FLAŞ HABER

G.Saray Astana maçı hangi kanalda?

08 Aralık 2015 Salı 17:59

G.Saray Astana maçı hangi kanalda şifreli mi saat kaçta? Galatasaray Astana maçı Şampiyonlar Ligi'nde sarı-kırmızılar için son derece kritik bir karşılaşma olacak. Galatasaray Astana maçı hangi kanalda saat kaçta şifreli mi yayınlanacak?

G.Saray Astana maçı hangi kanalda?
Galatasaray Astana maçı bu akşam temsilcimiz açısından oldukça önemli bir mücadele olacak. Rakibine karşı kaybetme lüksü olmayan sarı-kırmızılar en kötü beraberlikle sahadan ayrılmalı. Galatasaray Astana maçı öncesi taraftarlar karşılaşmanın şifreli olup olmadığını merak ediyordu. Peki Galatasaray Astana maçı hangi kanalda saat kaçta şifreli mi?

Galatasaray Astana maçı Şampiyonlar Ligi'nde puan olarak bir birine çok yakın iki ekibin mücadelesine sahne olacak. Galatasaray Şampiyonlar Ligi 1. Tur C Grubun'da 4 puanla 3. sırada yer alırken, rakibi Astana 3 puanla son sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar beraber ve galibiyetle ayrılacağı sonuçlarla UEFA Avrupa Kupalarında yoluna devam edebilecek. Olası bir mağlubiyet Galatasaray'ı Avrupa Arenasının dışına itiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonundaki son maçına Astana karşısında çıkacak olan Galatasaray, Avrupa kupaları tarihindeki ise 267. kez sahne alacak. Daha önce 266 müsabakada 98 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 68 maçta eşitliği bozamazken, 100 kez mağlup olmaktan kurtulamadı. Galatasaray, bu maçlarda rakip fileleri 366 kez havalandırırken, kalesinde ise 396 gol gördü.

Sarı-kırmızılılar, 1955-1956 sezonunda UEFA tarafından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla ilk kez düzenlenen ve 1992-1993 sezonunda ise ismini UEFA Şampiyonlar Ligi olarak değiştirdiği dev organizasyonda bugüne dek 162 karşılaşmaya çıktı. Devler Ligi'nde ilk karşılaşmasına 1956-1957 sezonunda Dinamo Bükreş’e karşı çıkan Galatasaray, geride kalan 162 karşılaşmanın 56’sında gülen taraf olmayı başardı. Şampiyonlar Ligi’nde 67 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, 39 mücadeleden ise 1 puan ile ayrıldı. Aslan, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 206 kez havalandırırken, kalesinde ise 249 gol gördü.

GALATASARAY NASIL AVRUPA LİGİ'NE GİDER?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmayan sarı-kırmızılı ekibe, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmek için Astana karşısında alacağı bir beraberlik yetecek. Son maçlar öncesi 4 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray'ı, 3 puanla son sırada takip eden Astana'nın, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilme şansları devam ediyor. Kazak takımının grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmesi için sarı-kırmızılı ekibi yenmesi gerekiyor.

İki takım ilk kez bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya gelmiş ve Astana ev sahipliğinde oynanan maç 2-2 sonuçlanmıştı. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 13 maçta bir galibiyet alabildi. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 11 maçın 10'unda kalesinde gol gördü. Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı kalmadı. Alacakları bir puan onları UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyacak.

Galatasaray Astana maçı hangi kanalda şifreli mi?

Galatasaray Astana maçı 8 Aralık Salı akşamı saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TRT 1 kanalından şifresiz olarak yayınlanacak.

Astana'nın UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için bu maçı kazanması gerekiyor. Galatasaray forması giyen Lukas Podolski, Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de yer aldığı son 14 maçta 11 gol attı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ceza sahası içinden gelen şutlarda en fazla kurtarış yapan kaleci Astan forması giyen Nenad Eric oldu. Astana, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde henüz galibiyeti olmayan üç takımdan birisi.

MUHTEMEL 11'LER!


Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan Balta, Jose Rodriquez, Selçuk (Bilal), Yasin, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz

Astana:
Nenad Eric, Branko Ilic, Evgeni Postnikov, Marin Anicic, Dmitri Shomko, Dzholchiyev, Georgi Zhukov, Roger Canas, Nemanja Maksimovic, Foxi Kethevoama, Junior Kabananga

BURAK VE SELÇUK SAHADA OLACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki sarı kart cezalarını dolduran Selçuk İnan  ve Burak Yılmaz, Astana karşısında yeniden takımdaki yerlerini alabilecek.

Benfica'ya karşı deplasmanda 2-1 kaybedilen müsabakada gördükleri sarı  kartlarla cezalı duruma düşen Selçuk ve Burak, ardından yine deplasmanda yapılan  Atletico Madrid maçında forma giyememişlerdi.

Öte yandan, bu maç öncesi Galatasaray'da Hamit Altıntop, Lionel Carole  ve Jason Denayer'in sakatlıkları devam ediyor.

YENEMEZSE SERİBAŞI OLAMAZ!
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda son maçında bugün Astana’ya yenilmezse Avrupa Ligi’ne gidecek. Sarı-kırmızılılara beraberlik de üçüncülük için yetiyor. Ama galibiyetin önemi de çok büyük. Beraberlik için UEFA’nın vereceği ödül 500 bin Euro; galibiyet içinse 1 milyon 500 bin Euro...

Galibiyetin, Galatasaray’ın takım ve Türkiye’nin UEFA puanına etkisi olacak. Ama bir önemli faktör de beraberlik halinde Galatasaray’ın Avrupa Ligi 1/32 kurasında seribaşı olma ihtimali yok. 5 puanla B, F, G ve H gruplarının üçüncüsünü geçmek mümkün değil.

Sarı-kırmızılılar Astana’yı yenerse 7 puanla grubu bitirecek ve kuraya Şampiyonlar Ligi’nin en iyi dört üçüncüsünden biri olarak girme şansını çok arttıracak. Diğer gruplardaki sonuçlara göre seribaşı olabilirse de kurada Avrupa Ligi grup liderleri ve Şampiyonlar Ligi’nin diğer dört en iyi üçüncüsüyle eşleşmeyecek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 6. ve  son maçında bu akşam Kazakistan temsilcisi Astana'yı konuk edecek. Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak müsabakayı, İskoçya  Futbol Federasyonu'ndan Craig Alexander Thomson yönetecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmayan sarı-kırmızılı  ekibe, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmek için Astana karşısında alacağı  bir beraberlik yetecek.

Son maçlar öncesi 4 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray'ı, 3 puanla  son sırada takip eden Astana'nın, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilme şansları devam  ediyor. Kazak takımının grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmesi için  sarı-kırmızılı ekibi yenmesi gerekiyor.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder