FLAŞ HABER

FIFA'dan ömür boyu men!

09 Eylül 2016 Cuma 21:51

FIFA'dan Jeffrey Webb'e ömür boyu men! Eski FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb, ömür boyu futboldan men cezası aldı.

FIFA'dan ömür boyu men!
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ndeki (FIFA) yolsuzluk iddialarına adı karışan eski FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb, ömür boyu futboldan men cezasına çarptırıldı.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, eski Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Başkanı Jeffrey Webb'in, FIFA Etik Komitesi tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde tüm futbol faaliyetlerinden men edildiği bildirildi.
Açıklamada, Webb'in genel davranış kurallarını ihlal etme, sadakat göstermeme, rüşvet ve yolsuzluk gibi nedenlerle suçlu bulunduğu belirtildi.

Daha önce Cayman Adaları Futbol Federasyonu Başkanlığı da yapan Webb'in, bir milyon İsviçre frangı para cezası ödemesine de karar verildi.

ABD'de de açılan yolsuzluk davası kapsamında, aralarında Webb'in de yer aldığı 7 FIFA yetkilisi rüşvet aldıkları ve kara para akladıkları gerekçesiyle 27 Mayıs 2015'te İsviçre'nin Zürih kentinde gözaltına alınmıştı. Daha sonra Jeffrey Webb ve üç kişi yargılanmak için ABD'ye iade edilmişti.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder