FLAŞ HABER

İstediğimizi aldık!

05 Eylül 2016 Pazartesi 23:55

İstediğimizi aldık! Dünya Kupası Elemeleri I Grubu maçında Milli Takımımız, deplasmanda Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.

İstediğimizi aldık!
Seyircisiz mücadelede 4 topu direkten dönen ev sahibi, golü İsmail’in yaptırdığı penaltıda Rakitic ile buldu. Devre biterken 45+2’de Hakan sahneye çıktı. Frikiğinde Perisic’in kafasına çarpan top ağlarla buluştu.  Gruptaki diğer iki maçın da berabere sona ermesiyle Ay-Yıldızlılar için müthiş başlangıç oldu.

DÜNYA Kupası grup elemelerine hem de Hırvatistan deplasmanında 1 puanla başlamak bence kazançtır. Daha 2 ay önce ezildiğimiz rakibe karşı ilk yarı o kadar kötüydük ki; kaderimize razı halimiz vardı. Dile kolay 4 top direğimizden döndü. Penaltıyla geriye düştük ama yine duran topta golü bulduk. Açıkçası o gol gelmese 2. yarı ayağımız yere sağlam basamazdı. İşte o golün özgüveni değişen oyun taktiğiyle birlikte sahaya da yansıdı. Hakan, kanattan kurtulup topu aldı verdi, biraz da topu çevirdiğimizde oyunu tutmuş olduk. 1-1 Hırvatistan’a karşı iyi skor dedik ama kötü oynadığımızı göz ardı etmeyelim. Şanslı değil ballıydık. Topu rakibe verip oynamak beraberinde riski de getirir, o riskler de yaşandı. Ama dün Mehmet Topal o soğukkanlı duruşuyla adeta takımı toparladı.

İNANMASI ZOR!

10’da sağdan gelen ilk atak tehlikeli oldu. Önce Mandzukic dokundu, top direkten döndü, Pjaca müsait pozisyonda vurdu, direk ve aut. 22’de bir top daha direkten döndü. Hırvatların tehlikeli ismi Perisic ortaladı, Pjaca kafayı vurdu, top bir kez daha direkten döndü. İnanması zor ama 31’de top yine direğe çarptı. Vrsajiko gelişine vurdu, önce direk sonra aut. 42 ise ilk pozisyonumuzdu. Hakan’ın pasında içeriye koşan Cenk topa ayağını uzatsa gol içten bile değildi. 43’te İsmail’in Modric’e hamlesine hakem penaltı dedi. Rakitic atışı gole çevirdi: 1-0. İlk yarı bitti dediğimiz anda Hakan kazanılan firikiği uzak mesafeden kullandı, baraja çarpan top Kalanic’i yanılttı: 1-1.

2. yarı biraz daha dengeli başladık. Önce Cenk’in şutu etkili gelirken 59’da Manzukic’in atamadığı gole tekrar sevindik. Maç tam da istediğimiz skorla bitmiş oldu!
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder