FLAŞ HABER

Nasıl en iyi üçüncü oluruz?

11 Ekim 2015 Pazar 22:16

Türkiye nasıl en iyi üçüncü olur? Son maçlarda eğer Kazakistan, Letonya’yı yenerse, İspanya da Ukrayna’ya kaybetmezse; Türkiye en iyi 3. olarak play-off oynamadan Fransa’ya gidecek

Nasıl en iyi üçüncü oluruz?
Toplam 9 grubun bulunduğu EURO 2016 Elemeleri’nde, ev sahibi Fransa ve ilk iki sırada yer alan takımlarla birlikte en iyi 3.’ü de turnuvaya direkt katılma hakkı kazanacak. Milli takımımız şu an için 3.’ler sıralamasında 9 puana sahip. Çünkü son sırada yer alan takımlar ile yapılan maçlar hesaba
katılmıyor.

Böylece Ay-Yıldızlılar’ın 6 puan aldığı Kazakistan maçları kayıt dışı... Son maçlar öncesi 2 puanla son sırada yer alan Kazakistan Letonya’yı deplasmanda yenerse ve biz de İzlanda’yı yenip 3 alırsak; son sıraya düşecek olan Letonya’ya kaptırdığımız 4 puan hesap dışı kalacak. Ve Türkiye 16 puana ulaşacak.

13 puanı bulunan Ukrayna’nın İspanya’yı yenmemesi halinde grup aşamasını en iyi 3. olarak tamamlayan Milli Takımımız, playoff maçları oynamadan doğrudan Fransa bileti alacak. Şu an en iyi 3. durumunda yer alan Macaristan, son maçını sonuncu Yunanistan ile oynadığından 15 puanı değişmeyecek. Aynı şekilde Hırvatistan ve İsveç de grup sonuncuları ile karşılaşacaklar ve puanları değişmeyecek.

SERİ BAŞI OLMAK ZOR

Öte yandan en iyi 3. olamazsak play-off kura çekimine seri başı olarak katılma şansımız çok az. Büyük ihtimalle play-off’a kalan 8 takım arasında ikinci dört ekip arasında yer alacağız. Mevcut durumda Ukrayna, Hırvatistan, İsveç ve İrlanda seribaşı; Türkiye, Bosna, Slovenya ve Arnavutluk rakipleri olarak gözüküyor.

SON DURUMA GÖRE SERİ BAŞI ÜLKELER
UKRAYNA
HIRVATISTAN
İSVEÇ
İRLANDA
DIĞER TAKIMLAR
TÜRKIYE
BOSNA
SLOVENYA
ARNAVUTLUK

İŞTE 3.’LER SIRALAMASI

GRUP   TAKIM             PUAN
F         MACARİSTAN   15
C        UKRAYNA         13
D        İRLANDA         12
G        İSVEÇ             12
H        HIRVATISTAN   11
I         ARNAVUTLUK   11
A        TÜRKIYE           9
B        BOSNA             8
E        SLOVENYA         7
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder