FLAŞ HABER

Haydi Aslan yaz bir destan!

18 Mart 2014 Salı 17:30

Haydi Aslan yaz bir destan! Avrupa Fatihi Galatasaray, Stamford Bridge'te tarihi bir maça daha çıkıyor... 21.45'te Mourinho'lu Chelsea ile karşılaşacak olan Cimbom galibiyetin yanı sıra 2 veya daha gollü beraberliklerde adını çeyrek finale yazdıracak.

Haydi Aslan yaz bir destan!
Türkiye nefesini tuttu, bugün oynanacak Chelsea-Galatasaray maçına kilitlendi... Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında bugün deplasmanda İngiltere temsilcisi Chelsea ile karşılaşacak. Londra'da Stamford Bridge Stadı'nda 21.45'te başlayacak maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Star TV naklen yayınlayacak. Brych'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. 26 Şubat'ta Arena'da rakibini elinden kaçıran Cimbom, ilk maçta İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı rakibi karşısında turu getirecek skoru yakalamaya çalışacak. Tur atlaması için mutlak gol atması gereken Sarı-Kırmızılılar, golsüz beraberlik veya yenilgi halinde kupanın dışında kalacak. 1-1'lik eşitlikte maç uzarken, bu skorun üstündeki beraberlikler ve galibiyet ise Galatasaray'ı çeyrek finale çıkaracak

FELİPO MELO VE MUSLERA CEZA SINIRINDA


GALATASARAY'da, Chelsea maçı öncesi Muslera ile Felipe Melo, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. İki futbolcu, bugünkü maçta sarı kart görmeleri ve takımlarının çeyrek finale yükselmesi halinde cezaları nedeniyle ilk karşılaşmada forma giyemeyecek. İlk maçta ikinci yarıda mükemmel bir futbol oynayan ve Chelsea'ye Arena'yı dar eden ekibimizden Ada'da tur bekliyoruz...

SON ÇALIŞMASINI YAPTI


G.SARAY, maçın oynanacağı Stamford Bridge Stadı'nda son çalışmasını yaptı. Mancini takıma son direktiflerini verdi ve maçın taktiğini denedi.

TARİH SİZİ YAZACAK

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal dün Sarı-Kırmızılı futbolcularla bir konuşma yaptı... Takımın kaldığı otele giden ve başarı dileyen Sarı-Kırmızılı kulübün Başkanı, "Yine tarihi bir maça çıkıyoruz. Eğer buradan güzel bir sonuçla ayrılırsak tarih sizi yazacak. Bu bilinçte sahaya çıkın" diye konuştu.

Mancini komutasındaki Aslan, Mourinho’lu Chelsea’ye Londra’da meydan okuyor. Görev zorlu ama Cim Bom’un gözü kara. Zafer için bir gol bile yetebilir. Aslan’ın yapması gereken tek şey var; göze göz, dişe diş oynamak…

Cim Bom nasıl turlar?

Galatasaraygalip geldiği takdirde Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalacak. 2-2 ve daha gollü beraberliklerde de Sarı-Kırmızılı ekip tur vizesi alacak. Maçı uzatmalara götürecek tek skor, ilk maçtaki gibi 1-1’lik beraberlik. Her türlü yenilgide ise Aslan’ın Avrupa yürüyüşü son bulacak.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11′LERi

CHELSEA: Cech, İvanoviç, Terry, Azpilicueta, Cahill, Ramires, Lampard, Willian, Oscar, Hazard, Eto’o

GALATASARAY:  Muslera, Eboue, Chedjou, Hakan, Telles, Yekta, Selçuk, Melo, Burak, Sneijder, Drogba

SAAT: Almanya saati ile 20.45 (TSİ 21.45)

STAT: STAMFORD BRIDGE

HAKEM: Felix Bryck (Almanya)

YAYIN: STAR TV

Avrupa’da 255. sınav

Galatasaray bugün Avrupa kupalarındaki 255. maçına çıkacak. Aslan daha önceki 254 karşılaşmada 97 galibiyet, 66 beraberlik ve 91 yenilgi elde etti. 357 gol atarken, kalesinde 366 gol gördü.

92. kez Devler Ligi


Cim Bom, Şampiyonlar Ligi’nde 92. kez sahne alacak. Bundan önceki 91 mücadelenin 26’sını kazanan Aslan, 23 beraberlik, 42 yenilgi elde ederken, 94 gol atıp, 144 gol yedi.

Chelsea’yi hiç yenemedi


Aslan’ın Chelsea ile tarihinde 3 maçı var. 1999’daki sınavları 5-0 ve 1-0’la kaybeden Cim Bom, 26 Şubat’ta Arena’daki maçta İngiliz ekibiyle 1-1 berabere kaldı.

İngilizler başa dert

Sarı-Kırmızılı ekip İngiliz ekipleriyle 18 maça çıktı. Aslan 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi elde etti. 17 gol atan Cim Bom, kalesinde 29 gol gördü

Son kurban Manchester

Galatasaray geçen sezon da bir İngiliz devi, Manchester United ile gruplarda karşılaşmıştı. Old Trafford’daki ilk maçı kaybeden Aslan, Arena’daki rövanşı ise 1-0’lık skorla kazanmayı başarmıştı.

Yorum Gönder