FLAŞ HABER

Galatasaray'dan dev zafer!

21 Ekim 2015 Çarşamba 23:36

Galatasaray'dan dev zafer! UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 3. maç haftasında Galatasaray sahasında Benfica ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan dev mücadelede sarı-kırmızılı temsilcimiz Portekiz ekibini 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından grupta 4 puana yükselen Galatasaray 3. sırada yer aldı, 6 puanda kalan Benfica ise 2. sıraya geriledi.

Galatasaray'dan dev zafer!
Goller: Dk. 19 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 33 Lukas Podolski (Galatasaray); Dk. 2 Nicolas Gaitan (Benfica)

İLK YARI

Müsabakanın henüz 2. dakikasında Gaitan'ın attığı golle 1-0 geri düşen Galatasaray, oyunun kontrolünü ele aldı. Rakip kaleye yüklenen sarı-kırmızılı ekip, 11 ve 15. dakikalarda gole yaklaşsa da aradığı beraberlik golünü bulamadı. Oyunu rakip yarı alana yıkıp, Yasin ile sol kanadı kullanan "Cim Bom", Selçuk'un 19. dakikadaki penaltıdan attığı golle skora denge getirdi. Oyun üstünlüğünü devam ettiren Galatasaray, savunma arkasına atılan toplarla gol aradı. Bu çabasının sonucunu 33. dakikada Podolski'nin ayağından gelen golle alan sarı-kırmızılılar, devre arasına 2-1 önde girdi.

Karşılaşmanın hemen başında skor üstünlüğünü yakalayan Portekiz temsilcisi, Galatasaray'ın baskılı oyunu karşısında kendi yarı alanına çekildi. Hücumda hızlı oyuncularını topla buluşturamayan konuk ekip, savunmada da Sneijder'in paslarına hareketlenen Yasin karşısında zor anlar yaşadı. Selçuk'un golüyle skor üstünlüğünü koruyamayan Benfica, hücumdaki etkisiz görüntüsünden sıyrılamadı ve pozisyona girmekte zorlandı. Savunmasında açıklar veren Benfica, Galatasaray'ın Podolski ile bulduğu 2. golle engel olamadı ve devre arasına geride gitti.

2. dakikada Benfica öne geçti. Jonas'ın derinlemesine pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Gaitan, şık bir çalımla Chedjou'dan sıyrıldı. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Arjantinli futbolcu, Muslera'nın üzerinden topu filelere gönderdi: 0-1
11. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kaleci Cesar'da kaldı.
15. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı köşe atışında Hakan ön direkte kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Cesar son anda topu kornere çeldi.
18. dakikada Yasin ile hızlı gelişen Galatasaray atağında Benfica savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza alanı dışındaki Bilal'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza alanına doldurduğu topa atlayan Almeida, meşin yuvarlağı elle kesince hakem Collum penaltı kararı verdi. 19. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Selçuk, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelerle buluşturdu: 1-1
26. dakikada Gaitan'ın pasıyla soldan bindiren Eliseu, topu yeniden ceza alanı dışındaki Gaitan'a aktardı. Bu oyuncunun gelişine yaptığı sert vuruşta kaleci Muslera yatarak topun sahibi oldu.
29. dakika Sabri'nin pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Podolski, bir rakibini geçtikten sonra şutunu çekti ancak topun ayağına oturmaması nedeniyle Alman oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ters kanada doğru gitti.
33. dakikada Galatasaray 2-1 öne geçti. Chedjou'nun savunmadan derinlemesine gönderdiği pasla savunma arkasına sarkan Podolski, sağdan ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alman oyuncu sol ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Cesar'ın bacaklarının arasından ağlarla buluşturdu: 2-1
İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle girildi.

İKİNCİ YARI

Yakaladığı skor avantajının etkisiyle ikinci yarıda daha çok kendi yarı sahasında bekleyen Galatasaray, kaptığı toplarla hızlı çıkmak istedi. Sneijder'in 49. dakikadaki şutunda direkten dönen topla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, daha sonra rakibinin baskısıyla karşılaştı. Özellikle Carole'un savunduğu kanattan atak geliştiren Benfica, karşısında kalesini kapatan ev sahibi ekip, yapılan değişikliklerle daha da direnç kazandı. Fizik gücü azalan konuk ekip karşısında oyuna denge getiren "Cim Bom", hücumda da etkili olmaya başladı. Ancak şutlarında kaleyi bulamayan sarı-kırmızılılar, savunmada ise gol yemedi ve mücadeleyi 2-1 kazandı.

İlk yarıda kaybettiği skor üstünlüğünü yeniden ele geçirmek için ikinci yarıya baskılı başlayan Benfica, üst üste bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramadı. Özellikle sağ kanattan yüklenen Portekiz temsilcisi, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Yasin-Olcan değişikliğinden sonra istediği etkinliği gösteremedi. İyi savunma yapan rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Lizbon ekibi, skoru değiştiremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

47. dakikada Jonas'ın ceza alanı yayı üzerinden sert şutunda iyi yer tutan kaleci Muslera topun sahibi oldu.
49. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza alanı dışında buluşan Sneijder, uzak mesafeden sert bir şut çıkardı ancak savunmada Luisao'ya çarpan top yan direkten döndü.
51. dakikada Galatasaray çok önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Sneijder'in soldan kullandığı köşe atışında ön direkte Hakan'ın kafayla aşırttığı top altıpas içinde uygun durumdaki Umut'un önünde kaldı. Bu oyuncunun yaklaşık 1 metreden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Cesar'ın ayaklarından döndü. Deneyimli file bekçisi pozisyonun devamında topun kontrolünü sağladı.
53. dakikada Samaris'in ceza alanı çizgisi gerisinden çıkardığı şutta top az farkla yandan auta gitti.
54. dakikada hızlı gelişen Benfica atağında Gaitan'ın ceza alanı dışı sol çaprazdan yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
57. dakikada Jimenez'in ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.
59. dakikada Guedes'in sağdan kullandığı köşe atışında yerden giden topa ceza alanında kimse dokunamadı. Ters kanada açılan meşin yuvarlağa gelişine vuran Gaitan'ın şutunda top Sabri'den döndü.
66. dakikada Umut, Sabri ve Sneijder'in paslaşmasında top ceza alanı dışı sağ çaprazdaki Podolski'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.
69. dakikada Jonas'ın ceza alanı çizgisi gerisinden uygun durumda yaptığı vuruşta kale sahası gerisindeki takım arkadaşı Jimenez'e çarpan top dışarı çıktı.
82. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazdan sert şutunda top az farkla üstten autla sonuçlandı.
86. dakikada rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Sneijder, topla ceza alanına kadar sokuldu. Önünü boşaltan Hollandalı yıldızın vuruşunda kaleci Cesar, yatarak topu kornere tokatladı.
90+1. dakikada Gaitan'ın ceza alanı dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale sahasında kafayla müdahalede bulunan Chedjou topu kornere gönderdi.
Karşılaşma Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

GALATASARAY: 2 - BENFİCA: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 90+4 Rodriguez), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin (Dk. 59 Olcan Adın), Umut Bulut (Dk. 78 Burak Yılmaz)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Benfica: Julio Cesar, Silvio (Dk. 82 Mitroglou), Luisao, Jardel, Eliseu (Dk. 66 Pizzi), Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Goncalo Guedes (Dk. 75 Andrade), Jonas, Jimenez
Teknik Direktör: Rui Vitoria

Goller: Dk. 19 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 33 Lukas Podolski (Galatasaray); Dk. 2 Nicolas Gaitan (Benfica)
Sarı Kartlar: Dk. 42 Bilal Kısa, Dk. 63 Selçuk İnan, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 90+5 Burak Yılmaz (Galatasaray); Dk. 18 Andre Almeida, Dk. 73 Andreas Samaris, Dk. 78 Victor Andrade, Dk. 87 Luisao (Benfica)

DEV MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Portekiz ekibi Benfica'yı ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, daha önce duyurduğu 11'i sahaya sürdü. Karşılaşma öncesi dün gerçekleştirilen basın toplantısında Benfica karşısına çıkmayı planladığı 11'i, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin ve Umut Bulut olarak duyuran sarı-kırmızılı teknik adam, aynı kurguyla takımını maça çıkardı. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlığı sonrası Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oyuna giren ve penaltıdan bir de gol bulan Burak Yılmaz, yedekler arasında yer aldı. Öte yandan, ligdeki Medipol Başakşehir müsabakasında sağ dizinden sakatlık geçiren Jason Denayer ise takımla antrenmanlara 2 gün önce başlamasına karşın, bu müsabakanın kadrosuna alınmadı.

Üç isim 7 yıl sonra yine sahada


Galatasaray ile Benfica arasında 7 yıl önce oynanan UEFA Kupası maçında sahada yer alan 3 oyuncu, bugün de ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takım, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası B Grubu ikinci maçında Benfica'ya konuk olurken, o müsabakanın ilk 11'inde yer alan Galatasaray'da 2, Portekiz ekibinde ise 1 oyuncu aradan geçen 7 yıla rağmen tekrar aynı formalarla karşı karşıya geldi. Lizbon'daki Işık Stadı'nda 6 Kasım 2008 tarihinde Galatasaray'ın 2-0 kazandığı maça 11'de başlayan sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri Sarıoğlu ile Hakan Kadir Balta bu akşam da sahaya çıkarken, Portekiz ekibinde ise o müsabakanın kadrosundan kalan tek isim Luisao oldu.

Basın mensuplarından büyük ilgi


Galatasaray-Benfica karşılamasına medya mensuplarının ilgisi yüksek olurken, müsabakada 26'sı yabancı, toplam 221 basın mensubu görev yaptı. Maçı Portekiz'den 16, Hollanda'dan 4, Belçika ve Kazakistan'dan ikişer, Çin'den ise 1 basın mensubunun takip ettiği duyuruldu.

Taraftarlardan destek

Galatasaray taraftarları, Benfica karşılaşmasında takımlarına büyük destek verdi. Müsabaka öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına moral veren taraftarlar, ısınma bölümünde de oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı. Öte yandan, yaklaşık 200 kişilik Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

Galatasaray grupta ilk galibiyetini aldı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 3. maçında Benfica'yı 2-1 yenerek, ilk galibiyetine ulaştı. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Gaitan'ın golüne engel olamayarak geriye düşen sarı-kırmızılılar, 19. dakikada penaltıdan Selçuk İnan ve 33. dakikada Podolski'nin golleriyle skoru lehine çevirmeyi bildi. "Cim Bom", gruptaki ilk iki maçını kazanan Portekiz temsilcisine ilk yenilgisini yaşatmış oldu. Gruptaki ilk iki maçında evinde Atletico Madrid'e 2-0 yenilip, deplasmanda Astana ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Benfica karşısında kazanarak puanını 4'e çıkardı ve ikinci tur iddiasını devam ettirdi.

Maça adeta yenik başladı


Galatasaray, henüz 2. dakikada yediği golle müsabakaya adeta yenik durumda başladı. Ancak bu golün şokunu çabuk atlatan Galatasaray, oyunu rakip yarı sahaya yıkarak Benfica savunmasına zor anlar yaşattı ve aradığı golleri bulmayı da bildi.

Yasin-Olcan değişikliğine tepki

Sarı-kırmızılı taraftarlar, ikinci yarıda Yasin Öztekin'in yerine Olcan Adın'ın sahaya sürülmesini protesto etti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın 59. dakikasında Yasin Öztekin'i sahaya kenarına alıp, Olcan Adın'ı oyuna sürerken, bu esnada tribünlerden ıslıklar yükseldi. Tepkiler üzerine saha içindeki oyuncuların da tribünlere sakin olmaları yönüne işaretler yapmaları dikkati çekti.

"Devler Ligi"nde 680 gün sonra kazandı


Galatasaray, Benfica galibiyetiyle "Devler Ligi"ndeki 10 maçlık galibiyet hasretini sonlanırdı ve 680 gün sonra bu kulvarda maç kazandı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son galibiyetini 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçta Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu sonucun ardından çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip, 3'ünü berabere tamamlamıştı. Sarı-kırmızılılar, 11 Aralık 2013 tarihinde yapılan Juventus karşılaşmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde tekrar kazanabilmek için 680 gün beklemek zorunda kaldı.

Portekiz ekiplerine karşı 4. maçta 3. galibiyet

Galatasaray, Benfica'yı mağlup ederek Portekiz takımlarına karşı oynadığı 4. maçında 3. galibiyetini aldı. Portekiz takımlarına karşı ilk maçını 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında yine Benfica önünde rakip sahada çıkan Galatasaray, tek karşılaşma üzerinden yapılan bu müsabakayı 2-0 kazanırken, 2013-2014 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleştiği Braga önünde ise ilk maçı İstanbul'da 2-0 yitirip, rövanşı 2-1 kazanmıştı.

Benfica yine eli boş döndü


Benfica, Türk ekiplerine karşı deplasmanda kazanamama serisini Galatasaray karşısında da sürdürdü. Avrupa kupalarında daha önce iki kez Fenerbahçe ile eşleşen Benfica, bu maçları 1-0'lık sonuçlarla kaybederken, Altay ve Trabzonspor eşleşmelerinden ise 0-0 ve 1-1'lik sonuçla dönmüştü.

Andreas Samaris cezalı duruma düştü

Benficalı oyuncu Andreas Samaris, Galatasaray karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Maçın 73. dakikasında sarı kart gören Samaris, yine Galatasaray'la kendi evlerinde yapacakları müsabakada forma giyme şansını yitirdi.

Anahtar Kelimeler GalatasarayBenfica

Yorum Gönder