FLAŞ HABER

Ya tamam, ya devam

13 Ekim 2014 Pazartesi 12:12

Letonya Türkiye maçı hangi kanalda? Heyecan dorukta... 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubunda yer alan Türkiye bu akşam Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Ya tamam, ya devam
A Milli Takımımız, EURO 2016 elemelerinde Letonya'ya konuk oluyor. Önce deplasmanda İzlanda'ya, sonra Kadıköy'de Çek Cumhuriyeti'ne kaybeden Türkiye, 0 puanla grupta son sırada yer alırken, Türkiye'den sonra en düşük puana sahip Letonya ise 1 puanla Letonya Türkiye maçına hazırlanıyor.
 
Saat: 13 Ekim Pazartesi 21.45
Stat: Skonto
Yayın: Show Tv
Hakem: Robert Madden

 
 
Bu akşam günü oynanacak ve Show TV kanalından yayınlanacak Letonya - Türkiye maçını İskoç hakem Robert Madden yönetecek. Madden’in yardımcılıklarını Alan Mulvanny ve Alastair Mather üstlenecek. Maçın 4. hakemliğini ise David McGeachie yapacak. İlave yardımcı hakemler ise Kevin Clancy ve Andrew Dallas olacak.
 
 
Türkiye, Kadıköy'de Çek Cumhuriyeti'ne 1-2 kaybederek sahadan puan almadan ayrıldı.
 
Letonya sahasında İzlanda'ya 3-0 yenildi. Konuk ekibin gollerini 66. dakikada Sigurdsson, 77. dakikada Gunnarsson ve 90. dakikada Gislason kaydetti. Bu sonuçla İzlanda gruptaki liderliğini sürdürdü.
 
91 yılda 520. randevu

 
A Milli Takımımız, 91 yıllık tarihindeki 520. sınavını Letonya karşısında verecek. Ay-yıldızlılar geride kalan 519 maçta 190 galibiyet alırken, 209 kez rakiplerine yenildi, 120 defa da sahadan beraberlikle ayrıldı. Milliler rakip fileleri 687 kez havalandırırken, kalesinde 769 gol gördü.
 
Letonya ters geliyor
 
A Milli Futbol Takımı, Letonya ile yaptığı 4 maçtan birini kazandı, ikisinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Türkiye, 1924’te oynanan ilk maçı 3-1 kazanırken, 2004 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off baraj maçlarında Riga’daki maçı 1-0 kaydetti, İstanbul’da ise 2-2 berabere kalarak final biletini kaptırdı. Türkiye ile Letonya arasındaki son maç ise 28 Mayıs 2013’te Almanya’nın Duisburg kentinde yapıldı. Özel karşılaşma 3-3 biterken, Türkiye’nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı attı.
 
Koreli’den şans mektubu
 

Letonya’da okuyan ve Türkiye Milli Takımı’nın taraftarı olan Koreli bir öğrenci, dün ay-yıldızlı ekibin kampına geldi ve Fatih Terim’e bir mektup verdi. Litvanya’ya gitmek zorunda olması nedeniyle karşılaşmayı izleyemeyecek olan Koreli taraftar mektubunda, “Kalbim sizinle beraber” diye yazdı.

Yorum Gönder