FLAŞ HABER

Atletico Madrid'ten tarihi zafer

10 Nisan 2014 Perşembe 00:37

Atletico Madrid'ten tarihi zafer. Şampiyonlar liginde inanılmaz bir sürpriz yaşandı ve Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, Barcelona'yı 1-0 yenerek tarihi bir zafer elde etti.

Atletico Madrid'ten tarihi zafer
Bu akşam gerçekten Şampiyonlar liginde inanılmaz bir sürpriz yaşandı ve Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, Barcelona'yı 1-0 yenerek tarihi bir zafer elde etti. Atletico Madrid Barcelona maçı geniş özet golleri video izle. Atletico Madrid Barcelona maçı sonucu ve Atletico Madrid Barcelona maç özeti Ntvspor izle.

Arda Turan ve Diego Costa'nın sakatlıkları nedeniyle forma giyemedikleri maçta Barcelona ile rövanş maçında karşı karşıya gelen Atletico Madrid, müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Barcelona gibi dev bir takımı 1-0 yenmeyi başardı ve yıllar sonra Şampiyonlar liginde adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Bu arada Barcelona takımında Messi sahada hiç yoktu ev buda Barcelona'nın elenmesinde önemli bir rol oynadı.

Arda Turan ve Diego Costa'nın sakatlıkları nedeniyle oynamadığı maça çok hızlı başlayan taraf Atletico Madrid oldu. Henüz 5. dakikada Adrian Lopez'in şutu direkten döndü. Pozisyonun devamında Koke Barcelona ağlarını havalandırırken; takımını da 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Başkent ekibi, 11 ve 19'uncu dakikalarda bir kez daha gole yaklaştı. David Villa'nın 2 şutu da direkten döndü. Atletico'nun ilk yarıdaki üstünlüğü sürerken, yıldız ismi Iniesta'nın 500'üncü maçına çıktığı Barcelona zaman zaman etkili olsa da gol bulamadı ve devre 1-0 Atletico Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Barcelona etkili başladı. Messi, Neymar ve Xavi ile gol pozisyonları yakalayan Barcelona, buna karşın kaleci Courtois'i geçemedi.

Barcelona'nın alışa geldik baskılı oyununa 2. yarıda da izin vermeyen Atletico Madrid, zaman zaman tehlikeli ataklar gerçekleştirmesine karşın maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-0 Atletico Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi. Atletico, İspanya Ligi'nde de şampiyonluk için çekiştiği rakibini Şampiyonlar Ligi'nden elerken yarı finale yükseldi.

Öte yandan Bu akşam oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçları sonucunda, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ve Alman ekibi Bayern Münih yarı finale çıkan takımlar oldu.
Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, 1-1'in rövanşında kendi evinde Barcelona ile karşılaştı. Arda Turan'ın sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığı mücadelede, ev sahibi ekip maça oldukça hızlı başladı ve Barcelona üzerinde baskı kurdu. Karşılaşmanın ilk yarısında üç topu direkten dönen Madrid, 5. dakikada Koke'nin kaydettiği golle mücadeleyi 1-0 kazandı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi. Barcelona bu sonuçla 6 sezondur en az yarı final oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etmiş oldu.

BAYERN MUNIH DE YARI FİNALDE

Gecenin diğer maçında geçen sezonun şampiyonu Bayern Münih ile Manchester United 1-1'in rövanşında Allianz Arena'da karşılaştı. United, mücadelenin 57. dakikasında Fransız futbolcu Patrice Evra'nın attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçmeyi başardı. Ancak bu sezon evinde oldukça başarılı bir performans sergileyen Münih, 59. dakikada Mario Mandzukic ile rakibine erken cevap verdi. 68. dakikada Thomas Müller ile 2-1 öne geçen Münih ekibi, 76. dakikada Hollandalı yıldız Arjen Robben'in attığı golle mücadeleyi 3-1 kazandı ve yarı final vizesi alan taraf oldu

Ayrıca bu şok yenilgi sonrasında Barça cephesinde Tito'nun bundan sonr göreve devam edip edemeyeceği ise, ilerleyen günlerde belli olacak.

Arda Turan ve arkadaşları ise, aldıkları bu tarihi galibiyet ile Barcelona takımını çeyrek finalde 6 yıl aradan sonra eleyen ilk takım olma başarısını elde etti.

Yorum Gönder