FLAŞ HABER

Fenerbahçe'den Şampiyonlar Ligi'ne şok veda!

05 Ağustos 2015 Çarşamba 23:43

Fenerbahçe'den Avrupa'ya şok veda! Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe: 3-0.. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe'den Şampiyonlar Ligi'ne şok veda!
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geldi. İstanbul'da oynanan ilk maçta Shakhtar Donetsk ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Ukrayna'da rakibine 3-0 mağlup olarak Devler Ligi'ne veda etti. Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira da maçın 60. dakikasında tribüne gönderildi.

Goller: Dk. 25 Oleksandr Gladky, Dk. 65 Darijo Srna (penaltı), Dk. 68 Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk)
Kırmızı Kart: Dk. 90+3 Simon Kjaer (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına konuk olan Fenerbahçe'de, Hollandalı futbolcu Robin van Persie sakatlığından dolayı kadroya alınmadı. Lviv Arena'da oynanan karşılaşmada, sarı-lacivertli takımda Van Persie şoku yaşandı. Hollandalı yıldız futbolcu, sağ üst ön adalesindeki zorlanma sebebiyle teknik direktör Vitor Pereira tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Maçtan önceki son antrenmanda takımdan ayrı çalışan ve kendisinini deneyen Van Persie, zorlu maçta takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Teknik direktör Pereria, maçtan önce yaptığı açıklamada, Van Persie'nin oynayabilecek durumda olmadığı için kadroya alınmadığını söyledi. Pereira, sağlık ekibi ve oyuncuyla konuştuktan sonra böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Eğer iyi durumda olsaydı, emin olun bugün bizimle beraber olurdu. Maalesef bu mümkün değildi. Van Persie çok kaliteli bir oyuncu ve hazır durumda olsaydı, bu akşam ona ihtiyacımız vardı. Sağlık ekibimizle ve oyuncuyla konuştuk. Kadroya giremedi. Önemli bir maça çıkacağız ama uzun bir sezon da bizi bekliyor. Bir maçta oynatabilmek uğruna Van Persie'yi riske atmak istemedik" ifadelerini kullandı.

İlk 11'de iki değişiklik

Teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta oynanan ve 0-0 sona eren ilk karşılaşmanın başlangıç kadrosunda iki değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, cezası biten Şener Özbayraklı'yı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sağ bekte oynatırken, sakatlıktan kurtulduktan sonra takımla sadece dün akşam çalışan Mehmet Topal'ın yerine ise daha hazır durumda Raul Meireles'e ilk 11'de şans verdi. Sarı-lacivertlilerde, kalede Volkan Demirel oynarken savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin şeklinde oluştu. Savunmanın önünde Josef de Souza ile Meireles'e forma veren Pereira, sağ kanatta Nani, sol kanatta ise Sow'u oynattı. Forvet arakasında Diego Ribas görev alırken, ileri uçta Jose Fernandao sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği listede yer alan isimlerden, sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Van Persie'nin dışında, genç kaleci Erten Ersu, Michal Kadlec ve Hakan Çinemre 18 kişilik kadronun dışında kaldı. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Abdoulaye Ba, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek, Alper Potuk ve Miroslav Stoch yer aldı.

Şener, ilk kez Fenerbahçe forması giydi

Fenerbahçe'nin yeni transferi Şener Özbayraklı ilk kez bir resmi maçta Fenerbahçe forması giydi. Geçen sezon Bursaspor'la UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçında kırmızı kart gördüğü için ilk müsabakada forma giyemeyen yeni transfer Şener Özbayraklı, Shakhtar Donest'le yapılan ilk maçta görev alamayarak cezasını doldurdu. İlk maçta Gökhan Gönül'ün sakatlığı Şener'in de cezası nedeniyle sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, sağ bekte oynamıştı.

Fred ilk 11'de başladı

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, doping testleri pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i ilk 11'de oynattı. Rumen teknik adam, Brezilya Milli Takımı ile yer aldığı Copa America'da alınan doping numunesinin testleri pozitif çıktığı için bu karşılaşmada oynaması beklenmeyen Fred'i sahaya sürdü. Fenerbahçe Kulübü, ilk maçta da forma giyen Fred için UEFA'ya başvuru yapmış ancak sarı-lacivertlilerin bu itirazı reddedilmişti. Lucescu, yerel ligdeki son oynadıkları maçta ise Fred'i 18 kişilik kadroya almamıştı. Öte yandan Lucescu, ilk maçtaki 11'ini bozmadı. Rumen teknik adam, geçen hafta İstanbul'da golsüz sona eren maçtaki kadroyu Ukrayna'da da sahaya sürdü. Ukrayna ekibinde cezası biten Olexandr Kucher ise 18 kişilik kadroda yer aldı.

Taraftar yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Lviv deplasmanında yalnız bırakmadı. Lviv Arena'da kendilerine ayrılan tribünün büyük bir bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Shakhtar Donetsk tribünlerinden de bilet aldı. Sarı-lacivertli taraftarlar formaları ve atkılarıyla, Shakhtar Donetsk taraftarlarının arasında takımlarını destekledi. Başta Galatasaray ve Beşiktaş formalı olmak üzere diğer Türk takımlarının formalarını giyen Türk taraftarlar da Fenerbahçe'ye destek verdi. Toplam 35 bin kapasiteli stata yaklaşık 30 bin futbolsever maçı takip etti.

Aziz Yıldırım da izledi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı statta takip etti. Zorlu maçta takımı yalnız bırakmayarak Ukrayna'ya gelen Yıldırım, beraberindeki sarı-lacivertli yöneticilerle kendilerini ayrılan bölümde karşılaşmayı izledi.

Shakhtar Donetsk evinden uzak

Ukrayna'nın doğusundaki iç savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yle yaptığı maçı kendi sahasında oynayamadı. Geçen seneden bu yana lig ve Avrupa maçlarını Kiev ile Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yi Lviv'de ağırladı. Lucescu'nun takımı, Fenerbahçe'yle Donetsk'e yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Lviv şehrinde karşılaştı. Donetsk, Ukrayna'nın en doğusunda, Lviv ise en batısında bulunuyor.

Taraftarlar arasında gerginlik

Ukrayna ekibinin taraftarlarıyla Fenerbahçeliler arasında öğle saatlerinde gerginlik yaşandı. Shakhtar Donetsk taraftarı olduğu iddia edilen bir kişi, maç saatini beklemek için Lviv şehir merkezinde zaman geçiren sarı-lacivertli bir taraftar grubunun üzerine makasla yürüdü. Sarı-lacivertli seyirciler, taraftarın elinden makası almak istedi. Bunun üzerine Ukraynalı taraftar yere düşerek kafasından hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen polis incelemede bulundu.

Fenerbahçe Kulübü'nden Digiturk'e kınama

Fenerbahçe Kulübü, yayıncı kuruluş Digiturk'ün karşılaşmayı izlemek isteyen futbolseverlerden 30 lira ücret talep etmesini kınadı. Kulüpten yapılan açıklamada, Digiturk'te spor paketi üyelikleri bulunanlardan dahi maç izleme ücreti talep edildiği vurgulanarak, "Digiturk kurumu bilmelidir ki, takımımızın bundan sonra oynayacağı Avrupa kupası maçlarında haksız kazanç içeren bu tarz uygulamalar sürdüğü taktirde, her türlü tedbir ve yaptırım kulübümüz tarafından uygulanacaktır" ifadesi kullanıldı.

Yorum Gönder