FLAŞ HABER

Romero penaltının formülünü mü buldu?

10 Temmuz 2014 Perşembe 13:01

Dünya Kupası’nda finale yükselen Arjantin’de, Vlaar ve Sneijder’in penaltılarını kurtaran kaleci Sergio Romero milli kahraman oldu. Arjantin basını başarılı kaleciden övgüyle söz ederken, Hollanda teknik direktörü van Gaal’in maçta sonra yaptığı, "Romero'ya penaltıları nasıl kurtaracağını ben öğretmiştim. Eskiden benim öğrencimdi ve bizi Avrupa'ya taşımıştı” açıklaması büyük dikkat çekti.

Romero penaltının formülünü mü buldu?

Sergio Romero, Hollanda Ligi’nde 2005-09 yılları arasında AZ Alkmaar’ı çalıştıran van Gaal’in o dönem öğrencilerinden biriydi. Birlikte Hollanda Ligi şampiyonluğu yaşayan ikili yaklaşık 5 yıl sonra bir Dünya Kupası yarı finalinde karşı karşıya geldi. Ve bu kez hocasını yenen Romero, finale yükselen taraf oldu.

Bugün bir kahraman olacak!

Hollanda maçının en iyi isimlerinden biri olan Javier Mascherano, penaltılar öncesi Sergio Romero’ya söylediği sözlerle dikkat çekti. Mascherano, “bugün bir kahraman olacak ve o sensin” ifadeleriyle Romero’yu motive etti.

Penaltıların formülünü mü okudu?

Romero’nun penaltılar başlarken kameralara yansıyan görüntüsü ise oldukça konuşuldu. Kendini “utangaç ve içine kapanık" olarak tanımlayan başarılı kalecinin atışlardan önce elindeki bir kağıdı önce okuduğu ve ardından şortunun içine gizlediği görüldü. Bunun kendisine yardımcı olan bir inanış olduğunu söyleyen Romero, rakip futbolcularla ilgili bir bilgi içermediğini yada herhangi bir formül olmadığını açıkladı.

İşte Arjantin basınından Romero güzellemeleri;

-Clarin: Arjantin, Almanya ile finalde. Romero, penaltıların kahramanı oldu.
-El Dia: Romero, iki kritik penaltıyla kahraman oldu. Arjantin, mekanik portakal yedi.
-Pagina: Muazzam! Romero, Arjantin halkını sokaklara döktü.
-Ole: Zafere koştu! Arjantin, Almanya ile final oynayacak
-Cronica: Arjantin yeni Goycochea’yı buldu!
DHA

Yorum Gönder