FLAŞ HABER

Milli Takım komşuyu üzmedi

17 Kasım 2015 Salı 23:04

Milli Takım komşuyu üzmedi.. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıklarını sürdüren Türkiye, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Yunanistan ile karşı karşıya geldi.

Milli Takım komşuyu üzmedi
2015 yılında oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyen A Milli Takım, Yunanistan ile 0-0 berabere kalarak müthiş serisini devam ettirdi. Türkiye en son 12 Kasım 2014'te oynanan özel maçta Brezilya'ya 4-0 yenilmişti.

İLK YARI

A Milli Futbol Takımı'nın, Yunanistan ile yaptığı özel maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. Maçın ilk dakikasından itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren ve topla daha çok oynayan A Milli Takım, özellikle ilk 15 dakikalık bölümün ardından baskısını artırdı. Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan milliler, rakibinin defansif futbol anlayışı karşısında üçüncü bölgede pozisyon üretmekte zorlanınca, aradığı golü bulamadı.
Ay-yıldızlıların önde pres yapması nedeniyle topu ileriye taşımakta zorlanan Yunanistan ise kontrataklarla rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı ancak üretkenlikten uzak kaldı. Konuk ekip de ilk yarıda net bir fırsat elde edemedi.

20. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan Gökhan Gönül'ün sert vuruşunda, meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta gitti.
23. dakikada millilerin sağ tarafta kazandığı köşe atışında, Hakan Çalhanoğlu ceza alanına orta yaptı. Arka bölümde iyi yükselen Mehmet Topal'ın topa kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Karnezis'te kaldı.
26. dakikada Cenk'le verkaça giren Hakan Çalhanoğlu, ceza alanına sokuldu. Hakan'ın kaleyi karşıdan gören bir noktadan sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
45+1. dakikada milli takım, sol taraftan kazandığı köşe atışını paslaşarak kullandı. Topla hareketlenen ve ceza alanına giren Hakan Çalhanoğlu'nun sol çaprazdan sert vuruşunda, top kaleci Karnezis'ten döndü. Ceza alanında boşta kalan topu, Yunanistan savunması uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

A Milli Futbol Takımı, özel maçta Yunanistan ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın ikinci yarısına da istekli başlayan milli takım, Hakan Çalhanoğlu'nun başlattığı ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin 54. dakikasında Arda Turan'la önemli bir fırsattan sonuç alamayan milliler, kontrolü elinde bulundurduğu ve rakip yarı alanda daha çok gözüktüğü maçın son bölümlerinde artan baskısına karşın, skoru değiştirmeyi başaramadı.
Karşılaşmadaki ilk isabetli şutunu ikinci yarının başında atan Yunanistan ise Fortounis'in bireysel çabaları haricinde rakip yarı alanda topu tutmakta zorlandı. Yunanistan, maçın son bölümlerinde milli takımın baskılı futbolu karşısında savunmada hata yapmazken, mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi.

51. dakikada Fortounis'in pasında ceza alanında topla buluşan Mitroglou, sağ çaprazdan topa yerden vurdu. Kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı kontrol etti.
54. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza alanı sol çaprazındaki Olcay'ın müdahale etmek istediği top, Yunanistan defansına da çarparak ceza yayı üzerindeki Arda'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden plasesinde, kaleci Karnezis'in güçlükle önlediği topu, Manolas kornere attı.
62. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında topla ceza alanına giren Cenk, önünü boşalttıktan sonra sağ çaprazdan meşin yuvarlağa sert vurdu, top yandan auta gitti.
Karşılaşmanın kalan bölümünde de skorda bir değişiklik olmadı ve mücadele 0-0 berabere sona erdi.

TÜRKİYE: 0 - YUNANİSTAN: 0

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Paolo Valeri, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Ahmet Yılmaz Çalık, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan (Dk. 86 Alper Potuk), Olcay Şahan (Dk. 74 Okay Yokuşlu), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 81 Emre Taşdemir), Oğuzhan Özyakup (Dk. 63 Emre Çolak), Arda Turan (Dk. 90+3 Yasin Öztekin), Cenk Tosun (Dk. 64 Yunus Mallı)
Teknik Direktör: Fatih Terim

Yunanistan: Karnezis, Manolas (Dk. 79 Siovas), Papastathopulos, Papadopoulos, Holebas (Dk. 90+1 Tzavellas), Tziolis, Torosidis, Samaris, Tachtsidis (Dk. 46 Petsos), Fortounis (Dk. 90+1 Karelis), Mitroglou (Dk. 70 Giannou)
Teknik Direktör: Michael Skibbe

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye ile Yunanistan A milli takımları arasında yapılan özel maçı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da izledi. Karşılaşma öncesinde Başakşehir Fatih Terim Stadı'na gelen Davutoğlu ve Çipras, mücadeleyi protokol tribününden takip etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, maçtan önce A Milli Futbol Takımı'nın soyunma odasına giderek, teknik heyet ve oyunculara başarılar dilediği bildirildi.

Fatih Terim'den 4 değişiklik

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine direkt katılım hakkı elde eden A Milli Takım, özel maçta Yunanistan'ı ağırlarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadroda yaptığı 4 değişiklik dikkati çekti. Milli maç arasını özel karşılaşmalarla değerlendiren ay-yıldızlı ekip, Katar ile deplasmanda yaptığı ve 2-1 kazandığı bir önceki özel müsabakanın kadrosunda 4 değişiklikle Yunanistan karşısına çıktı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar maçının 11'inde yer alan isimlerden, sakalığı bulunan Serdar Aziz ile Şener Özbayraklı, Atınç Nukan ve Emre Taşdemir'in yerine, Gökhan Gönül, Ahmet Yılmaz Çalık, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan'ı sahaya sürdü.

Ahmet Yılmaz Çalık ilk milli maçına çıktı

Gençlerbirliği'nin 21 yaşındaki futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık, ilk milli maçına Yunanistan karşısında çıktı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gelecek adına ümit beslediği isimler arasında yer alan Ahmet Yılmaz Çalık, Yunanistan karşısında ilk 11'de yer alarak kariyerinde ilk kez milli formayı giydi.

İstanbul'da 162 gün sonra milli maç

A Milli Takım, 162 gün aradan sonra İstanbul'da bir karşılaşmaya çıktı. İstanbul'daki son maçını 8 Haziran'da yapan milliler, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki özel karşılaşmada Bulgaristan'ı konuk etmiş ve müsabakadan 4-0 galip ayrılmıştı. Bu müsabakanın ardından millilerin Türkiye'de oynadığı Letonya, Hollanda ve İzlanda maçlarına Konya Büyükşehir Torku Arena ev sahipliği yaptı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk milli maç

Türkiye-Yunanistan karşılaşmasının oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadı, A Milli Takım'a ilk kez ev sahipliği yaptı. A Milli Takım, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in adını taşıyan statta ilk kez Yunanistan'a karşı sahaya çıkmış oldu.

8 yıl sonra tekrar

A Milli Takım, Yunanistan'la 8 yıl aradan sonra maça çıktı. Yunanistan'la son maçını, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yapan ve 17 Ekim 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 1-0 kaybeden milliler, 8 yıl sonra rakibiyle bir kez daha karşı karşıya geldi.

Millilerden anlamlı davranış

A Milli Takım oyuncuları, Yunanistan karşılaşması öncesi anlamlı bir sosyal sorumluluk mesajı verdi. Maç öncesi ısınmak için sahaya mor renkli tişörtler giyerek çıkan futbolcular, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'ne dikkati çekerek, sosyal farkındalığa katkı sağladı.

Milli maça ilgi yüksek

Milli takımın Yunanistan karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi yüksek oldu. Biletlerinin tükendiği daha önce açıklanan maçta, tribünler büyük ölçüde doldu. Taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından koltuklara bırakılan Türk bayraklarını sallayarak, milli takıma destek verdiler.

Yunanistan'ın başında tanıdık isim

Sezon başında teknik direktörlük görevini üstlendiği Eskişehirspor'dan ayrılmasının ardından Yunanistan Milli Takımı'nın başına geçen Michael Skibbe, daha önce Galatasaray ve Kardemir Karabükspor'da da görev yapmıştı. Skibbe, yeni takımıyla ilk sınavını özel maçta Lüksemburg'a karşı vermiş ve Yunanistan rakibine 1-0 mağlup olmuştu. Ayrıca karşılaşma öncesi Paris'teki terör saldırılarında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İki takım futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı. Öte yandan, stat çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder