FLAŞ HABER

Florenzi gol sarhoşu!

17 Eylül 2015 Perşembe 15:12

Florenzi gol sarhoşu! Barcelona'yı şaşkına çeviren Florenzi, "Hayatım boyunca bu golü unutmayacağım" dedi.

Florenzi gol sarhoşu!
AS Roma'nın yıldızı Alessandro Florenzi, Şampiyonlar Ligi'nde dün geceye damga vuran ve turnuvanın favorisi gösterilen Barcelona'yla 1-1 berabere kalmalarını sağlayan golü hakkında konuştu.

E Grubu ilk maçında dün akşam FC Barcelona'yı konuk eden AS Roma, tahminlerin çok üzerinde bir performansla İspanyol devine karşı mücadele verdi.  Gecenin en çok konuşulan adamı ise, 55 metreden kaydettiği aşırtma golle Barcelona'yı şaşkına çeviren orta saha oyuncusu Alessandro Florenzi oldu.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan 24 yaşındaki oyuncu, "Bu büyük bir goldü ve hayatım boyunca unutamayacağım. Dzeko'ya pas vermek yerine, şansımı deneyerek vuruşumu yaptım. Topun kaleye girmemesinden korktuğum için vuruşu yaptıktan sonra yüzümü ellerimle kapattım. Gol olduğunu anlayınca ancak yüzümü açabildim. Çok heyecanlandım. Kaleci Marc-André ter Stegen'i kalenin uzağında görünce, topa vurmam gerektiğini hissettim" diye konuştu. Florenzi, "Biraz delilik ve yürek isteyen bir vuruş yaptım" diye ekledi.

GARCIA: "EVEREST'İN ZİRVESİNE DOKUNDUK"


Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia ise, "Florenzi'nin golü, hafızalara kazınmaya değer bir goldü. Dünyanın en güçlü takımını durdurmayı başardık. Böylece Everest'in zirvesine dokunduk. Oyuncularımız tarih yazdı ve Barcelona'daki maçta da bunu yapmaya devam edeceğiz. Sadece bir hedefe kilitlendik: bu takımı durduracağız" ifadelerini kullandı.

Kaptan Francesco Totti, bunun tarihi bir gol olduğunu belirtirken,

onun gelecekteki halefi Daniele De Rossi ise, Florenzi'nin dünyanın en güçlü orta sahacılarından biri olabileceğini söyledi. "Taraftarlarımız, geçen yıl Bayern Münih'e 7-1 yenildiğimiz gibi bir yenilgi beklentisi içindeydi" diyen De Rossi, "Oysa acı çektik, ama tehlikeli ataklarla da korkutarak, beraberliği elde ettik" dedi.

MARSLI FLORENZİ

Roma'nın, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona'yı durdurması ve  Florenzi'nin ses getiren golüne övgüler yağdıran İtalyan basını, birinci gündem maddesine bu maçı aldı.

La Gazzetta dello Sport, "Marslı Florenzi, orta sahadan inanılmaz bir gol kaydetti. Roma, Barça'yı durdurdu. Bu, altın bir beraberlik. Sarı-kırmızılıların gökkuşağı, Messi'nin gözlerini kamaştırdı" yorumlarını yaptı.

Gazete, hazırladığı maçın karnesinde en yüksek notu Florenzi'ye verdi. 10 üzerinden değerlendirme yapan gazete, Florenzi'ye 8, yıldız oyuncu Messi'ye ise 6,5 puanı layık gördü.

AVRUPA'NIN ŞAMPİYONU, OLİMPİYAT STADI'NDA DURDU

Corriere dello Sport ise, "Roma'da bir Marslı" manşeti ve "Avrupa'nın şampiyonu, Olimpiyat Stadı'nda durdu. Florenzi'den masalsı bir gol" iç başlığıyla çıktı.  Roma merkezli gazete, "Bu maçı ve adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış Florenzi'nin golünü yıllarca hatırlayacağız. Hem maçın güzelliğinden, hem de o çılgın vuruştan ötürü bunu yapacağız" ifadelerini kullanarak, bu kadar uzaktan enfes bir golün, çok az futbolcuya nasip olduğunu, bunlar arasında Maradona ve Beckham gibi isimlerin de olduğunu yazdı.   Tuttosport da, "Çılgın Florenzi. Alkışlanacak bir Roma" başlığıyla çıktı.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder