FLAŞ HABER

D.Kiev-Beşiktaş maçı ilk 11'leri belli oldu

06 Aralık 2016 Salı 20:57

Dinamo Kiev - Beşiktaş! İşte Kartal'ın ilk 11'i... Dinamo Kiev Beşiktaş maçında gözler maç saatine çevrildi. Beşiktaş Dinamo Kiev deplasmanında oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkıyor.

D.Kiev-Beşiktaş maçı ilk 11'leri belli oldu
Temsilcimiz Kara Kartal sahadan galibiyet ile ayrılıp gruptan çıkmayı hedefliyor. Eğer temsilcimiz berabere kalırsa, Benfica'nın Napoli'yi evinde yenmesi gerekecek. Peki bu kritik Dinamo Kiev Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

Dinamo Kiev Beşiktaş maçı için nefesler tutuldu. Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmak için Dinamo Kiev'i deplasmanda mağlup etmesi ya da berabere kalıp grubun diğer maçının sonucunu beklemesi gerekecek. Taraftarlarda maç saati yaklaştıkça heyecan da artıyor. Peki Dinamo Kiev Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak?
 
İŞTE BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ

 
Fabri, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Aboubakar
 
DINAMO KIEV'İN İLK 11'İ DE BELLİ OLDU
 
Rudko, Antunes, Khacheridi, Vida, Besedin, Sydorchuk, Rybalka, Gonzalez, Burda, Buyalskiy, Yarmolenko
 
Benfica evinde Napoli’yi yenerse Beşiktaş, Kiev’den 1 puanla dönse bile ikili averajda İtalyan ekibine üstünlük sağladığı için yine son 16’ya kalan taraf olacak. Benfica-Napoli ve Beşiktaş-Dinamo Kiev karşılaşmalarının berabere bitmesi halinde ise tur atlayan takımlar Napoli ve Benfica olacak. Napoli kazanır, Beşiktaş berabere kalırsa yine İtalyan ekibi ve Benfica tur atlayacak.

Beşiktaş, Ukrayna’dan tur biletiyle dönerse hem 6. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde ilk defa gruptan çıkacak hem de Türk takımları arasında grup maçlarını namağlup bitiren ilk ekip olacak.

Dinamo Kiev Beşiktaş maçı ne zamani, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak?

Dinamo Kiev Beşiktaş arasında Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma, bu akşam 22.45'te TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

7 milyon euroluk maç


Kartal son 16’ya kalırsa büyük bir gelirin de sahibi olacak. Grup aşamasından Devler Ligi’ne katılım payı olarak UEFA’dan 12 milyon euro alan Kartal, gruptaki 7 puan karşılığında 3.5 milyon euro performans ödülüne hak kazandı. Beşiktaş’ın katılım ve performansla sınırlı toplam para ödülü böylece 15.5 milyon euroya ulaştı.

Siyah-beyazlı takım son 16’ya kalırsa Şampiyonlar Ligi ödül yönetmeliğine göre UEFA’dan 5.5 milyon euro daha kazanacak. Kartal, Dinamo Kiev’i mağlup ederse bugünkü toplam kazança 7 milyon euroya ulaşacak. Tur bileti beraberlikle gelirse kazanç 6 milyon euroda kalacak.

Kiev’e dev çıkarma

Beşiktaşlı taraftarlar, Dinamo Kiev deplasmanında da takımlarını yalnız bırakmayacak. Siyah-beyazlılar dünden itibaren Kiev’e ulaşmaya başladı. Bazı taraftarlar karşılaşmadan iki gün önce Ukrayna’ya giderken bugün de çok sayıda siyah-beyazlı futbolseverin Kiev’e ulaşarak tribündeki yerlerini alması bekleniyor. Beşiktaşlı bazı taraftarların dün Kiev sokaklarında tur atarak zaman zaman takımları lehine de tezahürat yaptıkları gözlendi. Müsabakada 5 bine yakın Türk taraftarın Beşiktaş’a destek vereceği bildirildi.

Aman dikkat!

Şampiyonlar Ligi’nde son haftaya 7 puanla namağlup giren ancak tur biletini Dinamo Kiev maçına bırakan Beşiktaş’ın bu performansı geçen sezonu akıllara getirdi. Kartal, UEFA Avrupa Ligi’nde yer aldığı geçtiğimiz sezon son haftaya 9 puanla yenilgisiz lider girmesine rağmen Sporting Lizbon’a deplasmanda 3-1 mağlup olarak elenmişti.

Maç saati hava eksi 10 derece!


Kartal, Dinamo Kiev’le son derece zorlu hava ve saha şartlarında mücadele edecek. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bugün aralıklı kar yağışı bekleniyor. Gün boyunca sıcaklık en fazla sıfır derece olacak. Maç saatinde ise sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

190: Beşiktaş, Avrupa kupalarında 190. sınavına çıkacak. Siyah-beyazlı temsilcimiz geride kalan 189 maçta 69 galibiyet, 41 beraberlik ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 240 gole karşılık kalesinde 268 gol gördü. Avrupa arenasında rakip sahalarda 94 karşılaşma yapan Kartal; 21 galibiyet, 18 beraberlik ve 55 yenilgi aldı.

12: Şenol Güneş teknik direktörlük kariyerinde 12. kez Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkacak. 2011-2012 sezonunda Trabzonspor’u çalıştıran Güneş grup maçlarında 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Beşiktaş’ın başında ilk 5 maçta 1 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden deneyimli hoca geride kalan toplam 11 maçta sadece 1 kez sahadan puansız ayrıldı.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder