FLAŞ HABER

G.Saray puansız dönüyor

03 Kasım 2015 Salı 23:37

Galatasaray, Benfica deplasmanından puan çıkaramadı.. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasındaki maçında, Benfica, Galatasaray'ı 2-1 yendi

G.Saray puansız dönüyor
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 4. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Benfica ile karşı karşıya geldi. Luz Stadı'nda oynanan mücadelede temsilcimiz Galatasaray, İstanbul'da 2-1 yendiği Portekiz ekibi Benfica'ya bu kez 2-1 mağlup oldu. Bu sonucun ardından grupta 3. sıradaki Galatasaray 4 puanda kaldı, lider Benfica ise 9 puana yükseldi.

Goller: Dk. 52 Jonas Goncalves, Dk. 67 Luisao da Silva (Benfica); Dk. 58 Lukas Podolski (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 85 Nicolas Gaitan (Benfica)

İLK YARI


Ev sahibi takım karşılaşmaya hızlı başlayarak, ilk 5 dakika içinde Galatasaray kalesinde iki önemli gol pozisyonu yakaladı. Hücumda özellikle sol kanadı kullanan Benfica'da Arjantinli Gaitan öne çıkan isim oldu. Hücuma çıkmakta zorlanan Galatasaray ise ilk 45 dakikada sadece bir kez rakip kaleyi bulan şut çekebildi. 25. dakikada Sneijder'in şutunda topu kaleci Julio Cesar kurtardı. İlk yarıda üstün oynayan taraf Benfica olsa da, kaleci Muslera önemli kurtarışlarla gole izin vermedi. Bu arada 41. dakikada bir serbest vuruş pozisyonunda rakibi tartışmaya giren Burak Yılmaz sarı kart görünce 25 Kasım'da deplasmanda Atletico Madrid'e karşı oynanacak maçta kart cezalısı durumuna düştü.

3. dakikada Benfica'nın sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına kadar giren Arjantinli futbolcu Gaitan'ın vuruşunda sarı kırmızılı defans topu uzaklaştırdı.
5. dakikada ev sahibi takım yine sol kanattan tehlikeli geldi. Sarı kırmızılı takımın kalesi önünde Raul Jimenez'in vuruşunda Muslera yatarak ayağıyla önemli bir kurtarış yaptı. Muslera'dan dönen topa sert vuran Gaitan meşin yuvarlağı auta gönderdi.
11. dakikada Gonçalo Guedes'in Galatasaray ceza sahasının dışından sert vuruşunda top kalenin üzerinden dışarı gitti.
19. dakikada sarı kırmızılı takımın ceza sahası yayının ortasında Jonas'ın yerden vuruşunda Muslera kucağına gelen topu rahat kurtardı.
21. dakikada Podolski'nin geliştirdiği atakla Benfica kalesi önüne gelen Galatasaray'da sağ kanatta Sneijder'in ortasında, savunma topu uzaklaştırmayı başardı.
22. dakika ceza sahasında Jonas'ın sert şutunda Muslera topu kurtardı.
28. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Galatasaray'ın atağında ceza sahasının içine giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda top savunmadan döndü. Pozisyonu devam ettiren Bilal Kısa'nın vuruşunda top yine savunmaya çarparak dışarı çıktı.
İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına önemli gol pozisyonu yaşanmayınca, takımlar soyunma odasına 0-0'lık skorla gitti.

İKİNCİ YARI


İkinci yarıya iki takımda ilk 11'lerini koruyarak sahaya çıktı. 52. dakikada Galatasaray defansının hatasını iyi değerlendiren Jonas, takım kaptanı Luisao'nın kafasından gelen topu ağlara göndererek Benfica'yı 1-0 öne geçirdi. Bundan hemen 6 dakika sonra Podolski skoru 1-1'e getirdi. Ancak savunma zaafları yaşayan Galatasaray Luisao'nun golüne engel olamayınca 2-1 yenik duruma düştü. Gaitan, 85. dakikada ikinci sarı kartla birlikte çıkan kırmızı kartın ardından Benfica'yı sahada 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın son dakikalarında beraberlik golü arayan Galatasaray'da Yasin Öztekin 90+2. dakikada kale önünde çok müsait durumda olmasına rağmen topa kötü vurunca, takımını beraberlikten etti. Bu sonuçla (C) Grubu'nda puanını 9'a çıkaran Benfica, 7 puanlı Atletico Madrid'in önünde liderliğe yükseldi. Galatasaray ise 4 puanla 3. sırada kaldı. Bu arada 54. dakikada rakibine yaptığı faulun ardından hakemin kararına itiraz eden Selçuk İnan sarı kart görünce, Burak Yılmaz gibi o da 25 Kasım'da deplasmanda Atletico Madrid'e karşı oynanacak maçta kart cezalısı durumuna düştü.

48. dakikada sol kanatta kale çizgisine kadar inen Gaitan'ın ortasında sarı kırmızılı savunma topu uzaklaştırmayı başardı.
52. dakikada Gaitan'ın serbest vuruşunda Luisao'nun kafayla verdiği pasta ceza sahasının ortasında topla buluşan Jonas'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve Benfica öne geçti: 1-0
58. dakikada Sneijder'in ara pasında ceza sahası içine topla buluşan Podolski güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek, skoru yaptı: 1-1
62. dakikada ceza sahasının dışından Raul Jimenez'in sert şutunda top yandan auta çıktı.
67. dakikada Raul Jimez'in ortasında Selçuk İnan'ın hatasını iyi değerlendiren Luisao ceza sahasında topa iyi vurarak, Benfica'yı tekrar öne geçiren golü attı: 2-1
71. dakikada Galatasaray'ın ceza sahası çizgisinin hemen önünde Gaitan'ın kullandığı serbest vuruşta Muslera, yatarak topu çeldi.
84. dakikada Galatasaray ceza sahasına hızlı giren Gaitan'ın topuk pasında Raul Jimenez topa iyi vursa da kaleci Muslera güzel bir kurtarış yaparak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
88. dakikada ceza sahasının dışından Selçuk İnan'ın sert vuruşunda top kalenin yanından dışarıya gitti.
90+2. dakikada gelişen Galatasaray atağında Yasin Öztekin, rakip kale önünde çok müsait durumda olmasına rağmen topu auta göndererek, takıma adına çok önemli olan bu son şansı kullanamadı.
Kalan az sürede önemli bir pozisyon olmayınca Galatasaray sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Benfica ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçına göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Luz Stadı'nda oynanan maça teknik direktör Hamzaoğlu, Eskişehirspor karşısında dinlendirdiği 4 oyuncusunu bu kez ilk 11'de oynattı.

Başarılı teknik adam Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Semih Kaya ve Emre Çolak'ın yerine Hakan Balta, Bilal Kısa, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder'le maça başlamayı tercih etti. Sarı-kırmızılılar sahaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Olcan Adın, Podolski, Sneijder ve Burak Yılmaz 11'iyle çıktı.

Öte yandan sakatlığından dolayı Astana deplasmanında oynayamayan ve ilk Benfica maçında da sonradan oyuna giren Burak, Avrupa'da iki maç aradan sonra tekrar ilk 11'de forma şansı buldu. Formayı Burak'a kaptıran Umut ise yedek kulübesinde şans bekledi. "Cim-Bom"da Umut'un dışında kaleci Cenk Gönen, Semih Kaya, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Emre Çolak ve Sinan Gümüş yedek kulübesinde yer aldı.

Benfica cephesi

Kart cezalısı Samaris ile sakat olan Mitroglou'nun kadroda olmadığı Benfica'da ise son lig maçına göre sadece 1 değişiklik yapıldı. Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Samaris'in yerine orta sahada defans yönü kuvvetli olan Andre Almeida'yı oynattı. Benfica'nın ilk 11'i şu şekilde oluştu: Julio Cesar, Luisao, Jardel, Silvio, Gonçalo Guedes, Andre Almeida, Eliseo, Talisca, Gaitan, Jonas, Jimenez.

Bu arada karşılaşmayı izlemek için yaklaşık 500 kadar sarı kırmızılı taraftar Lizbon'a geldi. Galatasaray taraftar grubu, polis koridoruyla stat önüne getirilirken, kendileri için ayrılan özel bölümden tek tek yapılan üst aramalarının ardından stata alındı.

Öte yandan maçın oynanacağı Luz Stadı'nın çevresine yazılı metinler asan Galatasaray Kulübü, UEFA'nın olası bir cezasına karşı taraftarlarını uyardı. Metinde, "4 Kasım 2014 tarihinde oynanan Borussia Dortmund maçının ardından UEFA'nın Galatasaray'a ertelemeli olarak verdiği kapama cezasının yürürlüğe girmemesi adına taraftarlarımızın Benfica maçının öncesinde ve süresince ses bombası, meşale ve ya benzeri maddeler kullanmaması önemle rica olunur" denildi.

Kartal uçuruldu

Benfica, sahasında oynadığı her maç öncesinde olduğu gibi Galatasaray maçının başlamasından önce de uğur getirmesi için kulübün sembolü olan bir kartalı stat içinde uçurdu. Benficalı taraftarların karşılaşmaya ilgisi çok az olurken, tribünlerin büyük ölçüde boş olduğu görüldü.

Galatasaray 3. sırada yer aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda oynanan 4. maçlar sonrası Benfica 9 puanla zirvede, 4 puanı bulunan Galatasaray ise 3. sırada yer aldı. İlk 3 maç sonunda 4 puanla grubun 3. sırasında yer alan Galatasaray, 6 puanı bulunan Portekiz ekibi Benfica'ya konuk oldu. Galatasaray, Benficalı Jonas'ın 52. dakikadaki golüne, 58. dakikada Podolski ile cevap verdi. Fakat Benfica'nın savunma oyuncusu Luisao 67. dakikada attığı golle takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağladı.

Kazakistan temsilcisi Astana'nın, İspanya'nın Atletico Madrid kulübünü ağırladığı karşılaşma ise 0-0 berabere bitti. Bu sonuçlarla puanını 9'a çıkaran Portekiz temsilcisi Benfica, 4. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Benfica'yı, 7 puanla Atletico Madrid, 4 puan toplayan Galatasaray ve 2 puanı bulunan Astana izledi. Galatasaray, 25 Kasım'da yapılacak grubun 5. maçlarında Atletico Madrid'e, Benfica ise Astana'ya konuk olacak.

BENFICA: 2 - GALATASARAY: 1

Stat:
Luz (Portekiz)
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Benfica:
Julio Cesar, Silvio, Jardel, Lusiao, Eliseu, Gonçalo Guedes (Dk. 73 Mehdi Carcela-Gonzalez), Talisca (Dk. 90+3 Cristante), Andre Almeida, Gaitan, Jonas (Dk. 80 Pizzi), Jimenez
Teknik Direktör: Rui Vitoria

Galatasaray: Muslera, Denayer (Dk. 74 Emre Çolak), Chedjou, Sabri, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa (Dk. 68 Yasin Öztekin), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz (Dk. 74 Umut Bulut)

Goller:
Dk. 52 Jonas Goncalves, Dk. 67 Luisao da Silva (Benfica); Dk. 58 Lukas Podolski (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 85 Nicolas Gaitan (Benfica)
Sarı Kartlar: Dk. 31 Andre Almedia, Dk. 42 Gonçalo Guedes, Dk. 56 Silvio Pereira (Benfica), Dk. 41 Burak Yılmaz, Dk. 54 Selçuk İnan, Dk. 90+4 Olcan Adın (Galatasaray)

Yorum Gönder