 Kasım 2014, 00:27


Ülke puanı sıralamasında Yunanistan 12. , Türkiye ise 13.sırada.
Galatasaray, Dordmund'a 4-1 yenilerek, ülke puanına katkı veremedi.
Bu sıralamaya göre 2015-2016 yılı Şampiyonlar Ligine, Türkiye Ligi Şampiyonu, direkt katılamayacak.
Ülke Futbol'unu yöneten TFF, yabancı oyuncu sayısını her sene azalttıkca, kulüplerimiz bu şartlarda Türkiye Ligini hedef alarak transferlerini yaptılar. Ellerinde yabancı oyuncu sayısı fazla olan kulüplerimiz, tribünde oturttuğu futbolculara büyük miktarlar ödeyerek kasalarını boşalttılar. Çünkü Yabancı oyuncu sınırlaması en çok kontratı devam eden yabancı oyuncuların ellerini güçlendirmişti.

Modern stadyumlar yapıldı. Ulaşım sorunları devam ediyor. Passolig ve seyircisiz maç cezaları taraftarları stadyumlardan uzaklaştırdı. Yüksek miktarda bedel ödeyip, maç izleme hakları gaspedilen taraftarlar kombinelere ilgi göstermedi. Yeni uygulamada tribüne ceza verilecek denildi. İlk maçını seyircisiz oynama cezası alarak oynayan Galatasaray taraftarları, TFF'nin bu uygulamalarını protesto ederek maçlara gelmemeye başladılar.

Seyircisiz futbol, ne oynayana ne de izleyene keyif vermedi.Ortada keyif veren futbol olmayınca, oluşan domino etkisi ile futbolumuzun reytingi düştü.

Bu uygulamaları öven TFF Başkanı, dalga geçercesine artık maçların olaysız geçtiğini, yapılan uygulamaların başarılı olduğunu belirten açıklamalar yaptı. Sanki maçlarda çok olay vardı. Sadece Gezi olaylarından sonra hükümet alehine belli dakikalarda tezahüratlar yapılıyordu. Bundan rahatsız olan siyasiler, kendi seçtirdikleri TFF Başkanına bu olayı hallet emri verdiler. En kısa yoldan halledildi.

Kulüplerin kasaları boş, sponsorlar kaçmış, tribün gelirleri dip yapmış kimin umrunda. Ama bunlara neden olan TFF Başkanı açıklamalarında, finansal Fair Play uygulamaları ile çok canları yakacaklarını belirtmiş, kasamızda para çok, isteyen kulüplere borç para verebiliriz demiştir. Sanki TFF Başkanı değil, Banka Genel Müdürü.

Bu akşam izlediğimiz Dortmund Kulübü, 2000 yılında iflas etmiş, transfer yapamamış ve buna rağmen her maçını 80.000 taraftara oynayarak, yeniden dirilmiştir. Liginde 17. sırada olmasına rağmen, taraftarları yuhalamamış, her şartta desteğini vermiştir.

Bu geceden çıkacak ders;

Başta TFF olmak üzere, Galatasaray düşmanlığı yapan medya ve diğer Kulüp başkanlarına rağmen,

Galatasaray taraftarları, Dortmund taraftarları
gibi takımını zor günlerde desteklemeyi becerebilmelilerdir.

Ülke futbolumuzun dip yaptığı bu dönemde, kulüp başkanları, TFF'nin bu uygulamalarına isyan etmedikleri, Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunmadıkları sürece, kaybedilen zamanın telafisi için, çok yıllara ihtiyacımız olacaktır.

Yorum Gönder