FLAŞ HABER

Milli yıldıza 2 dev talip!

10 Mayıs 2015 Pazar 17:50

Bayer Leverkusen'in yıldızı Hakan Çalhanoğlu, kendisiyle ilgilenen Manchester United ve Bayern Münih ile ilgili konuştu, Leverkusen'de şampiyonluk yaşayabileceğini söyledi.

Milli yıldıza 2 dev talip!
Bayer Leverkusen'in yıldızı Hakan Çalhanoğlu, bugünkü Borussia Mönchengladbach karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. Alman Express gazetesine özel bir röportaj veren  21 yaşındaki milli oyuncu, penaltı ve frikiklerdeki başarısından, transfer iddialarına bir çok konuya açıklık getirdi.

Bayern Münih Sportif Direktörü Matthias Sammer'in kendisiyle ilgili kullandığı "Hakan Bundesliga'nın en iyi şut çeken oyuncusu" ifadeleri hatırlatılan futbolcu "Bu sözler tabii ki hoşuma gitti. Bu konuda sıkı çalışmaya devam ediyorum" dedi.

Bayern Münih ve ayrıca İngiliz devi Manchester United'ın kendisiyle ilgilendiği hatırlatılan milli futbolcu, "Şu zamanda başka bir takıma transfer olmak benim için söz konusu değil. Bayer Leverkusen'de kendimi çok rahat hissediyorum ve diğer kulüpleri düşünmüyorum. Konsantrasyonumu yalnız buraya verdim" diye konuştu.

'Ya kahramansın ya fiyasko'

Atletico Madrid karşısında penaltı kaçırmasıyla elenmelerinin sorumlularından biri olarak gösterilen Hakan, zamanında kendisiyle ilgili acımasız eleştiriler olduğunu belirtti, "Bazı yorumlar üzüntü verici. Penaltı kaçırdığımda ben mutlu mu oluyorum? Madrid maçındakinden sonra da kendime gelmem bir kaç günümü aldı" değerlendirmesini yaptı. 

Bayern Münih karşısında attığı gol ve galibiyeti getirmesiyle birden kahramana dönüştüğü hatırlatılan futbolcu, "Ben yalnız ilerisine bakıyorum. Bu tip şeylerden bir şeyler öğreniyorum. Eleştirilerin beni fazla etkilemesine izin vermiyorum. Sonra bir anda çıkıp Bayern Münih karşısında skoru belirleyebiliyorum. O zaman insanlar benim niye Leverkusen'de olduğumu hatırlıyorlar. Ne yazık ki burada işlerin ortası yok. Ya kahramansın ya fiyasko. Ben de artık bununla bir şekilde başa çıkabiliyorum" ifadelerini kullandı.   

'Asistlerimi çoğaltmak isterim'

'Resmi maçlarda 12 gol attın. 7 tanesi serbest vuruşlardı. Bayer'deki ilk yılından tatminkar mısın?' sorusuna ise oyuncu şu cevabı verdi: "Evet işler umduğum gibi gidiyor. Ancak biraz daha fazla asist yapmayı isterdim. İlerde umarım daha çok yaparım. Şampiyonluk bizim rüyamız. Hiçbir şey imkansız değil. Genç, arzulu ve başarıya açız. ikinci yarıda oynadığımız gibi oynarsak şimdikinden büyük işler başarabiliriz".  

'Schmidt en iyisi'

Bayer Leverkusen'deki hocası Roger Schmidt'i de öven Hakan Çalhanoğlu, "Bugüne kadar çalıştığım en iyi teknik adam. Futbolcu olarak bir probleminiz olduğunda sizinle ilgileniyor. Ters giden bir şeyler olduğunda bunu hissediyor. Sizi bir kenara çekiyor ve konuşuyor. Bu benim daha önce karşılaşmadığım bir durum. Takımdaki tüm oyuncular onunla çalışmaktan memnunlar" şeklinde konuştu.

Schmidt'in oyuncuları daha iyi hale getirdiğine de dikkat çeken Hakan, "Oyuncuları iyileştiriyor çünkü onlara güveniyor. Julian Brandt, Wendell ya da Roberto Hilbert buna kanıttır. Önemli bir sıçrama yaptılar çünkü hocaları onlara güvendi" dedi.

Yorum Gönder