FLAŞ HABER

FIFA'dan devrim gibi karar

19 Nisan 2016 Salı 23:04

FIFA'dan devrim gibi karar! FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbolda tartışmalı pozisyonları videodan tekrar izleneceği sistemin, FIFA 2018 Dünya Kupası'nda ilk kez kullanılabileceğini söyledi.

FIFA'dan devrim gibi karar
FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbolda tartışmalı  pozisyonların videodan tekrar izleneceği sistemin, FIFA 2018 Dünya Kupası'nda   ilk kez kullanılabileceğini söyledi.
 
Dünya Kupası hazırlıklarını görmek amacıyla Rusya'ya giden ve başkent  Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Infantino, yeşil sahalarda uygulanması  planlanan ve tartışmalı pozisyonların videodan tekrar izleneceği sistem hakkında  değerlendirmelerde bulundu.
 
Infantino, "Video tekrar sistemi konusunda tarihi bir karar aldık.  Önümüzdeki üç sene bu sistemi test edeceğiz ve Dünya Kupası'na kadar gelişim  sürecine bakacağız. Rusya'da düzenlenecek şampiyonanın, video sisteminin  kullanıldığı ilk organizasyon olmasını umut ediyorum." dedi.
 
Başkan Infantino, yolsuzluk yapıldığı iddia edilen UEFA Şampiyonlar  Ligi yayın hakları anlaşmasında UEFA'da yönetici olduğu dönemde imzasının  bulunduğuna ilişkin Panama belgelerinde adının geçmesine ve gazetelerde yer  almasıyla ilgili soruya ise "Bu konuda gazeteciler benden özür diledi. Konuyu  abarttıklarını kabul ettiler." cevabını verdi.
 
Görev süresince FIFA'ya yeni bir imaj kazandırmaya çalışacağını  belirten Infantino, "FIFA'ya her şeyin şeffaf olacağı yeni bir imaj kazandırmayı  planlıyorum. Oyunu kendi çıkarları için kullanabileceğini düşünenler gitmeli.  Yolsuzlukla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Moskova'da Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko ve diğer bazı yetkililerle  görüşen Infantino, yenileme çalışmalarına devam edilen Lujniki Stadyumu'nu da  gezdi.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder