FLAŞ HABER

Halilhodzic mucizesi

17 Kasım 2015 Salı 23:39

Japonya'da Halilhodzic mucizesi.. Japonya beş maçta yenilgisiz ve gol bile yemeden yoluna devam ederken, Vahid Halilhodzic bu başarının mimarı olarak gösterildi.

Halilhodzic mucizesi
Trabzonspor'da başarısız olduğu gerekçesiyle sözleşmesi feshedilen Vahid Halilhodzic, yeni takımında harikalar yaratıyor. Japonya Milli Takımı'nın başında bulunan deneyimli teknik adam, ülkeyi emin adımlarla 2018 Dünya Kupası'na götürüyor. Dünya Kupası elemelerinde E Grubu'nda yer alan Japonlar, son olarak Singapur'u 3-0 mağlup etmelerinin ardından liderliklerini iyice perçinlediler.
Şu ana dek 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Uzakdoğu Ülkesi, yenilgisiz olarak zirvede yer alıyor. Bu beş maçta rakip kalelere 15 gol gönderen Hallhodzic'in öğrencileri buna karşılık hiç gol yemediler. Singapir, Kamboçya, Suriye, Afganistan ile aynı grupta yer alan takımın başarısı Japonya dışında Fransa ve Cezayir'de de yankı uyandırdı. 

En iyi 20'nin içinde
İngiliz Telegraph gazetesi 20 en iyi milli takım hocasını seçti. Başarılı bir dönem geçiren Japonya hocası Halilhodzic de bu listedeki isimlerden bir tanesi olarak gösterildi. Vahid hoca şu an dünyadaki en iyi 18. milli takım hocası olarak tespit edildi. 63 yaşındaki teknik adam için yapılan yorumda sadece sekiz aydır Japonya'nın başında olmasına karşın, önemli bir iş çıkardığı ifade edildi
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder